facebook facebook
 
 
 
   
 
Мишка: Razer Orochi
29.12.2009 | автор: Ивайло Йошков


оценка:

Вносител:
Асбис България
сайт на продукта »
плюсове
Ергономичен и атрактивен дизайн
7 бутона с възможност за лесно препрограмиране
Безжичен и кабелен режим

След всички модели, които сме видели от Razer, можем да кажем само едно - за да имаш тяхна мишка, трябва да си динамична личност. С оглед на неоспоримия факт, че животът пред компютъра не се отличава с особена динамика, трябва да допълним - за да имаш такава мишка, трябва да си геймър.

За всеки днес е ясно, че бъдещето е на мобилните компютри. Дори геймърите масово се прехвърлят от настолни към преносими системи. Това, разбира се, си има своето логично обяснение - времето, когато сме извън дома, може да се превърне в пълноценно игрово време, стига компютърът и най-новата хитова игра да са ни под ръка. Тъч-падът на лаптопа обаче е абсолютно неприложим дори в най-старите игри, затова добрата безжична мишка е задължителен аксесоар.

Razer Orochi още от пръв поглед прави впечатление на мишка за динамични личности. Аеродинамичната й форма и дизайнът, подчертаващ ръбовете и напомнящ за изтребителите „стелт", не оставят никакво съмнение, че това устройство е предназначено за геймъри. За да не се приплъзнат пръстите по двата бутона, предните им ръбове са леко повдигнати, а покритието им е от специална гумирана материя. Точно под скрола пък е портът за включване на кабела. Трябва да се признае, че дизайнерите са подходили в случая много остроумно и кабелът не пречи на движението на мишката и не разваля външния й вид. Устройството разполага с общо 7 бутона, 4 от които се намират отстрани на корпуса. Програмирането им става лесно, благодарение на софтуер, който трябва да бъде изтеглен от сайта на Razer (около 27МВ).

Изненадите, които Orochi ще ви поднесе, нямат край. Те започват още от дилемата дали предпочитате мишка с кабел или безжична. Както е добре известно - и двете имат предимства и недостатъци, но защо изобщо трябва да избирате, щом можете да имате и двете? Razer са разрешили проблема много просто - мишката може да работи както чрез Bluetooth връзка, така и с кабел. В безжичен режим разделителната способност на сензора е до 2000 DPI, а времето за реакция - около 8ms. Когато обаче сложите кабела, тези стойности стават още по-забележителни - резолюцията тогава е до 4000 DPI, а времето за реакция пада на 1ms. Това обаче още не е всичко - Orochi може да работи със скорост до 100 инча в секунда. Тази скорост е много над максималното, което може да изисква дори най-бързата игра.

В безжичен режим мишката се захранва от две АА батерии. Това е неочаквано за толкова компактно устройство. Orochi е с размери 99 х 67,8 х 35 mm и изглежда логично да работи с ААА батерии. За разлика от повечето безжични мишки обаче, тук батериите не са скрити под капаче в долната част на корпуса. За да ги сложите, трябва да махнете цялата горна част на мишката заедно с двата бутона. Макар и да звучи ужасяващо, това става съвсем лесно, а за да сглобите отново мишката, просто трябва да притиснете леко двете части. При работа с кабел батериите не се ползват, така че няма начин мишката да ви „изостави" внезапно. Според производителите един комплект батерии би трябвало да издържа между 1 и 3 месеца в зависимост от това колко и как се ползва мишката. По разбираеми причини не можахме да проверим дали това е вярно, но времето ще покаже.

Споменахме вече, че Razer Ororchi напомня на невидимите „стелт" изтребители. Все пак имайте едно на ум, че това е просто прилика и няма да ви направи невидими за зоркия поглед на шефа. Затова не прекалявайте! 

Технически характеристики

- Безжично състояние
- Bluetooth 2.0
- 2000dpi
- Приблизителни размери: 99 мм (дължина) x 67,8 мм (ширина) x 35 мм (височина)
- Стандартно състояние
- 4000dpi
- 1000Hz Ultrapolling / 1 ms - време за реакция
- Razer Precision™ 3G - лазерен сензор

Съвместима със всички операционни системи : Windows XP/x64/Vist./Vista64/Mac OS X

Изисквания :
- Свободен USB порт
- Интернет връзка (за инсталация на драйвърите)
- 35 MB свободно дисково пространство (за драйвъри)
- Bluetooth
напиши коментар
 

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 02.01.2010, 15:57 ?. :

Страхотен дизайн.Цената е приемлива и функциите и характеристиките,които предлага са страхотни.Ако имах излишни пари бих я купил!

370 мнения
профил »
des каза на 03.01.2010, 09:38 ?. :

Много хубава мишка, ама ми се свидят парите, за да я купя.

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 03.01.2010, 11:16 ?. :

Бе хубавото си е хубаво... спор няма... ама като знам, че мишок за 13 лева ми върши работа перфектно вече 2 години, а и не съм про геймър просто парите не оправдават целта по никакъв начин.

23 мнения
профил »
turbox каза на 07.01.2010, 19:05 ?. :

За мишка и клавиатура повече от 5 лева не се дава . Мишка за 160 лв - луда работа , аз ще дам още 100 и си купя видео карта ,която ще е приемлива за 2010 и поддържа directx 11 .

1220 мнения
профил »
vasito каза на 07.01.2010, 21:07 ?. :

Говори такива глупости за себе си.

122 мнения
профил »
diantonio каза на 08.01.2010, 16:38 ?. :

Лошото е че на са глупости...Още повече когато това е български сайт и коментарите пишеме ние - доста по-бедият български народ...

50 мнения
профил »
justleave каза на 08.01.2010, 22:29 ?. :

Хубаво е мишлето, но не е нещо уникално, което да струва 160 лева.

Новота серия A4tech вършат същата работа, а са 5 ПЪТИ по-евтини.

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 24.01.2011, 17:17 ?. :

Ами аз съм с A4 и не съм ползвал Razer, но съм ползвал най-висок клас на А4 и разликата е от земята до небето, предполагам Razera e доста по-добър.


114 мнения
профил »
Gipo каза на 11.04.2014, 06:34 ?. :

Всеки уважаващ се геймър трябва да има подобна мишка. Не заради перченето и тупането в гърдите, а заради цялостно по-качествената изработка, допълнителните бутони (които те карат да се замислиш - как съм живял с обикновена мишка досега?!) и макротата. Особено в ММО игрите, подобна мишка е увеличавала с много възможностите ми.
Това го пиша от позицията на горд собственик на Razer Naga. Горе долу около 1 ден след като я купих, вече бях забравил с колко съм се изръсил за нея, толкова беше яка. До ден днешен нямам идея колко дадох :D
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 192
Мишка: Hama uRage 59
Мишка: Cyborg R.A.T. 7 59
Мишка: Razer Naga 58
Мишка: Razer Mamba 58
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 57
Мишка: A4Tech XL-747H 56
Волан: Canyon CNG-GW3 33
Джойстик: Hama Outlandish 32
Волан: Hama Racing Thunder V5 23
ДРУГО ОТ Razer
Мишка: Razer Mamba 32
Мишка: Razer Naga 32
Слушалки: Razer Megalodon 24
Клавиатура: BlackWidow Ultimate 22
Мишка: Razer Imperator 18
Razer Adaro Stereo 2