facebook facebook
 
   
   
 
Аквамен
19.12.2018 | автор:


сайт на продукта »

Полу-човек, полу-Атландец, Аквамен е отдаден боец, който научава, че е законния наследник на подводното кралство, като в същото време се чувства отхвърлен и от двата свята. В света на хората той е Артър Къри, отгледан от баща си Том. В същото време, той е и първороден син на кралица Атлана. Неговото съществуване би трябвало да е причина за разбирателство между двата свята, но обединението им зависи от действията му.

В „Аквамен" настъпва този момент.
С общи усилия Джеймс Уан и Джейсън Момоа успяват да пренесат на големия екран култовия герой на DC, като отдават почит на оригиналния комикс, и в същото време го преосмислят за съвременната публика. 

Във филма участват още Амбър Хърд в рорята на Мера - безстрашен войн и съюзник на Аквамен в неговото пътешествие; номинираният за „Оскар" Уилем Дефо („Проектът Флорида") в ролята на Вулко - кралски съветник на Атлантида; Патрик Уилсън в ролята на Орм - настоящият крал на Атлантида; Долф Лундгрен като Нерей - крал на племето Ксебел; Яхия Абдул-Матийн II като търсещият отмъщение Черната Манта; носителката на „Оскар" Никол Кидман („Часовете") в ролята на Атлана - майката на Артър. Участват още Лъди Лин в ролята на капитан Мърк и Темуера Морисън в ролята на Том Къри - бащата на Аквамен.

Премиерна дата в България: 28 декември 2018г.

Световен разпространител: Warner Bros.

Оригинално заглавие: AQUAMAN

Времетраене: 143 мин

Формати: 3D,IMAX 3D, 4DX, Dolby Atmos

Режисьор: Джеймс Уан

Сценарист: Дейвид Лесли Джонсън-Макголдрик и Уил Бийл

Оператор: Дон Бърджис

Музика: Рупърт Грегсън-Уилямс.

Продуцент: Питър Сафрън и Роб Коуън