facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Седемте живота на Мая
Ревю | 16.01.2016 | автор: Георги Кацаров


оценка:
Производител:
Красимира Стоева
Издател:
Сдружение книги-игри
Жанр:
Книга-игра
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Свеж полъх за почитателите на книги-игри;

Интересни разклонения в сюжетната линия;

По-голяма дължина на отделните епизоди;

минуси

Сюжетните нишки можеха да бъдат и по-дълбоки;

Януари е и следпразничната апатия на геймърския фронт се вихри с пълна сила. Ако в този момент стоите и се чудите с какво да убиете времето докато се появят свястни заглавия бих ви предложил да оставите за малко PC-то и да обърнете внимание на един леко нестандартен интерактивен роман – „Седемте живота на Мая”. Обзалагам се, че всеки от вас поне веднъж си е спомнял за някой минал момент от собствения си живот и си е казвал „Ех, ако бях избрал другия начин”. Все още няма машина на времето, но интерактивният роман „Седемте живота на Мая” може да я замести повече от добре.

Най-напред може би някои от вас си задават въпроса „Какво е „интерактивен роман?”. Не, не става дума нито за някаква софтуерна иновация, нито нищо в тази насока. Всъщност в основата си е най-обикновена книга игра. Отличава я това обаче, че сюжета не е някоя фантастика или фентъзи измишльотина, а различни нишки от напълно обичайни житейски събития. Също така книгата е изчистена от всякакви геймплейни елементи – битки, инвентари, предмети и прочее, като за читателя остава единствено да взема решения, които ще повлияят на живота на главната героиня.

А коя е тя?

Едно най-обикновено момиче, изправено пред обикновени житейски проблеми, като всеки един от нас. За това и отъждествяването с героинята е толкова лесно, а навлизането в света на книгата – толкова приятно и неусетно, макар книгата да не е с някакъв внушителен обем. В процеса на игра ще трябва да избирате между това да следвате мечтите си, но с цената на това да зарежете всичко, или да останете отдадени на близките и приятелите си, но бавно гледайки как мечтите стават все по-недостижими, а ежедневните трудности – все по-големи.

”Скука” ще кажат някои от вас. Може би ще са прави за себе си, но лично на мен адски много ми допадна да се придвижвам по различните разклонения на книгата избирайки един път най-рационалните решения, а друг път оставяйки се изцяло на емоционалните такива, а определено когато правех някаква случайна каша от рационални и емоционални решения адски много се забавлявах с последствията, на които попадах. Ако търсите една по-различна книга-игра, то „Седемте живота на Мая” е точно за вас.

  

напиши коментар
 

2 мнения
профил »
MoterCrozz каза на 25.01.2016, 18:36 ?. :

Препоръчвам игра от този жанр - „Песента на Сая“, "Saya no Uta". Хората, които създали „Demonbane“ игрите са я създали. Тези, които са фенове на Хауърд Лъвкрафт сигурно ще я харесат.

149 мнения
профил »
Императора каза на 12.02.2017, 18:19 ?. :

"Производител:
Красимира Стоева"

Производител тоест автор?

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Книга-игра „Кръвта на Зомбитата” 4