facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Топ 10 пушки във FPS игрите - PCM2.0
Тактика | 25.04.2014 | автор: PCM 2.0


Производител:
Издател:
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC

Всеки себеуважаващ се геймър има любимо оръжие в арсенала си. Било то снайпер, рейлгън или моторна резачка, двете му най-важни функции са първо да върши чудесната работа да ви отървава от досадните врагове и второ - да бъде забавно.

Но в екшъните от първо лице има една определена категория оръжия, която е оставила трайна следа в сърцата на геймърите по цял свят. Става дума за пушките - било то помпи или двуцевки, те винаги са ни подръка, за да ни избавят от поредната рогата и зъбата гад, решила да навлезе неканена в личното ни пространство. Запазвайки донякъде чара и усещането за „твърде лично убийство" на оръжията за близък бой поради ограничената си далекобойност, пушките не са чисто оръжие като снайпера, макар далеч да не му отстъпват по мощност (а някои дори го превъзхождат многократно). Така че нарамвайте пушкалото и се пригответе да се поизцапате, защото след употребата на оръжията в този списък, играчът най-често остава окъпан в кръвта и вътрешностите на цяла орда противници. А какво по-добро послание към врага да не се бъзика с вас, от това да му се наложи да изчегърта приятелите си от стените?

За съставянето на списъка оценяваме пушките не само по продуктивност, а също така по дизайн, коефициент на полезно действие в комбинация с геймплея и, разбира се, култов статут. По разбираеми причини включваме само по едно оръжие от поредица. Ако любимата ви пушка не е в този списък, това не значи, че не я харесваме - просто не е успяла да се дореди по някои от въпросните критерии. Това не пречи да я включите в коментарите, за да обсъдим достойнствата й заедно.

 

10. Leone 12 Gauge Super/ Benelli M3 - Counter-Strike

Отборното съревнование не е като едно време. Първоначално мод за Half-Life, компютърната версия на „Стражари и апаши" събираше хлапетата от махалата и ги караше да измислят стратегии, тактики и нови начини за абсолютно унищожение на врага.

По-известна като „три-единичката" в далечната епоха на нашенските компютърни клубове, тази пушка-помпа е завидно мощно оръжие, идеално както за началните фази на играта, когато парите не ви достигат, така и за новобранците в екипа ви, които не умеят да се прицелват. Калашникът изисква прецизност, помпата изисква само боен вик. Достъпна и за двата отбора, тя може да свали противник само с един точен (а понякога и недотам точен) изстрел. Терорист или антитерорист, тази помпа поваля наред, пък после Онзи горе да ги разпределя!

 

9. Double Barrel Coach Gun - Serious Sam

Сериозният Сам внесе в животите ни цял куп сериозни оръжия, но едно от най-полезните си остава класическата двуцевка. Макар да презарежда бавно, тя прави на сол (или поне едри късове месо) почти всички противници в играта, като от нея страдат най-много дръзналите да търчат право срещу вас гадини. Тъй като интелектът на скелетите, биковете, харпиите и (най-вече) безглавите камикадзета не е особено голям, няколко матадорски трика ви спестяват адски много главоболия. Да не говорим, че е изключително забавно да се гаврите с пълчищата иноземни нашественици, избивайки ги с толкова нискотехнологично земно оръжие. Не искате да се окажете откъм грешния край на тази пушка, особено ако я държи хахав тип с дънки, тениска и слънчеви очила... насред Древен Египет.

 

8. VK-12 Combat Shotgun - F.E.A.R

Геймърите си мечтаеха за екшън от първо лице с "bullet time effect" oт излизането на първия Max Payne. Мечтата им се сбъдна с появата на F.E.A.R.

Базирана на италианската SPAS 12, VK-12 има 12 патрона в пълнителя си (за разлика от стандартните осем в SPAS-a), което означава 12 поредни убийства от ръцете на главния герой в играта - Point Man. А понякога с един патрон може да очистите повече от един противник. Чудите се как? Макар наглед да е доста обикновено оръжие, в комбинация с полезния slow-mo и в ръцете на опитен играч, VK-12 превръща клонираните войници на Пакстън Фетел буквално в кървав прах. С малко повече умение можете да избиете цял взвод клонинги, преди кръвта на първите ви жертви да докосне земята. Клонираните атакуват? Басирам се, че помпа в лицето ще ги накара да размислят!

Но в нашия свят няма нищо идеално, за съжаление. Помпата е безполезна срещу малки призрачни момиченца, които карат космите на тила ни да се изправят от ш.у.б.е.... и като говорим за шубе...

 

7. Shotgun - Aliens vs. Predator 2

 

22-ри век. Мрачен коридор в опустяла база на човешка колония. Някъде в другия му край присветва повредена лампа. Предсмъртните писъци на останалите членове от екипа ви вече са заглъхнали, оставяйки ви за компания единствено стичащата се на вадички пот по гърба и неравномерното бумтене на сърцето ви. Изведнъж скенерът за движение оживява с вреслив крясък. Чудовищен силует закрива повредената лампа и се стрелва към вас. Спасение няма... обаче си имате помпа!

Вероятно базирана на Mossberg 590, тази пушка-помпа е с една класа над досегашните оръжия в списъка. Предполагаемо се питате защо? С какво тази безименна пушка е по-добра от предишните? Две думи - алтернативна стрелба. Сачмите са достатъчно силни, за да пробият дори екзоскелетите на пришълците, оставяйки ги да се гърчат кой без крайник, кой без половин глава в собствената им киселинна кръв. Но истинската мощ на това оръжие идва от бронебойните патрони. С тяхна помощ можете да разпарчетосате (при това доста буквално, благодарение на чудесния физичен енджин на играта) пришълци, хора и хищници дори отдалеч! Приказно оръжие за сингъл- и мултиплейър битки, в които трябва да сте готови както за близки срещи от трети вид, така и за далечна стрелба, тази пушка няма да ви изневери чак до самия ужасяващ и насилствен край (за предпочитане - този на противника ви).

 

6. Jackal - Crysis 2

Колкото и усъвършенстван да е бойният му костюм, един истински войник се нуждае от добри оръжия. А когато в ръцете ви попадне Чакалът, ще се питате защо не са ви я дали на по-ранен етап в играта... за да може да я превъртите само с нея.

Напълно автоматична, в комбинация с уменията на нанокостюма, тази пушка събужда ловеца у вас. Дали ще станете невидим, дебнейки врага, за да изпразните пълнителя си в многобройните му редици, или ще заложите на скорост и маневреност за пълното изтребление на противниковия отряд, зависи изцяло от вас. Модификациите позволяват да пригодите оръжието спрямо вашия начин на игра. Дори най-големите цефалоподи клякат пред тази пушка, а противниковите нанокостюми не успяват да защитят собственика си от убийствената мощ на автоматичното оръжие. Земляни, иноземци или просто индивиди, които не са ви симпатични, с тази помпа можете да ги напълните до козирката с олово.

 

5. Winchester 1887 - Call of Duty: Modern Warfare 2

Не е лесно да избереш най-добрата пушка в поредица като Call of Duty. Прекрасните оръжия в играта са в изобилие, но едно от тях се откроява със своя безспорен култов статут.

Уинчестър, модел 1887. Красива, смъртоносна и създава усещането за естествено продължение на ръката ви, ако ръката ви можеше да сее смърт. Кой не би искал да се изживява като Бате Арни в ролята на почти неразрушимия Т-800 от „Терминатор 2"? След като киборг-убиец от бъдещето предпочита да използва това оръжие, няма как да оспорим качествата му.

А в Modern Warfare 2 има нещо още по-добро. Точно така, „Akimbo mode". Един Уинчестър може да ви накара да се почувствате като полу-бог. С два Уинчестъра, сте си направо бог. Своите ниска скорострелност и малък пълнител, Уинчестърът компенсира с най-големите щети в играта и почти най-бързото презареждане. Истински класически трепач, тази пушка вече е запазила мястото си в историята като една от най-добрите, правени някога.

 

4. Super Shotgun - Doom II: Hell on Earth

„Пф, още една обикновена двуцевка!", ще си кажат някои от по-младите читатели. И естествено, ще сбъркат. Единственото обикновено в тази пушка е външният й вид. А какво й е суперското и защо е толкова нагоре в списъка? Няма някаква по-особена причина, всъщност. Освен факта, че убива повечето гадове с един изстрел (под повечето нямаме предвид „повечето от видовете противници", а „повечето в коридора пред вас", макар и първото да е вярно) и ви дава начален тласък да спрете демонична инвазия.

Двуцевката с изрязана цев от Doom 2 е сред онези класики, които не бива да забравяме, защото точно на техния успех дължим настоящия статут на любимите пушки в игрите. А когато класиката е по-мощна от повечето съвременни оръжия, нормално е мястото й в класацията да бъде сред първите.

Суперско? Определено. Култово? Безспорно.

 

3. Boneduster - Bulletstorm

Тази пушка стреля! Тя унищожава! Но чакайте, има и още!

На трето място в класацията можехме да сложим коя да е пушка с четири цеви от наизлезлите наскоро игри с подобни гибелни чудовища. Но Quad-barrel shotgun от Far Cry 3: Blood Dragon или ZICS-C shotgun от Shadow Warrior (която става четирицевна след ъпгрейд) не успяха да се класират, защото макар да са мощни, Boneduster ги превъзхожда във всяко едно отношение.

Bulletstorm е от онези екшъни, които провокират вашата креативност. До краен предел. А когато подобна игра ви пъхне пушка в ръцете е време за истинското забавление.

С четирите си цеви, Boneduster може да разполови и разкъса вразите ви без никакво усилие от ваша страна. А алтернативната стрелба изпраща в тяхна посока огнен ад. Многобройните ачийвмънти и комбота гарантират, че играта с Boneduster няма да ви писне, а смъртоносната мощ на оръжието е отвъд скалата. А споменахме ли, че има цели ЧЕТИРИ цеви? Какво повече може да иска един истински любител на помпи?

 

2. Shotgun - Bioshock

Сред тъмните, клаустрофобични и депресиращи коридори на Рапчър се крият безброй заплахи. Попаднеш ли веднъж в подводния анти-утопичен (в противовес на идеята на създателя му) град на Андрю Райън, ставаш негов жител и никой не те пита дали ти харесва.

Разбира се, разочарованието от агонизиращата подводна среда може поне донякъде да бъде компенсирано, когато се натъкнете на тази пушка. На пръв поглед простичка помпа, базирана на 1882 Spencer, тя се явява мултифункционално оръжие, способно да ви преведе безпроблемно през нивата.

Мощната стрелба на пушката ви дава превес над побърканите сплайсъри в началните фази на играта. Малко по-нататък, електрическите и експлодиращите патрони са незаменима добавка към вашия арсенал. С тяхна помощ, дори исполинските Големи татковци не представляват затруднение за пушката ви. Освен нови функции (по-голяма скорострелност и повече щети), ъпгрейдите й придават интересен стиймпънк дизайн, което я прави и едно от по-красивите оръжия, попадали в ръцете ви. В комбинация с точните плазмиди, пушката ви се превръща в своеобразна коса, а вие - в истинско въплъщение на Смъртта, дошла да избави изстрадалите жители на Рапчър от жалкия им и мизерен живот.

Но дори без плазмидите, това е една от най-смъртоносните пушки, които можем да използваме в света на виртуалните забавления. А коя е най-мощната, най-смъртоносната и като цяло най-жестоката пушка? Обзалагам се, че повечето от вас вече знаят отговора...

 

1.Flak Cannon - Unreal Tournament 2003.

Малко по-нагоре някой беше написал, че няма нищо идеално. Време е да си вземе думите назад.

Ултимативната пушка-помпа в игрите технически въобще не е пушка-помпа. Със своя лъскав футуристичен дизайн, Flak Cannon-ът може да се нареди до най-интересните и култови оръжия, не само в игрите, но и във филмите.

Обаче дизайнът на една пушка е само една от магическите съставки, правещи едно оръжие толкова велико. Нас повече ни интересува доколко функционална и смъртоносна е една пушка. А със своите рикоширащи от стените шрапнели, Flak Cannon помита конкуренцията от воле. Можете да стреляте зад ъгли, в тавана и дори в пода, като шансът да убиете противника намалява единствено ако уменията ви по геометрия са плачевни. Само трябва да прецените ъгъла, а оръжието върши останалото. Прибавете към неописуемо забавната стрелба и абсолютно посичащата алтернативна - Flak Cannon-ът може да бъде и гранатомет. Фактът, че можете напълно да анихилирате врага с един-два изстрела, дори да е на максимални броня и кръв, прави употребата на тази пушка толкова задоволяваща, че дори някой норвежки бог би заменил любимата си главоразцепваща секира за един Flak Cannon.

Сред всички иновативни и забавни оръжия в Unreal Tournament, Flak Cannon-ът си остава едно от най-хубавите, затова и оглавява нашата класация.

За жалост, няма как да включим всички хубави пушки в един списък, така че оставяме на вас да го допълните в коментарите. Съгласни ли сте с класацията ни? Коя е вашата любима „гърмяща пръчка" и защо?

-----------------------------------------------------------

Списъкът е подготвен от Любен Марковски, който явно разбира от качествени оръжия. Това е поредната статия, създадена от читател, която публикуваме като част от новата PC Mania 2.0. Ако досегашните са ви харесали, имаме още добри попадения!

Искаш да публикуваме и твоята статия? Възможно е! Всички подробности ще намериш тук. 

напиши коментар
 

957 мнения
профил »
Serious Sam каза на 26.04.2014, 04:58 ?. :
Редактиран на 26.04.2014, 05:07 ?.

Пушката от Painkiller с нейния алтернативен режим...
Винтовката от Necrovision, Winchester-a пак от там...
Autoshotgun-a от Serious Sam 2 и Киселинната пушка от Prey...

707 мнения
профил »
sturba каза на 26.04.2014, 06:36 ?. :

Nova-та на CS:GO имам 4 ace-a с нея. Няма такава вързия с нея :D

2750 мнения
профил »
Zlob каза на 26.04.2014, 10:44 ?. :

Mag-7 също е голяма вързия. Спомням си много добре в 1.6 как изстрел с awp-то в главата правеше около 400 dmg, а помпата към 800 :D Истинско удоволствие е да се играе с помпа, било то автоматичната или полуавтоматичната версия. :)

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 26.04.2014, 13:28 ?. :

С Desert Eagle-а, или накратко Deagle, съм правил 700 dmg :D Недейте забравя и XM1014, особенно ако целия отбор ръшвате с такива :D

9 мнения
профил »
Space Shark каза на 26.04.2014, 15:14 ?. :
Редактиран на 26.04.2014, 15:23 ?.

Zlob 681 DMG not 800.няма такова нещо като автоматична/полуавтоматична помпа. pump е начин на опериране на оръжието A автоматична/полуавтоматичнаTA система не изисква помпане 3A да стреляш.Tоест Sem-auto/Full auto shothuns не са помпи.трябва да се мисли малко.BTW интересно как в българския няма дума за shotgun.

957 мнения
профил »
Serious Sam каза на 26.04.2014, 18:10 ?. :

Space Shark
Пушка = Shotgun
Винтовка/Карабина = Rifle

942 мнения
профил »
vesko18 каза на 27.04.2014, 09:27 ?. :

От бетата много ги нърфнаха пушките, жалко за което, имаше още едно валидно оръжие за игра :(

9 мнения
профил »
Space Shark каза на 27.04.2014, 22:25 ?. :
Редактиран на 27.04.2014, 22:26 ?.

Serious Sam Carbine-карабина , rifle-пушка(Assault rifle-щурмова пушка) , Картечен пистолет-Submachine Gun(SMG) Картечница (Machine gun) +Type light/medium,heavy=лека средна тежка.Shotgun=Nothing!нямам дyма за shotgun

957 мнения
профил »
Serious Sam каза на 28.04.2014, 12:00 ?. :

В грешка си. Assault rifle се превежда като "щурмова карабина". Разликата между Shotgun и Rifle се обуславя от типа муниция който използват. От там съответно и rifle = винтовка/карабина.

Така е правилно в терминологично отношение. А сега кое - как се казва в разговорната реч е съвсем отделна тема.

Щото примерно "Автомат" се казва на всичко що се носи в ръка и е автоматично - "Альоша с автомата" примерно, макар че той държи картечен пистолет (обуславя се не толкова от механизма, колкото от типа муниция отново).


125 мнения
профил »
ObliteratoR каза на 04.05.2014, 19:53 ?. :

@Space Shark - ще извиняваш приятелю, ама Serious Sam e много, много по-прав и точен от теб с тези термини.

70 мнения
профил »
Limbo каза на 26.04.2014, 07:51 ?. :

VK-12 заслужава да е по-напред в класацията. На времето имах чувството, че стрелям със зенитно оръдие.

240 мнения
профил »
DA_ROK каза на 26.04.2014, 09:29 ?. :
Редактиран на 27.04.2014, 12:33 ?.

АК-то е едно от най-култовите пушкала в игрите.

И BFG-то от Doom.

EDIT: Оф чак сега фанах че е само за пушки класацията,, не за винтовки и такива работи.

230 мнения
профил »
DarkAvenger89 каза на 26.04.2014, 09:29 ?. :

the flak fucking cannon !!! Tова за мен винаги ще си остане най-великото пушкало евър ! Най-манията беше като играеш мулти с изключена гравитация и единственото оръжие е т'ва - човешки и извънземни останки валяха като дъжд надолу, а ти викаш като бесен от кеф пръскайки на парчета във въздуха всичко, което око ти види.


Не знам дали помпите от бордерландс 1,2 също влизат в тази характеристика, но в никоя игра не ми е било по-забавно да играя с "гърмяща пръчка" повече от тази игра, особено с клас гънзъргър от 2ката.

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 26.04.2014, 12:25 ?. :
Редактиран на 26.04.2014, 12:25 ?.

Flak Cannon-а без съмнение заслужава да е на първо място, но аз съм изненадан че Rail Gun-а от Quake не присъства тук (знам че не пада в класификацията на пушка, но все пак има подобни характеристики), плюс това отнасяше почти всичко от 1 хит, но от време на време се налагаше да дърпате спусъка още веднъж... Но както и да е, иначе ми хареса как е направена класацията.

1330 мнения
профил »
sollider каза на 26.04.2014, 12:48 ?. :
Редактиран на 26.04.2014, 12:57 ?.

- Лазерът с алтернативната стрелба (Gauss, ако не се лъжа) и така наречената "прахосмукачка" в Half-Life също са с достойно присъствие в подобни класации;
От други игри се сещам за:
- BFG 9000 (DooM);
- оръжието от Painkiller, което закачаше враговете по стените с един-единствен кол;
- Gravity Gun-a от Half-Life 2;
- Сериозната бомба на Сериозния Сам, която правеше на пух и прах всичко наоколо след експлозията си;
- Plasma Gun-а от DooM 1, 2 и 3;
- RPG-то от GTA IV и V;
- самурайският меч от Shadow Warrior, с който си направо Бог;
- ръкавицата "убиец", ако мога така да я нарека, в Singularity;
- отново меч - основното оръжие в Metal Gear Rising: Revengeance и якото рязане на околната среда и гадовете (което беше единственото яко от цялата игра, но това е отделен въпрос);
- Спомням си и за един лазер от Syndicate, който издаваше звук като от оксижен, но не се сещам как се казваше.

Най-вероятно изпускам още куп оръжия, но ако листа ми се базира на всичките ми превъртени игри, ще стане дълъг с километри.

P.S. Това са алтернативни предложения за евентуално продължение на статията, иначе съм наясно с правилото, че се включва само по едно оръжие от всяка поредица.

404 мнения
профил »
Revive_ каза на 26.04.2014, 12:48 ?. :
Редактиран на 26.04.2014, 12:50 ?.

Офф... изберете си някое от тези и ми го дайте в реалистичен вариант!
https://www.youtube.com/watch?v=s29Rtp_u4LA


или в краен случаи: С99 Super collider Contact Beam !

451 мнения
профил »
Logus каза на 26.04.2014, 13:17 ?. :

Както казва Serious Sam: Double the gun, double the fun!
Най-голям кеф с двуцевка съм имал именно в тази поредица. :)

50 мнения
профил »
Addams family каза на 26.04.2014, 13:24 ?. :

Добър списък. Но топ 10 е малко число за тая класация. От Цс почти всички оръжия са яки. Мен помпите също ми бяха любими, но и комбото Авепе +Дезерт Ийгъл ми е любимо.
Също така ми беше любимо като се падна срещу нубове и се отдам на ''селски'' Цс това беше взимаш тежката къртечница и ги ръшкаш и взимаш 3ма нуба без да се целиш.
Също къртечницата от GTA Vice City Оная въртящата сред лапетата по клубовете беше известна, като ВУЛКАНА.

A Half-Life 1 за Мултиплеър ми бяха любими 2та лазера ония жълтия беше много як как можеше да го ''Чарджвъш'' с дясното копче на мишката и като стреляш в земята те хвърля на високо.

А ония малки червени гниди(буболечки) който гонеха враговете ти като ги пуснеш, но понякога тръгваха и по теб.
Сега се сещам и за онова живото оръжие което беше ръка на извънземно и пускаше пчели, който проследяваха. (hivehand)
И от Дюк Нюкем Манхатън проджект онова дето правеше враговете ти от мутирали хлебарки и прасета на малки обикновени хлебарки и прасета и дюк ги смачкваше с крак след, като ги смали.

Тази тема е не обятна може да си говорим с дни по нея.

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 26.04.2014, 13:32 ?. :

Малка поправка: пчелите от Hivehand-а рикошираха. Иначе мерси че ми напомни че на въртящата се къртешница се викаше Вулкана :D Имаше и такива дето я наричаха и въртележката.

957 мнения
профил »
Serious Sam каза на 27.04.2014, 05:49 ?. :

За мухите е следното:
Нормален режим - по-бавна скорострелност, имат самонасочващ се ефект, търсейки жертвата.
Алтернативен режим - висока скорострелност, права траектория.

451 мнения
профил »
Logus каза на 27.04.2014, 06:18 ?. :

Темата се казва Топ 10 пушки, а не топ 10 оръжия. :)

50 мнения
профил »
Addams family каза на 26.04.2014, 13:37 ?. :
Редактиран на 26.04.2014, 13:38 ?.

Ем забравил съм вече знам, че на Кросфайър най-пополярната карта за мултиплеър, като някой се завреше в къщичките с това се целех по стената и тия работи влизаха вътре и понякога убивах тоя който се крие.
В халф-лайф сички оръжия си бяха яки и базуката и арбалета.

А на тия буболечки ме кефеше анимацията, как му размахваш пръстче и то се дърпа да все едно да ти захапе пръста.

566 мнения
профил »
{SuPa-1337-Killa} каза на 26.04.2014, 21:50 ?. :

Mnogo dobra statiq, naistina ima polza ot 2.0 :D
(y)

2187 мнения
профил »
iddqd каза на 26.04.2014, 21:53 ?. :

Шок райрела в ънреалите в мултилеър с шок комбо.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 27.04.2014, 06:55 ?. :

Мразя shotgun-ите. Картечниците FTW!!!

92 мнения
профил »
Gmoder10 каза на 27.04.2014, 16:25 ?. :

AA12 от Killing Floor.
Е т'ва е.

248 мнения
профил »
LetMeFindOut каза на 27.04.2014, 16:51 ?. :

Само искам да поправя автора относно Counter-Stike. Три-единичка наричаха картечния пистолет MP-5. Бързата и бавната помпа бяха съответно 2-2 и 2-1.

323 мнения
профил »
rampage85 каза на 28.04.2014, 08:43 ?. :

Ех, спомени. С Flak Cannon-а от UT колко фрагове съм правил. :)

36 мнения
профил »
wazaw каза на 28.04.2014, 19:19 ?. :

Мдаа, любимата ми помпа...много яко влиза :D

68 мнения
профил »
Bat_Lo6ko каза на 01.05.2014, 07:36 ?. :
Редактиран на 01.05.2014, 07:38 ?.

Мда, много си прав. Две-единичка си беше. И моята памет ми даде такава информация, ама нали веч съм стар и не й се доверявам толкоз, рекох да направя интернет проверка.
Тааа, пустият му нет чек е виновен, подведе ме. Ще прощавате.
*EDIT* В отговор на LetMeFindOut. Цъкнах където не трябва.

193 мнения
профил »
Rostik79 каза на 29.04.2014, 21:01 ?. :

Хубава статия!

Шотгъна от Clive Barker's Undying също заслужава поне почетно споменаване. Можеше да стреля с двете дула едновременно при алтернативна стрелба, а също и да се зареждат фосфорни патрони. Отблизо правеше на пастет (впрочем в тази игра има някои доста оригинални оръжия - много ще се радвам на един римейк с модерен енджин).

10 мнения
профил »
Bagerist0 каза на 01.05.2014, 14:04 ?. :

Нека не забравяме помпето от халф-лайф 2ката - която при 10000 съчми прави всичко навсякъде на пастет... Става си и за снайпер и за близък бой и за всичко...

60 мнения
профил »
Sinister Spade каза на 06.05.2014, 17:32 ?. :

Ами прекрасната DC-17m пушка от SW Republic Commando? Мада фака отвсякъде. А и останалите оръжия в играта са направени с много въображение. Но цялата игра е Неподправено Удоволствие Във Най-Висша Форма

А за реалните...
Винторезът от S.T.A.L.K.E.R. Класс.

51 мнения
профил »
sed каза на 10.05.2014, 19:23 ?. :
Редактиран на 10.05.2014, 19:24 ?.

Поздравления за двуцевката от Doom, но преди нея беше B.F.G. 9000, което само при превода на неговото име, предизвикваше недоволство у родителите, които сбръчкваха носове ;)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Топ 10 пушки във FPS игрите - PCM2.0

Ревю:
Дълбоко под цялата грозна картинка се крие игра, която можеше да бъде и добра.

Тактика:
Едно от любимите събития за геймърите е организирането на LAN парти. Тези сбирки обаче не винаги протичат гладко...

Интервю:
Ще се помъча да събера на едно място всички важни точки, които смятам, че е важно да знаете...

новини:
За тези четири месеца генерирахме доста текстове, които се радваха на приличен успех, бяха прочетени хиляди пъти и генерираха десетки мнения и коментари.
Новият дигитален брой на РС Mania е вече тук и е пълен с толкова много съдържание, че ще ви се завие свят!
Първата крачка на PC Mania - своеобразен "developers cut" на първия ни брой от 1998 година!
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58