facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » дисплеи
 
   
 
Телевизор: Samsung Smart TV
14.05.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
от 1900 до 7000 лв.
сайт на продукта »
плюсове

„Всичко-в-едно” е страхотна комбинация


Безжичен интернет


Стотици приложения от Samsung Apps


съвместимост с Android и iOS устройства


функционален уеб браузер


страхотна 3D картина и звука

минуси

High-end моделите са наистина скъпи

Ако си мислите, че Sony е единствената компания, която е сериозно ангажирана с налагането на 3D технологията, време е да коригирате това си впечатление. Южнокроейският гигант Samsung направи сериозна заявка за водещо място в тази технологична ниша, изкарвайки на пазара своята нова серия Samsung SmartTV.
 
Точно така, смарт ТВ. Доскоро концепцията за умната техника като че ли беше ограничена преди всичко до мобилните телефони, но днес можем да видим най-различни джаджи, които получават представката „смарт”. Но чак пък телевизор?!

Ако приличате на мен, значи сте от категорията на разностранните потребители. Гледате филми на домашното си кино, използвате компютъра за сърфиране в интернет и слушане на музика, имате безжичен интернет у дома си, за да проверявате пощата си през мобилния си телефон или с други думи непрекъснато превключвате от една джаджа на друга в търсене на информация и забавление. В началото е забавно, но после неминуемо започвате да се чудите дали няма и друг, по-лесен и гъвкав начин за навигация в морето от информация.

Точно тук идва мястото на телевизорите от серията Samsung SmartTV. Освен че са първокласни екрани с отлично качество на картината и звука, те са и новото мултимедийно сърце на вашия дом. Представете си един широкоекранен iPhone, през който може да правите всички различни неща, на които сте свикнали. Безжично сърфиране в интернет, споделяне на снимки в социални мрежи, директен стрийминг на съдържание от глобалната мрежа или отделни комерсиални услуги, десетки други приложения, създадени специално за тези телевизори – всичко това е част от „умната” Samsung серия.

Вашето пътуване в интернет става като свържете телевизора с мрежата благодарение на нова безжична технология, наречена “1 foot connection”. При нея е необходимо да поставите апарата на някакви си 30 сантиметра от рутера на Samsung и вече сте онлайн. Сърфирането става благодарение на вграден браузер, наподобяващ на някогашния Netscape 5.0. За щастие е предвидена и поддръжка на Flash 10.1 и JavaScript 1.1, така че може да разглеждате анимирани сайтове в цялата им прелест. Еднакво удобно може както да гледате видео, така и да играете на мини игри. Текстът и картинките могат допълнително да се увеличават, така че да се четат отдалеч, а самото браузване, въвеждането на текст и скролването са улеснени със специално Android приложение. Алтернативно може да използвате всеки мобилен телефон, базиран на Android или iOS, за да пишете чрез неговата QWERTY клавиатура. Тази поддръжка отличава новите модели на Samsung от повечето интернет телевизори, може би с изключение единствено на тези на Sony.

Към момента приложенията за SmartTV са над 400 (повече от 300 от които съвсем безплатни), но се очаква тяхната бройка да расте непрекъснато, точно както се случи преди с апликациите в Apple AppsStore. Целта на производителя е бройката им да надхвърли 1000 до края на 2011 г. Сред тях ще откриете специални приложения за YouTube, Skype, Picasa, AccuWeather и други популярни услуги. Изберете нужната ви програма, натиснете “Download” и тя ще се свали за секунди. Със своите уникални предложения Samsung Apps се превърна в първия в света онлайн портал за програми за HD телевизори.

Благодарение на т.нар. Smart Hub, телевизорът се превръща в отправна точка за вашето мултимейдино изживяване. Честно казано, след първия си досег с тази технология, човек може лесно да забрави, че съществуват „обикновени” телевизори. Ако искате да общувате с приятели по цял свят, може да се възползвате от функцията Social TV, която предлага лесна връзка с най-популярните социални услуги като twitter, Facebook и Google Talk.

Ако разполагате с такова бижу като някой от Samsung SmartTV моделите, вероятно не бихте губили време в чакане на някой ТВ канал да пусне интересен филм. За киноманите е предвидена услугата YourVideo, която представлява масивна база данни от филми и ТВ шоу програми. Към нея е прибавена всякаква допълнителна информация като топ класации, филмови награди, предложения от приятели и др. SmartTV серията поддържа популярната услуга Hulu, която за съжаление засега е достъпна само в Съединените щати.

От толкова невероятни мултимейдини характеристики направо щяхме да пропуснем триизмерната телевизия. А не трябва, защото качеството на 3D картината в смарт серията на Samsung е страхотно. Контрастът на триизмерните изображения се подчертава чрез собствената технология на компанията, наречена Samsung 3D Cell  Depth Rate. Чрез Crosstalk-Free пък се извършва оптимизация на левия и десния образ на базата на сложни алгоритми. Резултатът е картина с дълбочина и без никакви изкривявания или замазвания на образа. Телевизорите включват и една особено интересна функция, която позволява конвертиране на стандартна 2D картина в 3D. Тази технология не може да направи чудеса с образа, защото един филм, заснет в 3D, винаги изглежда по-добре от образ, който е обработен в последствие, но е интересна алтернатива и позволява да видите любими филми и програми през нов поглед. Съвсем буквално.

Естествено триизмерното шоу няма да бъде пълно и без същия 3D съраунд звук, който дава на домашното ви кино дълбочина и чистота на аудио усещането. За пълното потапяне в триизмерния свят се предлагат най-леките 3D очила в света, както и най-тънкият Blu-ray плейър (BD-D7500). За зареждане на очилата се използва безжично зарядно устройство, което може да захранва едновременно до четири чифта.

Всеки от смарт моделите е с Full HD (1920x1080p) екран и притежава уникален дизайн. Серията Samsung Smart TV включва няколко LED и плазмени модела - LED D8000, LED D7000, LED D6500, Plasma D8000, D7000 и D6900 (6910), както и LED D6000 и D5500. Дължината на диагонала също е различна и варира от 39 до 64 инча. Това обуславя и относително големите разлики в крайната цена - модел на Samsung SmartTV може да струва от 1900 до 7000 лева. Независимо от това кой ще бъде вашия избор, той със сигурност ще си заслужава. 

напиши коментар
 

320 мнения
профил »
dido_y каза на 17.05.2011, 06:13 ?. :

"Ако си мислите, че Sony е единствената компания, която е сериозно ангажирана с налагането на 3D технологията, време е да коригирате това си впечатление."

Всъщност не съм си го и помислял:
http://www.youtube.com/watch?v=thhNNKQv1EM

320 мнения
профил »
dido_y каза на 17.05.2011, 06:14 ?. :
Редактиран на 17.05.2011, 06:17 ?.

Бих си взел Samsung Smart TV само ако е без 3D!

http://www.youtube.com/watch?v=akawcnjdKuI

80 мнения
профил »
LUDIA666 каза на 17.05.2011, 15:19 ?. :
Редактиран на 17.05.2011, 15:22 ?.

Аве, PC Mania, защо пишете за нещо дето въобще не го разбирате. Дали ви един текст от Самсунг БГ или от Техномаркета и вие послушно сте си го paste-нали на сайта. То все пак всичко е пари де, но вашето вече граничи с глупост. Първо на първо вие някой от тези ТВ-и имали ли сте възможност да ги бъзикате и да си играете с тях. Второ, такива телевизори си ги купуват баламурниците или селяните дето искат да се изфукат, че са си купили най-новото и скъпото и видиш ли имало това и онова. А дали имат Андроид телефон или не, никой не пита. Вие опитвали ли сте да пишете с дистанционното на ТВ-а адрес в браузъра, предлагам ви да пробвате. Нито LG, SONY и Panasonic нямат флаш поддръжка, поне засега в ТВ-те им, самсунг не съм тествал, но и те нямат да имат най-вероятно. Това дето го пишат са пълни глупости. Опитвали ли сте да си отворите вашият сайт и да видите дали има достатъчно кеш скапаният ТВ да ви покаже вътрешните страници или да ви отвори секцията с филмчетата и да ги пуснете да ги видите. Аде другият път преди да пускате нещо, първо си напишете домашното.

И за да не бъда мислен, че ей така си измислям работи, ще кажа че съм в бизнеса с продажбата на черна електроника от 7 години.

103 мнения
профил »
suiiuris каза на 14.06.2012, 20:15 ?. :

Мисля, че пише как са решили проблема с писането на интернет адреси. Както и че поддържа Flash 10.1, което не е точно 11.3, но става. Проблемът с този телевизор обаче е операционната система. Аз бих изчакал LG-тата с Google TV (което си е почти Android). Просто предпочитам по-универсални операционни системи. Има разбира се шанс Samsung да наложат операционната си система като основна при телевизорите, но... неее, никакъв шанс.

29 мнения
профил »
Alex360 каза на 18.05.2011, 17:02 ?. :

Брей да имах пари за да си взема един мосля,че си заслужава за толкова екстри и то в телевизор :D :)

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 19.05.2011, 12:22 ?. :

Е вие какъв текст очаквате - много ясно че това е рекламен текст. Нали такива текстове хранят сайта за да има и за гейминг статии.

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 19.05.2011, 19:40 ?. :

Говоря малко наизуст но може би човека е иска по-професионален
поглед върху нещата а не добре замислени хвалебствия.
Нищо лично Г-н Стефанов :)

19 мнения
профил »
nikolai4oss каза на 20.05.2011, 10:43 ?. :

Станиславов е :Д

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 21.05.2011, 00:24 ?. :

Аз съм старомоден - искам телевизора да има единствено тунер, а другото на рафта под телевизора.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ дисплеи
AOC обяви четири дисплея с честота 165 Hz 103
Монитор: Acer P223W 36
AOC представи новия монитор AG273QX 30
Монитор: LG W2486L 28
Монитор: Fujitsu Siemens ScaleoView L24W-2 13
Монитор: Philips Brilliance 239CL2SB 12
LG ще покаже новите 4К HDR монитори 11
Samsung 2233 RZ и nVidia 3D Vision 10
Монитор: Acer P238HL 8
LG THINQ: телевизия на бъдещето 8
ДРУГО ОТ Samsung
Samsung 2233 RZ и nVidia 3D Vision 25
Нетбук: Samsung NF310 8
Монитор: Samsung T27A950 LED 3
Най-големият QLED гейминг монитор в света 1
Монитор: Samsung SyncMaster 245b 1
Samsungс с нови извити геймърски монитори
Всеки пети гледа 468 часа футбол годишно