facebook facebook
 
 
 
   
 
Служители на Blizzard изразиха солидарност с баннатия от компанията прогеймър
09.10.2019

Наказанието, което Blizzard наложиха на професионалния Hearthstone състезател Chung Ng Wai, по-известен като Blitzchung, породи масово недоволство срещу компанията. Не всички служители на компанията обаче застават зад нейното решение. Малка група служители изразиха своята подкрепа за Blitzchung, като излязоха на протест пред сградата на компанията.

Според участник в протеста, количеството желаещи е варирало между дузина и тридесетина души, които представляват сравнинелно малка част от общата бройка служители. Мястото, което те избрали за своя протест е статуята на Орка. Пред нея компанията имат навика да вдигат масов тост, всеки път когато някоя тяхна игра излезе. “Действията, които компанията предприе срещу играча са ужасни, но не са изненадващи. Blizzard прави доста пари в Китай, поради което компанията зае тази неудобна позиция, която не отразява нашите принципи.” – заяви протестиращ служител.

В reddit бе публикувана и снимка на служителите, която се твърди, че е качена от служител на Blizzard. Няма обаче потвърждение, че снимката е от точно това събитие, въпреки, че бройката хора на нея отговаря на количеството протестирали: приблизително двадесетина души, събрани около статуята на орка, няколко от тях с чадъри – символ на протеста в Хонг Конг.

Събирането около статуята не е единствената форма на протест, която служителите използват, за да изразят своето недоволство от политиката на компанията. Вчера, освен събиранията около статуята, тя бе облепена с надписи, които гласяха "Мисли глобално" и "Всеки глас има значение". 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Blizzard

новини:
Той е работил по редица проекти, като Overwatch, Diablo 3, WoW и предстоящата Overwatch 2.
Откриващата церемония ще започне на 1-ви ноември, точно от 18 часа наше време. Един час след това ще започнат всичките близардски е-спорт надпревари.
Очевидно за гейминг гиганта благоразположението на китайските власти и достъпа до китайския пазар са по-важни от спазването на човешките права.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122