facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Пет технологии, които променят гейминга
Превю | 09.09.2017 | автор:


Производител:
Издател:
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC

Днес видеоигрите са сред най-динамичните технологични сегменти, които се променят с все по-бързи темпове. Геймингът постепенно преминава от настолни компютри към лаптопи и мобилни устройства, а хардуерните производители инвестират все повече в създаването на иновации, които да подобрят процеса на игра и изживяването на геймърите. Ето и пет от най-интересните нови технологии в областта на видеоигрите, внедрени от ASUS - водещият доставчик на геймърски лаптопи в света, с най-много продадени лаптопи с графичен процесор Nvidia GTX GPU през отминалата година.


Sonic Radar издава местоположението на противника

Технологията Sonic Radar на ASUS помага на геймърите да откриват противниците си чрез специален пласт върху екрана, който визуално показва евентуалното локализиране на звукови ефекти като изстрели, стъпки и други източници на шум в играта. Това променя изцяло изживяването в игрова среда и дава важно предимство на геймърите. В добавка технологията Sonic Studio осигурява висококачествено аудио по време на игра, както и усъвършенстван стрийминг и звукозапис за отлично предаване на гласовете и шумопотискане.

Anti-ghosting клавиатура с подсветка за бърз и прецизен контрол

Anti-ghosting клавишите на най-новите геймърски лаптопи на ASUS като ROG Strix GL702ZC гарантират, че командите ще бъдат изпълнени безпогрешно на момента – дори ако геймърът натисне 30 бутона едновременно. Освен това инженерите на компанията провеждат щателни тестове, за да постигнат максимална издръжливост и надеждност на бутоните с очакван живот от 10 милиона натискания.

Hyper Cool Duo-Copper – интелигентна охлаждаща система

Охлаждащата система Hyper Cool Duo-Copper изцяло променя представата за охлаждане при лаптопите. Тя използва топлинни тръби и двойна вентилаторна система, за да охлажда процесора и видеокартата поотделно. Това позволява на геймърите да играят много по-дълго без да се страхуват, че машината им ще прегрее. Освен това системата се саморегулира автоматично спрямо вътрешната температура.

ASUS Splendid технологията за по-богати и дълбоки цветове

ASUS Splendid променя представата за дълбочина на цветовете и създава много по-пълноценно усещане за присъствие във видео игрите и виртуалните светове. Технологията включва четири режима, които се променят лесно с едно натискане: обикновен, eye care, vivid и ръчен режим. Обикновеният режим предоставя оптималните заводски настройки. Eye care намалява нивата на синя светлина за по-голям зрителен комфорт, а режимът Vivid регулира по-прецизно настройките на дисплея, за да придаде наистина жив и ярък вид на изображенията, без те да изглеждат изкуствено. Ръчният режим дава възможност сами да настроите цветната температура на дисплея, така че да удовлетворите собствените си нужди и предпочитания.

Оптимизиране на мрежовия трафик

Едва ли има геймър, който да не познава неприятното усещане на забавянията (лагове) или прекъсванията при игра в мрежа. Технологията ASUS GameFirst III е създадена именно за да реши този проблем. Тя оптимизира мрежовия трафик за по-бърза игра без насичане. Нейният интуитивен интерфейс предоставя на геймърите избор от четири предварително зададени режима – Оптимизране, Игра, Медия стрийминг и Прехвърляне на файлове. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Пет технологии, които променят гейминга

новини:
Събитието развенча митовете, че жените не играят видеоигри, както и че геймърите не спортува.
Припомняме, че събитието ще се състои на 26 ноември (неделя), от 10:00 ч., в атриума на Bulgaria Mall и ще включва турнири по видеоигри.
Ще се проведат първият изцяло женски турнир по HeartStone и League of Legends, както и единственият по рода си StarCraft BroodWar турнир за ИТ специалисти.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58