facebook facebook
 
 
 
   
 
5 игри, в които си играете с ядрени оръжия
08.12.2017 | автор:


В историята две атомни бомби са били взривени над вражеска страна, като и двете от САЩ по време на Втората световна война. Първата експлодира на 6 август 1945 над Хирошима и носи названието „Малчугана“. САЩ пускат и втора бомба над Нагасаки с кодовото название „Дебелака“, която е от имплозивен тип и носи плутоний. Тези две бомби причиняват смъртта на около 200 000 души, главно цивилни, от тежки травми в резултат на експлозиите, а в дългосрочен план умират много повече след години, заради поетите големи дози радиация. Употребата на тези оръжия довежда до спора, доколко необходимо е било използването им.

За щастие, в игрите може да го направите без сериозни последици. И доста заглавия го позволяват.

1. Command & Conquer: Red Alert 2 (PC)


Започваме от тази култова стратегия, не защото тя първа предлага опцията да "пуснете" атомната бомба - това го има и в Red Alert 1. Не, играта е на първо място заради своя приятен хумор, изключително добър и разнообразен геймплей, уникални видеа и... може би първото показване не само на унищожителния капацитет на атомната бомба, но и на нейните радиационни последствия.

2. World in Conflict (PC)

Повалените дървета, разрушените квартали, кретерът и гайгеровото пръщене в него - World in Conflict може би пресъздава най-точно ефектите от използването на една тактическа атомна бомба с изключително малка мощност, който въпреки това е по-смъртоносна от всички конвенционални оръжия.

3. Fallout 3 (PC/PS3/Xbox 360)

Първият град, до който отивате, след като избягате от вашия бункер е Мегатон. Градът е наречен на неизбухналата водородна бомба, около която е построен. Ако не ви пука за човешките животи, нямате против да изпълнявате желанията на мистериозни, олигархично изглеждащи хора и най-важното - искате да видите мащабна ядрена експлозия, то може да взривите неизбухналата бомба, обричайки жителите на Мегатон на бърза, а в някои случаи и на мъчителна смърт. В края на играта дори баща ви прощава, че се унищожили цял град - все пак сте му син.

4. Rise of Nations (PC)

Какво е нация без атомна бомба? Със сигурност не е независима суперсила - ето какво. В стратегията на Microsoft имате рядката възможност да поемете развитието на някоя нация от самите зори на цивилизацията, да я изведете през средновековието, ренесанса, просвещението, за да стигнете накрая до финалната си цел - притежанието на цяла дузина силози, пълни с ядрени балистични ракети. Трябва обаче да внимавате с употребата им, защото накрая вместо да победите, може да предизвикате апокалипсис.

5. Civilization 6 (PC/Linux/Mac)

И докато говорим за гранд стратегии, няма как да не се сетим за Цивилизациите. Те са едни от най-мащабните и добри походови стратегии създавани някога. От своя страна, ядрените взривове в Civilization 6 не просто изглеждат много красиво, но са и наистина ефективни. 

напиши коментар
 

240 мнения
профил »
DA_ROK каза на 26.12.2017, 12:08 ?. :

И Defcon Everybody Dies.

28 мнения
профил »
RollingCamera каза на 28.05.2018, 17:37 ?. :

Имаше и в Crysis Wars. Един патрон и чистиш всички играчи в радиус от 40-50 метра
напиши коментар