facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
A Game of Dwarves
Ревю | 27.10.2012 | автор: Петър Йорданов


оценка:
Производител:
Zeal Game Studio
Издател:
Paradox Interactive
Жанр:
Стратегия в реално време
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Семпъл, но увлекателен геймплей

Достъпна

Забавна

минуси

Посредствен изкуствен интелект

Не внася нищо ново в жанра

Играта няма навика да ви уведомява за лошите новини

Може би ви е домъчняло за Dungeon Keeper. Или просто искате да седнете пред монитора и да се позабавлявате с някоя неангажираща игра напук на всичките й недостатъци. И в двата случая A Game of Dwarves е правилното заглавие за вас.

Вие сте джудже. Нещо по-лошо вие сте истински безделник. Като син на краля на джуджетата обаче това е безкрайно недопустимо. На вашия баща най-накрая му писва да ви гледа как се излежавате по цял ден и ви натоварва със задачата да разширите границите на някога великата джуджешка нация, ощетена от дългата война с мистериозните зли магьосници и техните поданици.

Още в първите минути с A Game of Dwarves ще ви стане ясно, че тази стратегия в реално време има за цел да ви забавлява. Тя ще се понрави най-вече на онези от вас, които искат да построят своя собствена версия на мините на Мория, но просто не им се занимава със заглавия като Dwarf Fortress.

С геймплей, вдъхновен от класическата Dungeon Keeper,

A Game of Dwarves ще ви позволи да копаете колкото надълбоко пожелаете, ще отключвате нови технологии, ще получавате достъп до допълнителни декорации - легла, маси, отрупани с храна, и какво ли още не.

За съжаление, вашите поданици не са особено умни. Понякога ще легнат на земята, вместо на собственото си легло, а на другата сутрин определено няма да са особено подготвени за работа. Ако се отдалечат твърде много от масата с храна пък, направо могат да си загинат от глад.

Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че не може да карате работниците да събират конкретен тип ресурс. Често те ще започват да секат дървета от вашата подземна градина, докато междувременно колонията ви умира от глад.

Всяко джудже в колонията ви изпълнява специфична роля - от dwarfling то може да се превърне в копач, работник, воин или учен. Онези, които нямат конкретен клас пък са безделници - като вас самите в началото. Те живеят на гърба на останалите, но пък трупат опит, просто като съществуват. Така че един ден, когато приемат някоя работа, може да бъдат и доста ефективни.

Колкото по-надолу копаете, толкова по-големи неприятности ви очакват

Картите се генерират произволно, така че всяко приключение и предизвикателство ще носи елемента на изненадата. Не очаквайте обаче да бъдете изненадани с кой знае какъв революционен геймплей - A Game of Dwarves не внася нищо ново в жанра. Това обаче е една забавна и достъпна стратегия, която може да бъде ваша срещу една изключително скромна сума - 10 евро.  

 
системни изисквания
Процесор Dual Core 2.4 GHz, 4GB RAM, видео карта с Shader Model 4.0 (Nvidia GeForce 8000, AMD Radeon 2000), Windows Vista / Windows 7
напиши коментар
 

108 мнения
профил »
Maximus72 каза на 02.11.2012, 17:04 ?. :

Защо винаги трябва да има ''нещо ново в жанра''? Dragon age:origins беше като втори Baldur's gate,но въпреки това си остана една от любимите ми игри.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 04.11.2012, 11:14 ?. :

Де да беше като втори балурс
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
A Game of Dwarves

новини:
Всеки, който направи предварителна поръчка на A Game of Dwarves за 9.99 долара, ще получи DLC пакета Ale Pack.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
StarCraft II: Wings of Liberty 130
Command & Conquer 4: Tiberian Twilight 59
StarCraft II: Heart of the Swarm 53
DotA 2 - PCM2.0 47
Demigod 42
League of Legends - PCM2.0 41
Warhammer 40k: Dawn of War II - Chaos Rising 38
Stalin vs. Martians 33
Total War: Shogun 2 31
Napoleon: Total War 28