facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Тримата мускетари
Ревю | 31.10.2006 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Legendo
Издател:
Gramis
Жанр:
Джъмп енд рън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Преведена изцяло на български

Приказна анимационна визия, благодарение на т.нар. cell-shading

Ще тръгне на почти всяко PC

минуси

Битките можеха да бъдат с една идея по-сложни

От тримата мускетари управляем е единствено Портос

Коментарите на Портос по време на игра от типа на «Трябва да спася приятелите си» в един момент стават мегадосадни

Омръзнало ли ви е от шутъри с мазна графика, които едвам докарват тридесет кадъра в секунда на вашата нещастна щайга? От MMORPG-та, чиито вманиачени играчи изпадат в нервна криза всеки път, когато видят някой току-що прохождащ нуб да странства из “техните” земи? От спортни игри, които вместо да се развиват към добро, правят крачка назад с всяко следващо издание и единственото по-съществено ново нещо в тях е обновената база данни на играчите и позагладените ръбове на полигоните? И от клонинги на любимите ви стратегии и RPG-та, които имат навика да заливат пазара на талази? Да? Защо тогава не пробвате нещо съвършено различно и отпускащо като “Тримата мускетари”? Едно класическо антистресиращо “тичай и скачай” приключение, преведено изцяло на български.

Първа по рода си

Това е първата игра въобще, вдъхновена от едноименния роман на Александър Дюма. Пристрастяващият й геймплей а ла Super Mario, достъпното й ниво на трудност и комикосоподобната графика я прави перфектния избор както за малки, така и за големи. Тя ще ви пренесе назад във времето в Париж през 1628 година, когато верните другари Атос, Портос и Арамис, известни повече като "тримата мускетари", лентяйстват в местната странноприемница “Червената гълъбица” и обсъждат на по чашка последните новости: поредните мускетари са изчезнали безследно! И никой не знае абсолютно нищо по въпроса. Кой ли е виновен за това? Уви, всичко е забулено в пълна мистерия…

Портос ще спаси деня!

Тогава младият Д’Артанян нахлува в таверната с гръм и трясък с план как мускетарите да открият и спасят своите колеги. Броени секунди по-късно той е последван от злия граф Ксавие и не по-малко гадния му подчинен лейтенант Орсини. Настава свирепа битка, но в разгара на сражението нещастният Портос изхвърчава през прозореца като ракета, губи съзнание и по този начин се изплъзва от лапите на тези двама главорези.

Когато идва на себе си, Портос разбира, че приятелите му са отвлечени! Те са се борили храбро, но в крайна сметка Ксавие е надделял и ги е затворил в Бастилията. И това не е всичко – на сутринта ги очаква екзекуция! Естествено, някой трябва да ги спаси от тази тежка участ! Ще помогнете ли на Портос? Ще го преведете ли през десет нива и над двеста различни области, пълни с капани и опасни врагове, включително войници, прасета, паяци и таласъми, в името на вашите приятели? В името на Франция?

Пъзели, капани и противници

Макар и битките да са елементарни, пъзелите – очевидни, а повечето капани - не особено фатални, “Тримата мускетари” е достатъчно предизвикателна игра. Тя от онзи рядък тип “само още едно ниво и си лягам”. Пък и презентацията и външния й вид като цяло са меко казано пленителни. Играта се възползва максимално ефективно от т.нар. cell-shading, който придава един страхотен анимационен облик на всичко около вас.

Каквото и да си говорим, “Тримата мускетари” не представлява нищо революционно. Самият начин, по който е поднесено всичко, обаче е наистина уникален. С други думи: на по-малко от един-единствен диск ще откриете простичък, но зарибяващ стил на игра, цели три различни завършека на историята, в зависимост от действията, които сте предприели, и въобще - няколко часа откровено забавление със закръгления Портос, който е готов на всичко, за да спаси другарите си и да се върне в бленуваната “Черната гълъбица”, за да допие чашката си с винце. 

 
системни изисквания
P 1GHz, 256 MB RAM, 8 MB 3D video, Win All
напиши коментар
 

27 мнения
профил »
ignatos каза на 06.10.2009, 12:35 ?. :

Много е готина. :D
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Rayman Legends 55
Trine 46
PCM & GW - Legacy of Kain 33
Mini Ninjas 16
Bionic Commando 12
Rayman Origins 12
NyxQuest: Kindred Spirit 11
Lylian - Episode 1 8
Били Блейд: Храмът на времето 5
Tarzan 2