facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Първи впечатления от Batman: Arkham Asylum
Превю | 06.08.2009 | автор: Владимир Тодоров


Производител:
Rocksteady Studios
Издател:
Eidos
Жанр:
Приключение, Екшън
Платформа:
PC
Излиза на:
18 септември

сайт на играта »
Цена:
77.00 лв.
купи играта »

Сигурно сте се подразнили от забавянето на Batman: Arkham Asylum. Аз също. Поне демото се появи на време. Онези от вас обаче, които вече са си го свалили и врътнали, сигурно са останали с още по-горчив вкус в устата - то е болезнено кратко. Въпреки това от него можем да добием някаква смътна  представа какво да очакваме от една от най-рекламираните игри на годината. Ето какви са нашите впечатления...

На първо място – атмосферата е наистина внушителна.

Не знам защо, но силно напомня за тази в BioShock. „Аркъм” е мрачно, пропито с лудост място. Основните цветови тонове тук са черно, кафяво и сиво, примесени със спорадичните прояви на зелено. А за да бъде още по-зловещо, над лудницата се сипе постоянен проливен дъжд...

Играта стартира с панорамна гледка над Готъм Сити. Батман е заловил Джокера, натоварил го е на батмобила и шофира с бясна скорост към „Аркъм”. Проблемът е, че ушатият защитник на закона не знае, че този умопобъркан клоун му е устроил поредния капан и че всъщност очаква завръщането си в болничното отделение с огромно нетърпение. Естествено, няколко минути по-късно, Батман пада директно в капана на Джокера и екшънът започва...

Впечатлението ми от бойната система

е, че тя е изключително проста и интуитивна, но същевременно – ефектна. С помощта на левия бутон на мишката нанасяте леки крошета и ритници във всевъзможни посоки, като Батман изпълнява движенията със завидна лекота. Ударите, от своя страна, изглеждат доволно различни в повечето случаи и като че ли се определят от позицията на врага спрямо вас. А за да им се насладите максимално, често ще ги наблюдавате и на забавен кадър.

Когато срещу вас се изправят въоръжени противници обаче, ще трябва да измислите алтернативен начин за справяне с тях. За тази цел авторите са разположили гаргойли съвсем близо до тавана. С помощта на клавиша "F" Батман ще използва своята кука, за да се добере дотам, да изследва обстановката и да планира следващата си атака. В подобни моменти детективският режим е изключително удобен. Очите на Черния рицар светват в бяло, а наоколо всичко придобива нови измерения. Може да видите колко противници има в стаята, с какво са въоръжени, какво е текущото им състояние – спокойни, раздразнени и т.н. Нещо повече – пред вас се появяват и всички места, които биха има значение за вас – както гаргойли, така и повърхности и обекти, които могат да бъдат унищожени или манипулирани по някакъв начин.

Точно обаче, когато взе да става най-интересно

и Джокера щеше да освободи едно гигантско чудовище (бос), за което мога само да предполагам кое точно е измежду десетките злодеи в комиксите за „Батман”, демото изведнъж свърши. Уви...

В крайна сметка опасенията ми са точно две – след време еднообразието може и да залее бойната система, ако авторите не са предвидили някакви нови елементи в нея. А разположените край тавана гаргойли сигурно ще започнат да изглеждат все по-изкуствени. Естествено – има време до 18 септември, когато PC версията ще излезе на пазара. Дотогава обаче можем само да гадаем. Дано не останем разочаровани. Очакванията са големи. 

напиши коментар
 

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 07.08.2009, 13:19 ?. :

Демото на играта ми хареса.Бойната система е приятна,а визията е страхотна.Наистина има прилики с Bioshock,но може би е заради това,че като цяло визията е мрачна,а енджина и на двете игри е Unreal Engine 3.

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 13:30 ?. :

Хубаво демо, но за 2gb очаквах да е малко по-дълго.То тука скочиш два пъти, ритнеш бутнеш некой и аре край. ХАреса ми че с батаранга можеш да чупиш мониторите и като бутнеш някой той може да умре. Добро ниво на реализъм. Е имам и една забелешка защо всички са толкова надути като култористи. примерих се с Батман че е такъв, но и всички с които се биеш са такави, а това е смешно поне на мен.

207 мнения
профил »
Jedi Knight каза на 07.08.2009, 14:01 ?. :

"Хaреса ми че с батаранга можеш да чупиш мониторите и като бутнеш някой той може да умре"
Което е глупаво, защото Батман не убива.
Иначе демото ми хареса, макар че беше кратичко. Дано да вкарат малко повече разнообразие в бойната система.

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 14:24 ?. :

Да това което каза наистина е така сега се сетих.В играта след Батман остават купища от трупове, а това не е в стила на комикс герой.Е все пак е затворен в лудница и дори той прибягва до крайни мерки.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 07.08.2009, 15:33 ?. :

Ама вие сте много невежи. Батман обива дори и в комиксите. Май не сте ги чели а?

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 16:59 ?. :

хехе WidowmakeR Оби ме с твоя български :D
peace

53 мнения
профил »
redmaf каза на 07.08.2009, 14:16 ?. :

Why so serious ?

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 14:30 ?. :

Сега като го изиграх отново демото забелясах, че някакси всички говорят като роботи.Да наистина си местят устните, но лицата не само Жокера скача насам натам. А и Батман се бие доста, а как да кажа смъртоносно изобшо не се замисля дали на счупи врата на някой. Като е такъв дедектив защо просто не хваща някой от злодеите и да ги разпитва или пък просто е отишъл там за кръв. Ихахаха!!!

389 мнения
профил »
Draksis каза на 07.08.2009, 14:50 ?. :

Наистина ще бъде хит. Не летен, а есенен, но какво да се прави... :)

А и само аз ли забелязах, че всички имат сини очи? Не, не говоря за in-game персонажите. Говоря за биографиите, които отключваш постепенно.

Така ли не се намери един с кафяви, или поне зелени очи?

Знам, че е бял кахър, но създава лошо впечатление, като почнеш да четеш просто за кеф и всичко е едно и също.

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 15:42 ?. :

Ако не се лъжа пише, че Жокера е със зелени учи.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 16:58 ?. :

а с какви Оши е ?

150 мнения
профил »
Алми каза на 07.08.2009, 16:08 ?. :

моето скромно мнение е, че всичко свързано с батман е боклук. Чудя ви се на акъла да харесвате герои от американски комикси :D.

46 мнения
профил »
странник каза на 08.08.2009, 02:33 ?. :

Ъъ, според мен не харесваш играта само заради Батман и комиксите ,ти просто мразиш всичко американско(по наблюденията които имам от предишни твои коментари).Вярно е , има много причини човек да не долюбва Америка, но омразата трябва да има някакви граници.Все пак и американците са хора ,нима всички те са зли и прочие? Чудя се кои са любимите ти игри ,защото поне 70% от всички по-популярни са от американски студия,та се чудя дали не си фен на някоя от тези...
П.П. Не прекалявай с омразата ,защото тя води до Тъмната страна както казва Йода...

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 08.08.2009, 09:25 ?. :

Demon hunter харесвам ти аватара :]

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 09.08.2009, 19:56 ?. :

Засега игра с тримата глупаци не е излизала (или аз незнам за нея) такаче на кви други да се радваме xD

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 17:00 ?. :

Г-н Тодоров, моите уважения, ама прекалено кратка статия дори и за толкова кратко демо колкото го описвате...
Нищо не разбрах за графика, звук, интерфейс (ако има такъв), физика, интерактивност...

389 мнения
профил »
Draksis каза на 07.08.2009, 17:09 ?. :

За двуминутно демо не може да се напише статия. Аз се изненадвам, че излезна още в същия ден, в който излезна и демото, статии за други игри се бавят по месец и половина...

Нейсе, няма да встъпваме в стълкновения с екипа. Лято е, повечето са на море, невям сигурно само трима човека има в офиса и поддържат сайта. Евала, че и това успяват.

Но както винаги, се отплесвам от реалността. За да отговоря на въпроса на Спеца - демото беше истинска гавра. Два гигабайта за чисти 50 секунди игра - че то Most Wanted е толкова голяма бе! Все пак, до 18 септември има време, така че дотогава и интерфейса могат да променят, и встъплението в историята, и началните нива, и още много.

Така че е рано да спекулираме на тема Батман. Да, в демото беше кеф да размятаме противници като парцалени кукли, но според мен по-скоро въпросът е същият, какъвто си задаваме за игрите на Wii: "Забавно, но докога?"

Ще видим.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 17:19 ?. :

Хаха ми аз както ви слушам то тогава цялата игра сигурно ще е към 30-40 Gb :D

112 мнения
профил »
gogott каза на 07.08.2009, 18:34 ?. :

Ех какъв си гений.Играта ще си е нормална,просто нали за да тръгне с качеството на цялата трябват доста файлчета,просто другото е видео,карти и текст а самата игра не може да стане по малка(иначе щеше да са я направили).Като чух за 20гб игра се сетих само за 1-Microsoft Flight Simulator X ама и тя е 8гб. така че не се ваикаи.
Пък представи си ,че си прав и земат я пуснат на блу рей диск какви ще им са "приходите".

389 мнения
профил »
Draksis каза на 07.08.2009, 17:53 ?. :

Колкото и да е, стига да оправдае очакванията, ще й е извинен размера.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 07.08.2009, 18:00 ?. :

И аз искам да поздравя Владо за бързото превю на играта. Браво, Владимире. :)
Играта ще е хит и то безпорен. В озвучението не е нияо особено, но поне не е дразнещо, в графично отношение пък Epic бяха напълно прави, че това е най-красивата игра с техния UE3. За еднообразието не ме е страх много, заяото на пазара излизат такива игрим който те карат да се откажеш от тях още преди да си ги започнал, а тази ме впечатли много от това, което видях, така че (ще) съм напълно доволен от тази игра.

207 мнения
профил »
Jedi Knight каза на 07.08.2009, 18:04 ?. :

Към torbalan4o
Ако разгледаш телата, които оставяш зад себе след си в детективския режим, ще видиш че пише "В безсъзнание" ;)

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 07.08.2009, 18:19 ?. :

Не съм забелязъл може и да е така.Но това е смешно как някой който ритнеш така в главата и ще е в безсъзнание. Благодаря че ми каза.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 07.08.2009, 18:38 ?. :

Принципно не съм фен на батман (ако не броим детството), но това ми изглежда обещаващо. Ще видим.

48 мнения
профил »
Tedycheck каза на 07.08.2009, 19:11 ?. :

Играта ме заинтригува, въпреки че демото беше твърде кратко. Някой освен мен да е забелязъл, че Батмана много прилича на Джордж Клуни?

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 07.08.2009, 20:02 ?. :

Ми нищо чудно, все пак в един от филмите участваше именно той...
На мен повече ми прилича на Хълк такъв напомпен :D

50 мнения
профил »
featbeast каза на 07.08.2009, 20:53 ?. :

Супер е играта

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 07.08.2009, 21:22 ?. :

Нямах големи очаквания и може би затова останах доста приятно изненадан от видяното. Наистина добре са уловили мрачната атмосфера на комиксите.

160 мнения
профил »
gamble каза на 07.08.2009, 23:00 ?. :

Графика- страшна. Много е добра.

Екшън- нямам думи просто.

Бойна система- тя па е още по луда. Кликаш само бутона и си удря нашия герой в зависимост кой къде се намира. Бойната система ме зарадва.

Звук- принципно не съм много претенциозен към звук. Радва ме !!!

Само се чудя дали ще имаме възможност да си ъпгрейдваме героя. Малко РПГ елементи няма да са зле. Дори и да ги няма играта ще бъде лудница. С нетърпение я очаквам. Също от рекламите разбрах, че доста злодеи ще срещнем. Бейн... Крокодила... Оная женска клоун. Онази мацка с отровната целувка (забравих как се казва). Много ще се радвам ако видя Айсмен или Фрийзмен се казваше? Дето Арнол Шварценегер играе ролята на някъв леден пичага във филма Батман и Робин.

Мое мнение: СТРАШНА ИГРА !!!

Само Диабло 3 може да ме спре да я цъкам :p Което няма да е скоро де :D

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 08.08.2009, 00:51 ?. :

Съдейки по това,че трупаме експириънс бих предположил,че с него ще се закупуват нови движения или джаджи.

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 09.08.2009, 20:01 ?. :

Ъпгрейди- ЩЕ ИМА !!! :)

50 мнения
профил »
featbeast каза на 08.08.2009, 02:57 ?. :

Само едно нещо ме подразни, а именно това че очите на Батман са сини... трябваше да ги оставят бяли.

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 08.08.2009, 09:15 ?. :

Чудесни впечатления имам. Бойната система, колкото видях де, е на чудесно ниво, не мисля, че може да омръзне. То всичко омръзва, което е прекалено, затова дано не е малоумен екшън а-ла Bloodrayne. Играта е по- красива от най- смелите ми очаквания, а наметалото особено ме изкефи ей така. От към бутони е максимално опростена, чак не можех да повярвам, освен, ако в по- късен етап не се assign-нат нови за някакви други advanced функции.
П. П. Точно озвучението ме понадразни обаче. Нещо говорът беше позамазан леко и като че ли не се открояваше достатъчно на фона на тупаниците и музиката. Може и да греша, но така го "видях" от едното врътване на демото. :)

22 мнения
профил »
radogg каза на 08.08.2009, 10:00 ?. :

Пичове, тва демо ми се разархива без да ме пита в някакви директории в Ц:. В резултат на хардиска ми няма вече никакво свобдно място, а на всичкото отгоре същинската инсталация нещо се прецака!:) Ако някой знае кака да помогне без да се налага да реинсталирам Прозореца ще му бъда много благодарен за спестеното ми време!:)

366 мнения
профил »
Mersin каза на 08.08.2009, 16:59 ?. :

значи тя самата игра,е само на един файл-.exe)нали?
цIкаш фIрху нея....и после играта се разархивира в С:в папката темп(тоест всякакви боклуци)имай в предвид трябва поне 5 ГБ да имаш в С:)

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 08.08.2009, 14:23 ?. :

Браво!Евала!Още от страниците на списанието ми стана ясно що за игра ще е.Но след като пробвах и демото,останах радостен,че от ЕЙДОС не са се изгаврили с любимия ми супер герой! :) Нямам търпение да дойде 18и !

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 10.08.2009, 20:37 ?. :

''[SpeC]'' имаше статия на тази игра в 1 брой от хартийните издания,мисля че затова няма чак такива описания тук,а и още не е излезнала офицялно,не всичко е видяно..Септември месец,може и да видим оценки от списанието ;)

177 мнения
профил »
Vladety каза на 12.08.2009, 11:15 ?. :

Първите ми впечатления са доста положителни- визия,атмосфера,бойни хватки всичко е пипнато.

61 мнения
профил »
Mercer каза на 12.08.2009, 21:47 ?. :

Брей и аз не очаквах толкова.Демото ме израдва,а си помислих поредната глупава игра с топ-екшън герой.Все пак от Eidos нищо лошо не може да очакваш :)

1 мнения
профил »
NeRoX каза на 19.08.2009, 23:20 ?. :

И аз останах очарован от демото. Доста добре изглежда играта и физиката е не лоша. Демото показа доста интересни нови неща. Дано и в цялата игра разнообразието продължава, защото ако са ни подготвили само това играта наистина ще е скучна. Ще се превърне в поредната игра с добър замисъл, но прекалено еднообразен сюжет и ще бъде отритната...
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Първи впечатления от Batman: Arkham Asylum

Ревю:
Тази игра не е само и единствено за фенове на книжките с картинки – тя е за всички любители на екшън жанра. Мрачна, обсебваща те, убийствено добра.

Превю:
Задава ли се най-добрата игра, правена някога за Батман, в която за първи път ще усетим какво е да си Черният рицар в най-мрачния свят на DC Comics?

Чийт:
Тази игра не е само и единствено за фенове на книжките с картинки – тя е за всички любители на екшън жанра. Мрачна, обсебваща те, убийствено добра.

новини:
Колекцията Batman: Return to Arkham, която бе отложена малко преди премиерата си, явно няма да се завърне скоро.
Ежегодното издание на Академията за филмово и телевизионно изкуство удостои екшън-приключението на Rocksteady с приза за най-добра игра на изминалата година.
Такова е обещанието на шефа на студиото Rocksteady Games, който вярва, че новата игра ще бъде положителна изненада за всички фенове на супергероя.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Assassin's Creed III 80
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48