facebook facebook
 
 
 
   
 
Медиен плейър: Creative Zen X-Fi 3
28.03.2012 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:

Цена:
210 лв.
сайт на продукта »
плюсове
Много екстри
Поддържа FLAC
Добри слушалки
минуси
Лош дизайн
Чувствителните на допир бутони не реагират винаги
Твърде обемен продукт
Дисплей с посредствено качество

 

На пръв поглед Zen X-Fi 3 звучи наистина примамливо – плейърът вади доста приличен звук, особено благодарение на необичайно добрите слушалки. Дали обаче си заслужава инвестицията?

Макар и компактен – той пасва идеално на дланта – продуктът е твърде обемен. 14 мм дебелина е твърде много, поне според нашите разбирания. Представете си малка тухла и няма да сте далеч от истината. За някои подобен дизайн може да се стори интересен, но на фона на iPod Nano той изглежда меко казано архаичен.

Пластмасовия екран пък е изключително податлив на драскотини. След няколко седмици работа определено няма да изглежда толкова добре, колкото при самото разопаковане (особено ако държите продукта в джоба си заедно със своя ключодържател). 

В техническо отношение плейърът разполага с 8 гигабайта вградена памет, но с помощта на microSD слота може да я увеличите до 40. Друга любопитна екстра е вграденият говорител (в долната част), който вади звук, по-добър от повечето смартфони. От двете му страни откриваме 3.5 мм жак и miniUSB гнездо.

Вместо физически бутони, X-Fi 3 използва сензорни (с малки изключения). Те обаче не са твърде чувствителни и често ще трябва да ги натискате по повече от веднъж, за да регистрирате желаното от вас действие.

Самият интерфейс също не е особено интуитивен, като организацията на иконите на 2-инчовия екран е меко казано разочароваща. Самият дисплей не е чувствителен на допир, което също е жалко.

Плейърът разполага и с радио и може да записва глас с вградения микрофон. Поддържа и Bluetooth технология. Може да подкарате дори и FLAC парчета, което е своеобразен плюс. Не ви препоръчваме обаче да се опитвате да гледате клипчета (поддържат се Xvid и DivX, но не и MKV) – качеството на картината е под всякаква критика.

По отношение на звукови настройки X-Fi 3 предлага относително семпъл еквалайзер – само 4 жанра плюс X-Fi енджина, който би трябвало да промени начина, по който MP3-ките ви звучат. В повечето случаи обаче това не е за добро. Поне слушалките, които вървят в комплекта, са малко над средното ниво - Creative EP-630. 

Много трудно обаче бихме могли да ви препоръчаме този плейър. Особено на фона на неговият лош дизайн и твърде висока цена. Въпреки че като цяло вади приличен звук и поддържа FLAC, чувствителните на допир бутони са изключително досадни, качеството на екрана не впечатлява с нищо, а продуктът е по-обемен, отколкото би трябвало.

  

напиши коментар
 

374 мнения
профил »
Blacck каза на 01.04.2012, 23:52 ?. :

Аз имам, ZEN 2ГБ много съм доволен от 5 години съм с него!!!!! http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://avtora. com/uploads/images/content/tech/news/best%2520mp3 %2520player/creative_zen.jpg&imgrefurl=http://www .avtora.com/news/nowini/kakuw_mp3_pleur_da_izbere m&h=310&w=400&sz=25&tbnid=-eY8igLeFzLRgM:&tbnh=90 &tbnw=116&prev=/search%3Fq%3Dcreative%2Bzen%26tbm %3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=creative+zen&docid=iGj OOu7ZPEmVwM&sa=X&ei=Qul4T-zKOIvNsgb9ocyADQ&ved=0C EwQ9QEwBA&dur=493

29 мнения
профил »
Alex360 каза на 04.04.2012, 06:33 ?. :

Твоят Zen в случая е по-добър,понеже има физически бутони и е по-удобен за използване като си на път. Освен това пак може да му се сложи карта памет доколкото знам,така че по-горния Creative май най-добрата му функция е X-Fi...
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 109
Усилвател за слушалки: FiiO E6 35
Мултимедийни колонки: X-Mini II Capsule 34
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 34
Altec Lansing MX-5021 34
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 33
Слушалки: Sony Bluetooth DR-BT101 30
Колонки: Logitech Z10 30
Слушалки: Turbo-X H646MV 28
Мултимедиен четец: Diva E-Book 7 27
ДРУГО ОТ Creative
Колонки: Creative GigaWorks T3 6
Creative Sound Blaster X-Fi Go! 5
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 2
Колонки: Creative ZiiSound D5 1
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 0