facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Age of Empires: The Rise of Rome
Ревю | 08.10.1998 | автор: Генко Велев


оценка:
Производител:
Ensemble Studios
Издател:
Microsoft Game Studios
Жанр:
Стратегия в реално време
Платформа:
PC

Ако перифразираме думите на Марк Твен, поредните слухове за появата на Age of Empires 2 са силно преувеличени. По данни от самия Microsoft тази така дълго чакана втора част ще се появи в началото на 1999 година - което, преведено от майкрософтски на езика на хората означава в най-добрия случай април-май ‘99-та. Та докато чакаме, може би ще се задоволим с поредния expansion pack – Rise of Rome. И за да не ме разберете грешно, ще добавя, че Microsoft на практика пак няма почти нищо общо с фактическата работа по самата игра, поради което новите кампании (а те са общо четири), са направени съвсем професионално и със сигурност ще харесат на многобройните фенове на играта. И понеже казах “почти” - новият add-on задължително изисква САМО DirectX 5 - което е напълно в съответствие с търговската политика на Microsoft! Тези от вас, които поради някаква причина са си инсталирали DirectX 6, очевидно ще трябва да си купят още един компютър - което изглежда е и целта на операцията! Е, това е само в случай, че много бързат - иначе Ensemble Studios сигурно ще пуснат в недалечно бъдеще patch, който да провали плановете на Бил Гейтс!

Като изключим този проблем всичко останало е на ниво - с този expansion pack получавате не само четири нови кампании с общо 19 сценария (основани на действителни етапи от историята на Рим), но и четири нови цивилизации - Carthaginian, Palmyran, Hellenic and Roman, няколко допълнителни технологии за research – Logistics, Martyrdom, Medicine, and Tower Shield и няколко нови (и забавно изглеждащи) units - като  Camel Rider например. От новите технологии най-забавна ми бе Martyrdom, която позволява мигновенно (и безотказно) “конвертиране” на чужд unit срещу пожертване на един priest. На пръв поглед замяната е доста неизгодна, но аз поне съм имал доста случаи, когато съм разполагал с излишък от ресурси, но отчаяно съм се нуждаел от способ да премахна някой досаден и практически неуязвим катапулт.

Освен това в играта има и допълнителни новости, които не се набиват незабавно в очи, но въпреки това си оказват своето влияние - като например увеличения размер на картите и наличието на нови типове терени.

Това май е всичко по-важно – разбира се, не трябва да забравите да извадите и старото CD с оригиналната игра от кашона изпод бюрото, тъй като новите кампании не могат да тръгнат без да е инсталирана цялата Age of Empires… 

 
системни изисквания
Pentium 133 32 MB RAM
напиши коментар
 

29 мнения
профил »
quizX7 каза на 27.12.2010, 18:49 ?. :

1вата игра, която съм играл. Много е добра.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Age of Empires III: The Asian Dynasties 7
Age Of Empires: The Conquerors 1
Age of Empires: The WarChiefs
Age of Empires II: Age of Kings
Age of Empires II
Age of Empires III
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
StarCraft II: Wings of Liberty 130
Command & Conquer 4: Tiberian Twilight 59
StarCraft II: Heart of the Swarm 53
DotA 2 - PCM2.0 47
Demigod 42
League of Legends - PCM2.0 41
Warhammer 40k: Dawn of War II - Chaos Rising 38
Stalin vs. Martians 33
Total War: Shogun 2 31
Napoleon: Total War 28