facebook facebook
 
 
 
   
 
Рутер: D-Link Cloud Router N300+ (DIR-626L)
13.03.2013 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:
Мост компютърс,Поликомп
сайт на продукта »
PC Mania Store
99
00
 
Купи
от магазина

плюсове
Нестандартен дизайн
Добър обхват
Стабилни скорости
Поддръжка на облачни услуги
минуси
Няма

 

Сигурно сте забелязали, че повечето компании не смеят да експериментират, когато става дума за външния вид на рутерите. Повечето са скучни, плоски и небрежно полегнали върху бюрото. Не и Cloud Router N300+ (DIR-626L) на D-Link. Той се извисява като истинска кула и буквално застава в центъра на вашия дигитален дом.

DIR-626L е издържан в стилен бляскав пиано цвят, компактен е (11.1 x 9.296 x 14.478 см), въпреки нестандартната си форма, и е изключително лек. В задната му част откриваме един USB порт и четири LAN гнезда (10/100 Base-TX (RJ-45). Под тях е разположен и WAN-а, както и доста удобното копче за вкл/изкл. За максимална защита е предвиден и WPS бутон.

На предната страна пък се открояват две LED светлини, които дават информация във всеки един момент какво се случва с вашата мрежа. Първата е зелена и показва, че рутерът е включен към контакта (по време на WPS процеса започва да мига, а когато се рестартира става оранжева). Вторият светодиод индикира статуса на вашата интернет връзка. Ако свети зелено интернета е свързан и работи, докато ако започне да свети оранжево, физическа връзката има, но рутерът не получава данни от доставчика и не можете да се свърже с интернет. 

Максималните скорости на безжичен трансфер на този Wireless N продукт, работещ в честотния спектър от 2.4 GHz до 2.483 GHz, достигат до  300Mbps (на теория), което е напълно достатъчно, за да задоволи повечето изисквания и на най-претенциозните от вас, реалните скорости на трансфер достигат до 7.8 мегабайта в секунда в обхват няколко метра без стени. За максимално стабилния сигнал във всяко едно кътче на дома ви се грижат и вградения и доста мощен усилвател. Благодарение на него сигналът достига дори и в района около дома ви.

DIR-626L се откроява и с някои доста любопитни Firewall опции. Филтрирането на съдържание се осъществява с лекота на базата на MAC адреси, URL-та и/или домейни. Нещо повече - тези филтри могат да се активират в определени дни и за конкретни часове или минути. Например точно тогава, когато знаете, че няма да сте си вкъщи

Разбира се, DIR-626L е облачен рутер и като такъв той поддържа услугата mydlink cloud (www.mydlink.com). Това дава възможност на клиентите, с помощта на свои специално създаден и безплатен акаунт, през интернет портала или чрез  приложение на телефона да следят по всяко време състоянието му, какви клиенти са закачени и кои сайтове се отварят, както и да блокират достъпа им ако се налага.  Това може да се направи чрез компютър от всяко място с интернет свързаност или от мобилно устройство - чрез mydlink lite, безплатно приложение за телефон или таблет с Android или iOS. 

Нещо повече - DIR-626L има още една изключително любопитна екстра. Чрез SharePort Mobile имате възможност да споделяте и правите бекъп на своите файлове, както и да стриймвате музика и видео клипове към своите мобилни устройства от който и да е USB стик или диск, свързан към рутера. При това не сте ограничени само в локалната мрежа или само от персонален компютър а можете да използвате и телефона си или таблета от всяко място на практика. Достатъчно е да си създатете собствен акаунт за достъп до съдържанието на USB диска/флашката, което гарантира че само вие можете да достъпвате съдържанието и с помоща на мобилното приложение.

В заключение - ако се нуждаете от рутер с по-разчупен дизайн, който предоставя стабилни и високи скорости навсякъде из дома ви и който може да контролирате с лекота от вашето собствено мобилно устройство, то DIR-626L е точният избор за вас.

 

 

  

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ периферия
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 29
Портативен рутер: D-Link DIR-505 24
Рутер: WD My Net N750 24
Рутер: D-Link DIR-645 23
Рутер: D-Link Cloud Router N300+ (DIR-626L) 22
USB 3.0 хъб: D-Link DUB-1340 22
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 20
Рутер: Netgear Nighthawk X4 Smart WiFi 19
Сторидж: Бидон 18
Мишка: WoW Legendary Mouse 16
ДРУГО ОТ D-Link
D-Link DCS-5222L управляема подвижна IP камера с Cloud услуга 7
Камера за наблюдение: D-Link DCS-2136L 4
DNS-327L ShareCenter 3
Видео камера: Baby EyeOn камера DCS-825L 2
Мрежови адаптер: PowerLine DHP-P309AV 500 кит 1
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 1
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 1
D-Link Cloud Camera DCS-933L 0
Гигабитов безжичен 802.11AC рутер D-Link DIR-860L 0
Рутер: D-Link DIR-645 0