facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
4x4: Hummer
Ревю | 11.06.2009 | автор: Свилен Енев


оценка:
Производител:
Avalon Style Entertainment
Издател:
Aspyr Media; 1C
Жанр:
Състезание, Аркада, Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Яки режими като ориентиране, нощно ориентиране, трофей, спринт и изпитание

Карате на екзотични места, като Урал, тайгата, Египет, Камчатка, Байкал, Мичиган, Невада

Избор на климат - дъждовно, сухо, както и час на денонощието

минуси

Лоша оптимизация, спорен саундтрак

Карали ли сте джип? А хамър? Да си призная харесвам джиповете, а най-мощният, който съм управлявал, е Гранд Чероки 5200 кубика. Наистина внушително преживяване с изключение на факта, че без малко не го обърнах на един завой на магистрала „Хемус“ - просто не отчетох факта, че джипът не лежи на земята като леката кола, а е едно своеобразно „кубче“, което е доста по-нестабилно на завой при висока скорост. Но когато влязохме в Стара планина и нагазих тежко всякакви бабуни и камънаци, които и пеша трудно щях да изкача с такава лекота, просто се влюбих в този вид возила.

А какво ли е да караш Хамър?

С 4x4: Hummer ще имаме възможността да разберем. Недостатък в тази игра е може би фактът, че тунингът не влияе по никакъв начин на движението на автомобила, а има чисто естетически свойства. Трябва да се има предвид, че в реалността той може както да увеличи проходимостта и скоростта на колата, така и да ги намали. А едни тежки масивни ролбари могат да ви спънат, но пък и да спомогнат да не потрошите фаровете си в някой гъст храст. Което обаче в 4x4: Hummer не е отчетено адекватно. 

Когато излезете от състезанието, колата ви ще има определени щети, които ще можете да отстраните в гаража и да продължите напред с един чисто новичък автомобил. През цялото време докато шофирате ще можете да получавате информация от табло за щетите по ходовата ви част, а след това в сервиза педантично да ги отстранявате. Много е приятно, че играта има изпипана система за щети – ако се забиете в някое дърво, ще ви падне я предната броня, я калникът, я нещо друго и ако пораженията са прекалено тежки, просто ще се наложи да преиграете нивото. То и без щети сигурно не един и два пъти ще ви се наложи именно това, тъй като

противниците са изобретателни и нагли

и често няма да успеете да завършите първи, а това е важно условие както за да получите пари, така и за да продължите напред в играта.

При добро изиграване на дадени отсечки ще получавате бонус звезди – от една до пет – които също ще ви носят доходи. Приятно е и че дори да завършите последен, пак ще вземете кинти, макар и в минимално количество, но то ще ви е достатъчно, за да си оправите изкривените ламарини от последния курс. А ако накрая много ви писне вашата кола и искате да подмените автопарка, просто можете да продадете таралясника и с получените средства да се ориентирате към нещо по-ново.

Като всяко офроуд състезание и това е малко по-нестандартна надпревара, защото тук не е важна толкова бързината, колкото шофьорските умения на водача, способността му да прецени терена, завоите, широчината и материала на настилката. Това ще усетите в пълна степен на пистата в Невада, където ще трябва да придвижвате возилото си по скален мост, широк толкова, че

гумите ви едва успяват да застъпят двата му края

а под вас се шири необятната пропаст на Големия каньон, който впрочем се намира в щата Аризона, но това или е недомислица на авторите, или просто е друг голям каньон, който е в Невада. :)

Разбира се няма как да успеете всеки път да се задържите на трасето на подобни крайно опасни маршрути и често ще пропадате я в някоя широка скална пукнатина, я в тресавище, от което няма измъкване. Затова разработчиците са ви дали един бутон за връщане в коловоза на малко по-преден етап и така ще имате реалната възможност, макар и да сте се забатачили, да успеете на финиширате пръв. Не се чудете изобщо, това е играта за вас! 

 
системни изисквания
Pentium 4/Athlon XP 2.4 GHz, 1 GB RAM, 3D-видео с 256 MB памeт
напиши коментар
 

1565 мнения
профил »
n00b каза на 13.06.2009, 16:09 ?. :

Не мога да кажа че съм възхитен от играта. След 10 минути игра я деинсталирах и едва ли някога ще я погледна отново.

156 мнения
профил »
hyper каза на 13.06.2009, 16:11 ?. :

Ако си отчаян - в NFS Underground 2 също има хамъри... и дори можете да си ги тунинговате. :)

6 мнения
профил »
prisonbreak4o каза на 14.06.2009, 14:38 ?. :

Мене пък играта ма кефи :D

11 мнения
профил »
pepi каза на 15.06.2009, 14:32 ?. :

няма да си инсталирам игра която е 6gb с такава смотана графика бих претпучел GRID

35 мнения
профил »
Chavo1234 каза на 25.06.2009, 08:18 ?. :

Suglasen sum s kolegata igrata e super typaaaaa !!!!!!

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 29.06.2009, 12:39 ?. :

Както винаги n00b е прав.Играта е тъпа.Направена е само за реклама.Точно както играта за Волво,а както и за БМВ М3 и т.н.
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31