facebook facebook
 
 
 
   
 
Средно над 3 милиона играчи са играли Valorant по време на бета тестовете
29.05.2020

До излизането на Valorant остават точно три дни, а двумесечните бета тестове официално приключиха. Относно тях Riot споделиха някои статистики, от които става ясно, че играта е доста популярна (изненада!).

Според информацията, предоставена от Riot, средностатистически близо 3 милиона играчи са се логвали всеки ден за да играят Valorant. Това е доста впечатляваща цифра, предвид, че имаше няколко бариери преди да получите заветния ключ и да получите достъп. Разбира се тази информация бързо ще си проличи доколко е достоверна, тъй като играта "отваря врати" само след три дни.

Да не забравяме, че броят играчи е само единия от възможните показатели, по които можем да съдим за популярността на играта. Нека не забравяме и за броя на зрителите в Twitch. Според Riot феновете са изгледали над 470 милиона часове геймплей, по време на затворената бета, а според статистиките в Twitch играта безспорно е била най-гледаното заглавие през месец май. Valorant също така счупи рекорда на Twitch за най-гледано заглавие в рамките на един ден, с над 34 милиона часа при стартовия си ден. Популярността ѝ в платформата обаче не е изненадваща, предвид че Riot раздаваха приоритетно ключове на хора, които свързваха Riot и Twitch акаунтите си и гледаха специфични стриймове. Глобалната карантина най-вероятно е помогнала също.

Valorant излиза на 2-ри юни и съвсем скоро ще разберем дали чакането си е струвало или играта ще бъде мода, която бързо ще отшуми. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Valorant

новини:
Макар играта да не може да се похвали с кой-знае каква креативност, то Riot определено нямат намерения да я изоставят.
Общо взето, геймплеят е Counter-Strike, но всеки има суперсили.
Противоречивата анти-чийт система ще взема самостоятелно решенията за налагането на бановете, без да се нуждае от човешка оторизация за тяхното налагане.

Ревю:
Новият шампион при мултиплеър шутърите или миш-маш от конкурентни хитове?

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122