facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Първи впечатления от Batman: Arkham Asylum
Превю | 06.08.2009 | автор: Владимир Тодоров


Производител:
Rocksteady Studios
Издател:
Eidos
Жанр:
Приключение, Екшън
Платформа:
PC
Излиза на:
18 септември

сайт на играта »
Цена:
77.00 лв.
купи играта »

Сигурно сте се подразнили от забавянето на Batman: Arkham Asylum. Аз също. Поне демото се появи на време. Онези от вас обаче, които вече са си го свалили и врътнали, сигурно са останали с още по-горчив вкус в устата - то е болезнено кратко. Въпреки това от него можем да добием някаква смътна  представа какво да очакваме от една от най-рекламираните игри на годината. Ето какви са нашите впечатления...

На първо място – атмосферата е наистина внушителна.

Не знам защо, но силно напомня за тази в BioShock. „Аркъм” е мрачно, пропито с лудост място. Основните цветови тонове тук са черно, кафяво и сиво, примесени със спорадичните прояви на зелено. А за да бъде още по-зловещо, над лудницата се сипе постоянен проливен дъжд...

Играта стартира с панорамна гледка над Готъм Сити. Батман е заловил Джокера, натоварил го е на батмобила и шофира с бясна скорост към „Аркъм”. Проблемът е, че ушатият защитник на закона не знае, че този умопобъркан клоун му е устроил поредния капан и че всъщност очаква завръщането си в болничното отделение с огромно нетърпение. Естествено, няколко минути по-късно, Батман пада директно в капана на Джокера и екшънът започва...

Впечатлението ми от бойната система

е, че тя е изключително проста и интуитивна, но същевременно – ефектна. С помощта на левия бутон на мишката нанасяте леки крошета и ритници във всевъзможни посоки, като Батман изпълнява движенията със завидна лекота. Ударите, от своя страна, изглеждат доволно различни в повечето случаи и като че ли се определят от позицията на врага спрямо вас. А за да им се насладите максимално, често ще ги наблюдавате и на забавен кадър.

Когато срещу вас се изправят въоръжени противници обаче, ще трябва да измислите алтернативен начин за справяне с тях. За тази цел авторите са разположили гаргойли съвсем близо до тавана. С помощта на клавиша "F" Батман ще използва своята кука, за да се добере дотам, да изследва обстановката и да планира следващата си атака. В подобни моменти детективският режим е изключително удобен. Очите на Черния рицар светват в бяло, а наоколо всичко придобива нови измерения. Може да видите колко противници има в стаята, с какво са въоръжени, какво е текущото им състояние – спокойни, раздразнени и т.н. Нещо повече – пред вас се появяват и всички места, които биха има значение за вас – както гаргойли, така и повърхности и обекти, които могат да бъдат унищожени или манипулирани по някакъв начин.

Точно обаче, когато взе да става най-интересно

и Джокера щеше да освободи едно гигантско чудовище (бос), за което мога само да предполагам кое точно е измежду десетките злодеи в комиксите за „Батман”, демото изведнъж свърши. Уви...

В крайна сметка опасенията ми са точно две – след време еднообразието може и да залее бойната система, ако авторите не са предвидили някакви нови елементи в нея. А разположените край тавана гаргойли сигурно ще започнат да изглеждат все по-изкуствени. Естествено – има време до 18 септември, когато PC версията ще излезе на пазара. Дотогава обаче можем само да гадаем. Дано не останем разочаровани. Очакванията са големи. 

напиши коментар
 

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 07.08.2009, 13:19 ?. :

Демото на играта ми хареса.Бойната система е приятна,а визията е страхотна.Наистина има прилики с Bioshock,но може би е заради това,че като цяло визията е мрачна,а енджина и на двете игри е Unreal Engine 3.

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 13:30 ?. :

Хубаво демо, но за 2gb очаквах да е малко по-дълго.То тука скочиш два пъти, ритнеш бутнеш некой и аре край. ХАреса ми че с батаранга можеш да чупиш мониторите и като бутнеш някой той може да умре. Добро ниво на реализъм. Е имам и една забелешка защо всички са толкова надути като култористи. примерих се с Батман че е такъв, но и всички с които се биеш са такави, а това е смешно поне на мен.

207 мнения
профил »
Jedi Knight каза на 07.08.2009, 14:01 ?. :

"Хaреса ми че с батаранга можеш да чупиш мониторите и като бутнеш някой той може да умре"
Което е глупаво, защото Батман не убива.
Иначе демото ми хареса, макар че беше кратичко. Дано да вкарат малко повече разнообразие в бойната система.

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 14:24 ?. :

Да това което каза наистина е така сега се сетих.В играта след Батман остават купища от трупове, а това не е в стила на комикс герой.Е все пак е затворен в лудница и дори той прибягва до крайни мерки.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 07.08.2009, 15:33 ?. :

Ама вие сте много невежи. Батман обива дори и в комиксите. Май не сте ги чели а?

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 16:59 ?. :

хехе WidowmakeR Оби ме с твоя български :D
peace

53 мнения
профил »
redmaf каза на 07.08.2009, 14:16 ?. :

Why so serious ?

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 14:30 ?. :

Сега като го изиграх отново демото забелясах, че някакси всички говорят като роботи.Да наистина си местят устните, но лицата не само Жокера скача насам натам. А и Батман се бие доста, а как да кажа смъртоносно изобшо не се замисля дали на счупи врата на някой. Като е такъв дедектив защо просто не хваща някой от злодеите и да ги разпитва или пък просто е отишъл там за кръв. Ихахаха!!!

389 мнения
профил »
Draksis каза на 07.08.2009, 14:50 ?. :

Наистина ще бъде хит. Не летен, а есенен, но какво да се прави... :)

А и само аз ли забелязах, че всички имат сини очи? Не, не говоря за in-game персонажите. Говоря за биографиите, които отключваш постепенно.

Така ли не се намери един с кафяви, или поне зелени очи?

Знам, че е бял кахър, но създава лошо впечатление, като почнеш да четеш просто за кеф и всичко е едно и също.

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 15:42 ?. :

Ако не се лъжа пише, че Жокера е със зелени учи.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 16:58 ?. :

а с какви Оши е ?

150 мнения
профил »
Алми каза на 07.08.2009, 16:08 ?. :

моето скромно мнение е, че всичко свързано с батман е боклук. Чудя ви се на акъла да харесвате герои от американски комикси :D.

46 мнения
профил »
странник каза на 08.08.2009, 02:33 ?. :

Ъъ, според мен не харесваш играта само заради Батман и комиксите ,ти просто мразиш всичко американско(по наблюденията които имам от предишни твои коментари).Вярно е , има много причини човек да не долюбва Америка, но омразата трябва да има някакви граници.Все пак и американците са хора ,нима всички те са зли и прочие? Чудя се кои са любимите ти игри ,защото поне 70% от всички по-популярни са от американски студия,та се чудя дали не си фен на някоя от тези...
П.П. Не прекалявай с омразата ,защото тя води до Тъмната страна както казва Йода...

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 08.08.2009, 09:25 ?. :

Demon hunter харесвам ти аватара :]

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 09.08.2009, 19:56 ?. :

Засега игра с тримата глупаци не е излизала (или аз незнам за нея) такаче на кви други да се радваме xD

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 17:00 ?. :

Г-н Тодоров, моите уважения, ама прекалено кратка статия дори и за толкова кратко демо колкото го описвате...
Нищо не разбрах за графика, звук, интерфейс (ако има такъв), физика, интерактивност...

389 мнения
профил »
Draksis каза на 07.08.2009, 17:09 ?. :

За двуминутно демо не може да се напише статия. Аз се изненадвам, че излезна още в същия ден, в който излезна и демото, статии за други игри се бавят по месец и половина...

Нейсе, няма да встъпваме в стълкновения с екипа. Лято е, повечето са на море, невям сигурно само трима човека има в офиса и поддържат сайта. Евала, че и това успяват.

Но както винаги, се отплесвам от реалността. За да отговоря на въпроса на Спеца - демото беше истинска гавра. Два гигабайта за чисти 50 секунди игра - че то Most Wanted е толкова голяма бе! Все пак, до 18 септември има време, така че дотогава и интерфейса могат да променят, и встъплението в историята, и началните нива, и още много.

Така че е рано да спекулираме на тема Батман. Да, в демото беше кеф да размятаме противници като парцалени кукли, но според мен по-скоро въпросът е същият, какъвто си задаваме за игрите на Wii: "Забавно, но докога?"

Ще видим.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 17:19 ?. :

Хаха ми аз както ви слушам то тогава цялата игра сигурно ще е към 30-40 Gb :D

112 мнения
профил »
gogott каза на 07.08.2009, 18:34 ?. :

Ех какъв си гений.Играта ще си е нормална,просто нали за да тръгне с качеството на цялата трябват доста файлчета,просто другото е видео,карти и текст а самата игра не може да стане по малка(иначе щеше да са я направили).Като чух за 20гб игра се сетих само за 1-Microsoft Flight Simulator X ама и тя е 8гб. така че не се ваикаи.
Пък представи си ,че си прав и земат я пуснат на блу рей диск какви ще им са "приходите".

389 мнения
профил »
Draksis каза на 07.08.2009, 17:53 ?. :

Колкото и да е, стига да оправдае очакванията, ще й е извинен размера.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 07.08.2009, 18:00 ?. :

И аз искам да поздравя Владо за бързото превю на играта. Браво, Владимире. :)
Играта ще е хит и то безпорен. В озвучението не е нияо особено, но поне не е дразнещо, в графично отношение пък Epic бяха напълно прави, че това е най-красивата игра с техния UE3. За еднообразието не ме е страх много, заяото на пазара излизат такива игрим който те карат да се откажеш от тях още преди да си ги започнал, а тази ме впечатли много от това, което видях, така че (ще) съм напълно доволен от тази игра.

207 мнения
профил »
Jedi Knight каза на 07.08.2009, 18:04 ?. :

Към torbalan4o
Ако разгледаш телата, които оставяш зад себе след си в детективския режим, ще видиш че пише "В безсъзнание" ;)

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 18:19 ?. :

Не съм забелязъл може и да е така.Но това е смешно как някой който ритнеш така в главата и ще е в безсъзнание. Благодаря че ми каза.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 07.08.2009, 18:38 ?. :

Принципно не съм фен на батман (ако не броим детството), но това ми изглежда обещаващо. Ще видим.

48 мнения
профил »
Tedycheck каза на 07.08.2009, 19:11 ?. :

Играта ме заинтригува, въпреки че демото беше твърде кратко. Някой освен мен да е забелязъл, че Батмана много прилича на Джордж Клуни?

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 20:02 ?. :

Ми нищо чудно, все пак в един от филмите участваше именно той...
На мен повече ми прилича на Хълк такъв напомпен :D

50 мнения
профил »
featbeast каза на 07.08.2009, 20:53 ?. :

Супер е играта

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 07.08.2009, 21:22 ?. :

Нямах големи очаквания и може би затова останах доста приятно изненадан от видяното. Наистина добре са уловили мрачната атмосфера на комиксите.

160 мнения
профил »
gamble каза на 07.08.2009, 23:00 ?. :

Графика- страшна. Много е добра.

Екшън- нямам думи просто.

Бойна система- тя па е още по луда. Кликаш само бутона и си удря нашия герой в зависимост кой къде се намира. Бойната система ме зарадва.

Звук- принципно не съм много претенциозен към звук. Радва ме !!!

Само се чудя дали ще имаме възможност да си ъпгрейдваме героя. Малко РПГ елементи няма да са зле. Дори и да ги няма играта ще бъде лудница. С нетърпение я очаквам. Също от рекламите разбрах, че доста злодеи ще срещнем. Бейн... Крокодила... Оная женска клоун. Онази мацка с отровната целувка (забравих как се казва). Много ще се радвам ако видя Айсмен или Фрийзмен се казваше? Дето Арнол Шварценегер играе ролята на някъв леден пичага във филма Батман и Робин.

Мое мнение: СТРАШНА ИГРА !!!

Само Диабло 3 може да ме спре да я цъкам :p Което няма да е скоро де :D

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 08.08.2009, 00:51 ?. :

Съдейки по това,че трупаме експириънс бих предположил,че с него ще се закупуват нови движения или джаджи.

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 09.08.2009, 20:01 ?. :

Ъпгрейди- ЩЕ ИМА !!! :)

50 мнения
профил »
featbeast каза на 08.08.2009, 02:57 ?. :

Само едно нещо ме подразни, а именно това че очите на Батман са сини... трябваше да ги оставят бяли.

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 08.08.2009, 09:15 ?. :

Чудесни впечатления имам. Бойната система, колкото видях де, е на чудесно ниво, не мисля, че може да омръзне. То всичко омръзва, което е прекалено, затова дано не е малоумен екшън а-ла Bloodrayne. Играта е по- красива от най- смелите ми очаквания, а наметалото особено ме изкефи ей така. От към бутони е максимално опростена, чак не можех да повярвам, освен, ако в по- късен етап не се assign-нат нови за някакви други advanced функции.
П. П. Точно озвучението ме понадразни обаче. Нещо говорът беше позамазан леко и като че ли не се открояваше достатъчно на фона на тупаниците и музиката. Може и да греша, но така го "видях" от едното врътване на демото. :)

22 мнения
профил »
radogg каза на 08.08.2009, 10:00 ?. :

Пичове, тва демо ми се разархива без да ме пита в някакви директории в Ц:. В резултат на хардиска ми няма вече никакво свобдно място, а на всичкото отгоре същинската инсталация нещо се прецака!:) Ако някой знае кака да помогне без да се налага да реинсталирам Прозореца ще му бъда много благодарен за спестеното ми време!:)

366 мнения
профил »
Mersin каза на 08.08.2009, 16:59 ?. :

значи тя самата игра,е само на един файл-.exe)нали?
цIкаш фIрху нея....и после играта се разархивира в С:в папката темп(тоест всякакви боклуци)имай в предвид трябва поне 5 ГБ да имаш в С:)

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 08.08.2009, 14:23 ?. :

Браво!Евала!Още от страниците на списанието ми стана ясно що за игра ще е.Но след като пробвах и демото,останах радостен,че от ЕЙДОС не са се изгаврили с любимия ми супер герой! :) Нямам търпение да дойде 18и !

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 10.08.2009, 20:37 ?. :

''[SpeC]'' имаше статия на тази игра в 1 брой от хартийните издания,мисля че затова няма чак такива описания тук,а и още не е излезнала офицялно,не всичко е видяно..Септември месец,може и да видим оценки от списанието ;)

177 мнения
профил »
Vladety каза на 12.08.2009, 11:15 ?. :

Първите ми впечатления са доста положителни- визия,атмосфера,бойни хватки всичко е пипнато.

61 мнения
профил »
Mercer каза на 12.08.2009, 21:47 ?. :

Брей и аз не очаквах толкова.Демото ме израдва,а си помислих поредната глупава игра с топ-екшън герой.Все пак от Eidos нищо лошо не може да очакваш :)

1 мнения
профил »
NeRoX каза на 19.08.2009, 23:20 ?. :

И аз останах очарован от демото. Доста добре изглежда играта и физиката е не лоша. Демото показа доста интересни нови неща. Дано и в цялата игра разнообразието продължава, защото ако са ни подготвили само това играта наистина ще е скучна. Ще се превърне в поредната игра с добър замисъл, но прекалено еднообразен сюжет и ще бъде отритната...
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Първи впечатления от Batman: Arkham Asylum

Ревю:
Тази игра не е само и единствено за фенове на книжките с картинки – тя е за всички любители на екшън жанра. Мрачна, обсебваща те, убийствено добра.

Превю:
Задава ли се най-добрата игра, правена някога за Батман, в която за първи път ще усетим какво е да си Черният рицар в най-мрачния свят на DC Comics?

Чийт:
Тази игра не е само и единствено за фенове на книжките с картинки – тя е за всички любители на екшън жанра. Мрачна, обсебваща те, убийствено добра.

новини:
Колекцията Batman: Return to Arkham, която бе отложена малко преди премиерата си, явно няма да се завърне скоро.
Ежегодното издание на Академията за филмово и телевизионно изкуство удостои екшън-приключението на Rocksteady с приза за най-добра игра на изминалата година.
Такова е обещанието на шефа на студиото Rocksteady Games, който вярва, че новата игра ще бъде положителна изненада за всички фенове на супергероя.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 3 80
Assassin's Creed III 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48