facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » дисплеи
 
   
 
Монитор: Acer Predator XB240H
25.06.2015 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Поликомп
Цена:
849 лв
купи »

сайт на продукта »
плюсове

ярки и красиви образи

стойка, която позволява лесно регулиране

Nvidia G-Sync технология

поддържа 3D режим

минуси

няма директен HDMI порт

Виждането, че РС геймингът трябва да се ограничава до относително невзрачни монитори, докато конзолните играчи могат да се възползват от големи и качествени телевизори, отдавна е останало в миналото. Днес може да се сдобиете със страхотни геймърски монитори, които са идеално решение за игра от по-близко разстояние и ви позволяват да се насладите максимално на визията и графиката на любимите си игри по начина, по който са ги замислили техните създатели.

Acer Predator XB240H е точно такъв монитор.

Този стилен и висококачествен дисплей, предназначен най-вече за геймъри, разполага с 24-инчов диагонал и Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. В допълнение мониторът използва технологията Nvidia G-Sync, която синхронизира честотата на опресняване на монитора със скоростта, с която се изобразява картината от видео картата. Този синхрон осигурява плавна смяна на образите и отстранява разкъсването на картината и лага. Така сцените от игрите се възпроизвеждат незабавно, гладко и с кристална яснота. За да ползвате G-Sync е необходимо да разполагате с видео карта, произведена по технология на компанията, като поддържаните модели започват от GeForce GTX 660.

Колкото до самият образ, той също може да бъде описан преди всичко със суперлативи. Екранът има наистина широк зрителен ъгъл в сравнение със стандартните дисплеи. Високият контраст позволява да се насладите по най-добър начин на текстурите и графиката, а честотата на опресняване от 144Hz и времето за реакция от 1 милисекунда гарантират гладък геймплей при който всичките ви реакции с мишката, клавиатурата и контролера се отразяват в реално време. Образите са контрастни, цветовете се изобразяват достоверно и дори в бързите екшън сцени няма и следа от неприятния ghosting ефект, който води до размазване на образите. Образът се настройва в няколко автоматични режима според вида на съдържанието – филми, игри и т.н. – а има и User режим, който позволява на потребителите да се задълбочат във фините настройки на дисплея. Добре дошла е и опцията за Eco режим, при който яркостта на екрана се намалява и се пести енергия.

Една екстра, на която не можем да не обърнем внимание, е възможността за 3D картина. Точно така, Predator XB240H поддържа технологията Nvidia 3D Vision, така че да може да се насладите в домашни условия на триизмерна картина. Качеството на 3D е много високо - картината е стабилна, благодарение на пасивните очила не трепти, и когато сложите 3D очилата наистина получавате усещането, че образът излиза от екрана, за разлика от старите 3D монитори, при които изглеждаше като в кутия. Мониторът също може да конвертира стандартен 2D образ в 3D, макар и с променлив успех в зависимост от качеството на филма. Очилата обаче ще трябва да си закупите отделно.

Тъй като мониторът е достатъчно голям, дизайнерите му са потърсили оптималното решение, що се отнася до практичността и разположението му. То идва под формата на т.нар. ErgoStand стойка, която позволява доста голяма гъвкавост при нагласянето на височината на монитора и ъгъла, под който го гледате. Така може да настройвате монитора спрямо различни височини на бюрото с едно-единствено движение. Практическият резултат от това е една идеална механика за позициониране на монитора.

Сглобяването също е лесно и отнема само минути. Кръглата основа на монитора се захваща към стойката, след което можете дори на ръка да затегнете болтчето, тъй като то има удобна кукичка за хващане с пръст. После самият монитор се прикрепва към стойката и оттук насетне сте свободни да го движите според ежланията ви. Ако искате да го освободите от нея, просто трябва да натиснете с пръсти един отпускащ механизъм. Свързването с компютър става чрез DisplayPort, което означава, че няма да може да свържете директно гейм конзола.

Когато взимате насериозно гейминга, всеки един компонент има значение – от ъгъла, под който  е поставен монитора до времето, което му е необходимо, за да възпроизведе вашите движения в играта. Този широкоекранен монитор с висока резолюция осигурява ясна и жива картина, а благодарение на G-Sync случващото се на екрана е гладко, без накъсвания и ви дава важно предимство, особено ако играете в конкуренцията на други онлайн геймъри. Задължително трябва да споменем и удобната стойка за прецизно регулиране на монитора. Така Acer Predator XB240H Предлага една наистина много добра комбинация от висока производителност, практичност и енергийна ефективност. 

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ дисплеи
AOC представи новия монитор AG273QX 51
Коледен съветник за подаръци от Philips Monit 48
Монитор: LG W2486L 40
Монитор: Fujitsu Siemens ScaleoView L24W-2 26
Монитор: AOC F22s+ 26
Монитор: Acer S242HL 24
Монитор: Acer P223W 22
Монитор: LG D2342P 21
Нови геймърски монитори от LG 21
Най-големият QLED гейминг монитор в света 18