facebook facebook
 
 
 
   
 
Age of Empires II: Definitive Edition за конзоли?
26.08.2019

Няколко месеца ни делят от излизането на Age of Empires II: Definitive Edition, която (за сега) се очаква само за PC, но това може да се промени в бъдеще. На Gamescom 2019 в Германия, творческият директор зад римейка на класическата стратегия - Адам Аисгрийн поясни, че не е изключено играта да се появи и за Xbox One. Въпреки, че Microsoft не анонсираха конзолна версия, Айсгрийн има планове за такава, но след излизането на PC версията.

"Планът е, че аз искам най-напред да я направя най-добрата реалновремева стратегия за PC. Има възможност за мишка и клавиатура на Xbox, но толкова много хора нямат такива. Така че мисля, че предизвикателството е в това, веднъж след като приключим (с PC версията), ние ще погледнем какво можем да направим за конзолните контроли, като например да направим контролна схема специално за Age of Empires, специално за конзоли. Все още нямаме нищо за обявяване на конзоли към този момент, но определено ще поработим по въпроса" - заяви той.

Age of Empires II: Definitive Edition излиза на 14-ти ноември за PC. AoEII:DE е графичен римейк, който включва подобрени визия и анимации на единиците, сградите и околната среда. Той ще включва в себе си и всички експанжъни, които играта е получила до момента - както The Conquerors за оригиналната игра, така и останалите, излезли за нейния HD remaster преди няколко години. На същата дата се очаква и първата геймплейна демонстрация на дългоочакваната четвърта част във франчайза. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Age of Empires II: Definitive Edition

новини:
Един от създателите на Age of Empires разкри детайли от кухнята на поредицата
Редица фактори сочат, че Forgotten Empire не са забравили за фентъзи spinoff-ът на Age of Empires и имат планове за него.
Очаква се играта да бъде представена на XO19 гейм експото в Лондон, тази есен.

Ревю:
Нова, много по-добра графика. Тонове съдържание. Геймплей, балансиран и тестван вече двадесет години - всичко това на една съвсем прилична цена.

Превю:
Какво друго показаха Microsoft?

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122