facebook facebook
 
 
 
   
 
Нови възможности за мултиплейър игра в Steam, чрез Remote Play Together
09.10.2019

В Steam можете да откриете богат набор от заглавия, които предлагат мултиплеър с локален характер. Не, не говорим за LAN връзка, а по-скоро за split screen, hot seat и прочее начини, при които се играе от двама или повече души, едновременно, на едно и също устройство.

Именно във връзка с голямата бройка такива заглавия в Steam, от Valve са решили да добавят нова функция в Steam, която ще се казва „Remote Play Together“. Очаква се тя да влезе в Steam Beta около 21-ви октомври т.г. и ще обхване автоматично всички игри, които имат само форма на локален мултиплеър. Според Адам Спраг (един от създателите на стелт-базираната парти игра „Hidden in Plain Sight“), единствено хоста (потребителят, който създава мрежовата игра т.е. влиза в ролята на сървър за текущата сесия) ще трябва да притежава играта, като те ще могат да канят други хора, които не я притежават да се включат директно. “Тази опция е проектирана да добави стойност към мултиплеър игри, които не разполагат със собствени онлайн възможности за игра. Тя ще позволи на един играч, който е поканен от свой приятел, да играе така, сякаш двамата са заедно и играят на една и съща машина”.

От съобщение на друг разработчик, който е получил достъп до новата опция, споделя допълнителна информация за “Remote Play Together”. Според него притежателя на играта може да я стартира и покани до четирима приятели през Steam Overlay – по начин сходен с този в обикновените Steam мрежови заглавия. Когато приятел приеме поканата, играта всъщност ще протича единствено на машината на хостващият я, т.е. „гостите“ влизат в нещо като стрийм, през който те контролират своите персонажи от разстояние, но без изобщо да е необходимо да купуват и инсталират играта. Техните машини само ще подават сигнал към компютъра на хоста, който ще обработва заявките.

Въпреки, че все още няма точен списък със заглавия, които ще бъдат обхванати, за сега е ясно че “Remote Play Together” ще обхваща всички игри с локален co-op, мултиплейър и split-screen. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Steam

новини:
От Valve значително подобряват начина по който платформата предлага музикалното съдържание към любимите ви заглавия.
Epic Store предлага безплатно три заглавия, a Steam - да пробваме безплатно последното издание на GRID.
Sekiro и Total War: Three Kingdoms са на върха на почти всички класации

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122