facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » компоненти
 
   
 
Стартира нов Youtube канал за технологии
04.07.2010 | автор: Филип Станиславов


Вносител:

сайт на продукта »

Популярността на YouTube отдавна е известна на всички, но една от функциите на сайта набира все по-голям интерес сред неговите посетители. Става въпрос за т. нар. канали, където всеки, който притежава YouTube акаунт, може да споделя информация и видео клипове, да избира кои от тях са му любими, както и да става почитател на други потребители и на свой ред да трупа свои фенове. Както може да си представите, информацията, която се споделя през тези канали, е най-разнообразна: някои ги ползват, за да представят съвсем лични неща, докато други се опитват да покажат нещо наистина интересно на максимално широката интернет аудитория.

За един такъв YouTube канал ще ви разкажем сега. Става въпрос за junkiefortech – една чисто българска инициатива, която възникна съвсем скоро, но вече набира скорост и почитатели. Както може да се досетите от името на канала, той е свързан с технологии. За разлика от повечето източници на информация, които често могат да бъдат объркващи или дори подвеждащи, тук нещата се представят по максимално опростен и достъпен начин. Целта е обикновеният потребител да научи нещо наистина ново и интересно или пък да получи помощ, ако все още се чуди каква да бъде следващата му покупка.

Junkiefortech стартира преди около месец, но вече има над 20 видео клипа с интересни джаджи от света на компютрите, комуникациите и технологиите. Спектърът на показваните продукти е доста широк. Решили сте, че е крайно време да си купите конзола, но все още се колебаете в избора? Като заклет геймър се нуждаете от максимално добра мишка? Искате да видите в действие новия таблет на Apple, за който толкова много се говори? Всичко това може да откриете именно в този канал.

За момента разглежданите продукти идват от някои от най-популярните технологични марки. В рамките на канала може да се запознаете с цялата G гама на Logitech, периферия на Phillips, мобилни телефони от Nokia, съвсем новия iPad,чието представяне в junkiefortech бе сред първите в Европа, модели на конзолите XBOX360 и PlayStation 3. В близко бъдеще ще видим видео клипове с два от най-очакваните технологични продукта на годината – новите XBOX 360 Slim и Nintendo 3DS, обявени миналия месец на E3 2010, както и последния хит на Apple iPhone 4G. Продуктите се предостяват от Multirama, но който си мисли, че това може да попречи на обективността, просто трябва да види прословутото ревю на слушалките SHC 8585 на Phillips.

Материалите в канала са основно от два типа: ревюта и т.нар. unboxing. Ползата от ревютата не се нуждае от обяснение – винаги е добре, когато чуете още едно експертно мнение или се допитате до коментарите под материала в търсене на личен опит на някой от останалите зрители. Unboxing-ът или разопаковането на кутията с продукта на пръв поглед леко озадачава, но всъщност е един адски полезен начин да разберете какво всъщност се крие в пакета.

Учудващо е, но понякога е наистина трудно да се открие практическа информация за доста от продуктите на пазара. Официалните им сайтове могат да ви засипят с реклами и похвали, но дори и когато ги видите на щанда в магазина, пак е трудно да придобиете реална представа за тях. Чрез метода на разопаковането получавате непосредствена информация за съдържанието на пакета, като например това какви точно кабели идват с новата ви конзола, както и имате възможност да видите в напълно естествен вид продукта, така че да прецените как би изглеждал на бюрото ви или дали ще заема прекалено много място в джоба на дрехата ви.

Безспорно junkiefortech е едно амбициозно начинание, а фактът, че скоро се очаква да стартират и клипове на английски, говори ясно за това. Предвиждат се още материали, посветени на софтуер, както и на любимите ни компютърни и видео игри. Сред по-интересните заглавия, които ще оживеят на страницата на канала са Call of Duty: Black Ops, Medal of Honor, Halo Reach, Gears of War 3 и много други. Така стартът вече е даден и по всичко изглежда, че ще станем свидетели на раждането на един интересен и информативен канал в това чудо на съвременните електронни комуникации, наречено YouTube. 

напиши коментар
 

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 05.07.2010, 09:51 ?. :
Редактиран на 05.07.2010, 09:52 ?.

С две ръце подкрепям инициативата!
P.S. Преди няколко месеца нямаше ли новина,че PCmania ще пуснат видео ревюта?

71 мнения
профил »
Simo0o0 каза на 05.07.2010, 09:52 ?. :

Харесва ми стилът им. Наистина много простичко обясняват, не прекаляват с технически характеристики, а направо обясняват разбираемо за всички. Само заради тях ще си направя акаунт, за да се абонирам за клиповете им. Браво !

83 мнения
профил »
sashundera каза на 05.07.2010, 15:56 ?. :

Канала е от един човек но е много добър.В статията не пише но освен всичко това има и безплатни giveaway.Състезания на субскрайсерите и победителите получават награди.Един вече мина но може да има и още.Много ми харесва канала,моля помогнете да се разбие като subscrisнете !

253 мнения
профил »
GiantR каза на 05.07.2010, 15:57 ?. :

Тия май не харесват Apple. Рабираемо е.

8 мнения
профил »
Riven каза на 06.07.2010, 12:32 ?. :

Изгледах клипчетата до момента и всичко изглежда доста добре. Разбира се има на къде да се работи повече, ако увеличат и времетраенето на клипчетата ще стане супер. Така или иначе ще следя канала :)

2187 мнения
профил »
iddqd каза на 06.07.2010, 13:46 ?. :

Аз немога да разбера кво му е якото да гледам как някои разопакова няквя кутия и казва че вътре има кабели и некви други неща. Даже доста некомпотентно се изказва на моменти и може да обърка хората.

15 мнения
профил »
LoVJiqTa каза на 07.07.2010, 21:14 ?. :

Подкрепям мнението на iddd доста несериозно са направени ревютата.

693 мнения
профил »
perro каза на 08.07.2010, 06:45 ?. :

Съгласен!
А и таз шапка малко в повече ми идва барабар с шума пред блока от хлапетата и минаващите коли....

14 мнения
профил »
tankeras каза на 08.07.2010, 20:24 ?. :

Съгласен съм с всички критики по-горе, но това все пак е българин, който се опитва да постигне нещо в Youtube, не виждам защо да не го подкрепим ....

693 мнения
профил »
perro каза на 09.07.2010, 11:10 ?. :

Това няма значение според мен :) Ако те кефи подкрепяш, ако не те радва не подкрепяш ;)
А и критиката често пъти е по-добра от потупването по рамото само защото сме от една националност :)

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 02.10.2010, 16:55 ?. :

+1

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 02.10.2010, 17:00 ?. :
Редактиран на 02.10.2010, 17:01 ?.

Не струва....
пъна тъпотия като ще правим нещо да е като хората
и малко професионализъм няма, ще ми използва думи като ГЪЗАРЙИКА
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ компоненти
SSD диск: Transcend SSD370 128GB SSD 53
Кутия: Thermaltake Armor Revo 50
Захранване: Corsair RM850 Gold - 850W PSU 50
Кутия: Therlmaltake V3 BlacX Edition 45
Захранване: Thermaltake Smart M750W 40
Point of View Black Diamond 500W 23
Видео карта: Gigabyte GTX 550 Ti 1GB GDDR5 13
Система + кутия: Cooler Master HAF 922 13
HDD: VelociRaptor 150 GB 13
Твърд диск: WD VelociRaptor 1TB WD1000DHTZ 10