facebook facebook
 
 
 
   
 
Слушалки: TteSPORTS Shock Spin
03.08.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
ок. 75 лв.
сайт на продукта »
плюсове
доста леки и относително удобни

добри за средния потребител...
минуси
...но не и за хардкор геймърите

дистанционното определено излага целия комплект

микрофонът не е много удобен

Гейм аксесоарите винаги са интересен за ревю продукт, а този път честта се пада на нов комплект слушалки на компанията TteSPORTS, която е подразделение на Thermaltake. Тя вече предложи цяла серия под името Shock, като Shock Spin е името на един от последните й модели. Според TteSPORTS основното предимство на Shock Spin е че са едновременно доста плътни и леки, както и че нямат равни на тази цена.

Нека да видим...

„Предизвикателството е името на играта!” гласи девиза на TteSPORTS, която е сред утвърдените доставчици на аксесоари и периферия за професионални геймъри. Действително на пазара има и други добри компании, но TteSPORTS сякаш успя да намери своята ниша, когато става въпрос за мишки, падове и слушалки.

Слушалките са опаковани в черно-червена кутия, което веднага загатва за фирмените цветове на TteSPORTS. Самите слушалки са опаковани доста плътно, за да се поберат в сравнително тясната кутия. Освен тях вътре откриваме още книжка с инструкции, дистанционно и микрофон. С други думи, всичко необходимо за незабавна инсталация, която благодарение на 4.5-милиметровия жак може да стане на доста широк кръг от устройства.

Първоначалното ни очакване е микрофонът да се свързва към дистанционното, но се оказва, че той е напълно самостоятелен и не се включва никъде в слушалките. Самото дистанционно управление представлява правоъгълен пластмасов панел. Както материалът, от който е изработено, така и гуменото колелце за регулиране на звука изглеждат доста евтини и крехки. Едва ли ще сгрешим, ако заключим, че дистанционното представлява най-слабият елемент от целия комплект.

Слушалките се наричан Spin заради дизайна на външната страна на чашките. Интересно е, че няма как да ни нагласите ръчно; когато ги поставите на главата, те автоматично се разтягат, заемайки формата на главата ви. Свързващата ги рамка е изработена от гума и няма специално покритие, което да я прави по-удобна. Въпреки това не може да се каже, че носенето й причинява осезаем дискомфорт.

За разлика от по-скъпите модели от серията Shock, при Spin не може да сменяте възглавничките на чашките. За щастие няма и да ви се иска, тъй като те обемат изцяло ухото ви и осигуряват нужната плътност – нещо, което не може да се каже за някои други варианти от серията.

Продължителните тестове на слушалките показват, че звукът, който получавате през тях е относително добър. Басът се усеща силно, при това без да дразни ухото. В същото време трябва да отбележим, че някои други модели в същия ценови регион със сигурност имат по-добро качество на ниските честоти. Любопитно е, че може би най-доброто качество на комплекта, което проличава от по-продължителната употреба, всъщност не е свързано с аудиото. Става въпрос за автоматичното приемане на формата, което позволява да оставите слушалките за малко на бюрото, без да се тревожите, че ще трябва да ги нагласяте повторно, когато се върнете към игра.

Оказва се, че самостоятелният микрофон също поставя потребителите пред определени предизвикателства. Тъй като той трябва да се включи отделно, трябва отново да мислите за точното място, за кабелите и т.н. Не е фатално, но със сигурност изглежда малко излишно. Веднъж инсталиран, микрофонът предлага приемливо качество. За оптимална настройка ще трябва да помислите къде е най-добре да го поставите. Изглежда, че защипването му на яката на ризата осигурява максимално добър звук, но отново не е съвсем практично.

Ако трябва да бъдем по-критични, Shock Slim моделът ще задоволи обикновеният потребител, тъй като е изненадващо лек за обема си и предлага съвсем прилично качество. В същото време този път TteSPORTS сякаш е изневерила на политиката си да предлага продукти, насочени преди всичко към геймърите. Ако сте наистина сериозни относно игрите, със сигурност ще е добре да се огледате и другаде, преди да вземете решение за покупка. 

Характеристики

на слушалките:

* 50mm Neodymium Magnet Speaker

* Frequency response: 15~20,000Hz

* Impedance: 32 ohms, 1 kHz

* Sensitivity: 95±3 dB SPL/mW, at 1kHz

* Rated Power:40mW

* Maximum Power:100mW

на микрофона:

* Sensitivity: -34±3 dBV / Pa@1 kHz

* Frequency: 100~10K Hz

* Direction :Omini-direction

напиши коментар
 

360 мнения
профил »
Fallout FAnbOY каза на 04.08.2011, 15:25 ?. :

WTF,75 лева за такива смотани слушалки?

52 мнения
профил »
Infy каза на 04.08.2011, 18:08 ?. :

Имат Неодимови магнити, разликата между Феритовите и тези се усеща в качеството на звука, дори и в този ценови клас. Лошото е, че материалите, които са използвани са от ниско качество (да, има разлика дори и в пластмасата...). Имал съм много горчив опит с изпуснати слушалки... За тези пари препоръчвам Sennheiser HD 202 или 203, но те са насочени към аудиофилите :)

65 мнения
профил »
vasi4_5 каза на 06.08.2011, 12:28 ?. :
Редактиран на 06.08.2011, 12:29 ?.

"доста леки" по-скоро трябва да е в минуси. Колкото по-леки са едни слушалки толкова по-слаб и лош ще е звукът, заради по-малкият магнит, според мен.

23 мнения
профил »
donev_go каза на 07.08.2011, 22:06 ?. :

Не си много прав защото се използват неодимиеви магнити, които са по-мощни и може да се постигне по-добро качество при по-малки размери и тегло.

128 мнения
профил »
qcetoo каза на 07.08.2011, 08:31 ?. :

infy +1
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Altec Lansing MX-5021 17
Слушалки: Turbo-X H646MV 14
Мобилни колонки: Razer Ferox 14
Усилвател за слушалки: FiiO E6 14
Колони: Altec Lansing FX 5051 13
LG с пълна аудио гама на CES 2017 13
Слушалки: Logitech Ultimate Ears 100 12
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 11
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 11
2.1 аудио система: Hama Q 900 10