facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Advanced Battlegrounds: The Future of Combat
Ревю | 06.02.2005 | автор: Сергей Ганчев


оценка:
Производител:
DreamCatcher Interactive
Издател:
DreamCatcher Interactive
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

Advanced Battlegrounds звучи като натруфена шапка на някоя стара дама, а информацията, която можете да откриете за нея в Интернет, е изпъстрена с всевъзможни суперлативи. Единственият проблем в случая е, че почти всичко, свързано с “новостта” на играта, е добре обмислен и разигран рекламен трик. Номерът е в това, че въпросната геймка е приятно излъскана и наблъскана с няколко пресни шукаритета версия на 3D пуцалката Chrome (подробности - PC Mania 11/2003).

Допълненията в “новото” заглавие включват основно няколко мисии в сингълплей частта, адски приличен редактор и още една-две малки екстри по отношение на мултиплейъра.

Параграф 22

Ако не сте попадали на оригиналното заглавие, Advanced Battlegrounds би могла да се превърне в една от най-любимите ви игри за сезона. Историята на шутъра е много приятна комбинация от фантастични мотиви и много екшън. Всички основни елементи (оръжия, живот, напрежение) са комбинирани отлично и спокойно могат да ви изолират от външния свят за прилично дълго време. Особено приятно е, че навсякъде из играта има голямо количество малки детайли, които са изпипани до крайност. Така например героят разполага с определен инвентар, кибернетични присадки, които засилват дадена негова способност, и един от най-добрите до момента комплекти от превозни средства. Особеното в случая на последните е, че машините са изключително леки за употреба. По мое мнение балансът между скорост, контрол, броня и пуцала е изключително близък до перфектния. На места действието може да премине почти неусетно от режим на 3D шутър в як симулаторен джангър.

Красоти

По отношение на графиката Advanced Battlegrounds използва старите основи на Chrome, тъй че подкарването й няма нужда от последните достижения на nVidia или ATI. Въпреки това картината, която е представена, изглежда изключително за възрастта си. Играта се развива едновременно в много добре създадени открити и закрити пространства. Околната природа има няколко климатични вариации - всяка със собствени тревички, дървета и облачност. Е, вътрешността на сградите, специалитетите и човечетата са леко монотонни, но качеството им е отново на висота.

По отношение на аудиото положението е малко по-интересно. Поне за мен ефектите влизат в класата на добрите писукания, но истинската забава идва при музикалния фон. В играта има няколко парчета, но за да ги пуснете, трябва да преравяте старателно телата на загиналите врагове. Номерът е в това, че половината от музиката на геймката се крие под формата на плейър, който може да се разнася в инвентара на подопечния герой. Песничките, които са включени, са малко и на моменти леко монотонни, но се вписват идеално в големите мелета и подтичкването през пустинните области.

Тhe end

Advanced Battlegrounds е един адски приличен 3D шутър с всички сингълплейър и мултиплейър елементи, които можете да си пожелаете. За съжаление основната част на играта не предлага нищо мегаразлично в сравнение с Chrome... Ако сте попадали на първообраза, можете да останете леко разочаровани, а ако не сте - очаква ви една наистина хубава игра. 

 
системни изисквания
Pentium 800MHz; 256 MB RAM; 32 MB 3D video;
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69