facebook facebook
 
 
 
   
 
Точно 45 кг картофи са ви необходими, за да подкарате DOOM
13.10.2020

През годините сме ставали свидетели на какви ли не куриози, свързани с именитата игра на id Software - DOOM. Редица геймъри са доказвали нестихващата си любов към заглавието, портвайки я на какви ли не платформи - от калкулатори, принтери, смарт часовници, през банкомати и тестове за бременност, чак до музикални инструменти. 

Въпреки впечатляващи и необичайни, тези постижения не могат да се мерят с налудничавостта на идеята на YouTube-ъра Equalo - да подкара DOOM на Raspberry Pi Zero ( най-евтиният компютър в света, с цена 5$), захранван изцяло от електричество, произведено от картофи.

Видеото с експеримента на Equalo може да видите тук.

За целта той купува 45 килограма картофи и след множество усилия, за жалост не успява. Но Equalo е решен да подкара DOOM на енергия от картофи на всяка цена, независимо от устройството. Той сменя тактиката и след 6 дена главоблъсканица най-накрая успява да захрани графичният калкулатор TI-84 и да остане в историята като първия човек играл DOOM посредством електричество,  изцяло създадено от картофи.
 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
DooM

новини:
Геният и въображението на геймърите са безкрайни...
Ето какви промени нанася той по двете части на класическия шутър.
Sigil, TnT: Evilution, The Plutonia Experiment и No Rest for the Living ще бъдат добавени към портовете на играта, за текущото поколение конзоли.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122