facebook facebook
 
 
 
   
 
Медиа плейър: Western Digital HD TV
26.08.2009 | автор: Пламен Димитров


оценка:

Вносител:
Солитрон
Цена:
199лв.
купи »

сайт на продукта »

В днешно време е много лесно човек да си създаде колекция от всякакви медии – снимки, филми, песни (повече или по-малко легални). Почти всеки има заделени няколко десетки – а защо не дори стотици – гигабайти пространство на твърдия си диск, заделени за домашно развлечение.

Пренасянето на всичко това от малкия компютърен екран на многоинчов телевизор не е проста работа. Дори LCD-то или плазмата ви да имат USB конектори (такива вече присъстват в някои нови модели), не можете просто да закачите външен харддиск към тях и да разгледате съдържанието му. Тук на помощ идва WD HD TV.

Този продукт на Western Digital представлява медиен плейър/адаптор, чрез който можете да разглеждате съдържанието на външни носители през телевизор. Необходимо е единствено да го свържете с телевизора си през composite или HDMI кабел. Странното е, че въпреки че устройството е способно на 1080р video output, вторият вид кабел не е включен в комплекта и ще трябва да си го набавите отделно. След като сте закачили всичко, само трябва да вкарате някакъв външен носител към плейъра пред един от двата USB порта и вече можете да разглеждате съдържанието му през семпло, но удобно и ефективно меню.

WD HD TV е с размери 12,5 x 10 x 4 cm, тоест не взема много място. Няма собствена памет, така че не можете да копирате нищо на него или да боравите с файловете по какъвто и да било начин. Устройството си създава малка папка на външния носител, която му помага по-бързо да индексира файловете на него. При опита с обикновена флашка – куче марка първоначалната скорост на разчитане беше леко бавна, но при разкачане и повторно закачане се вдигна чувствително. При опита с наскоро представения ви Freecom ToughDrive скоростта беше още по-добра.

Плейърът чете повечето стандартни формати и се справи с различни MP3, AAC, AVI, MP4, M4V и WMV файлове, които му подадохме. Едно изпъкващо изключение обаче е DivX видео – явно с цел борба с пиратството. Единственият по-сериозен проблем е топлината, която джаджата отделя. Тя е леко чувствителна към жегата, така че не се препоръчва да я слагате на непроветриво място или да поставяте харддиск или нещо друго обемисто върху нея.

Ако искате колекцията ви от филми и музика да пътува навсякъде с вас – на почивка или на гости при приятели и роднини, то WD HD TV ще ви е доста полезен. Липсата на вътрешна памет парадоксално означава неограничено място за складиране, защото можете просто да смените харддиска и да включите друг носител, а цената също е поносима. Един солиден продукт за хората с наистина големи колекции, които искат да им се наслаждават качествено. 

напиши коментар
 

587 мнения
профил »
dumbass каза на 29.08.2009, 16:30 ?. :

Значи ако си сваля някакъв филм от нета няма да мога да го гледам на тази тухличка :D

320 мнения
профил »
dido_y каза на 31.08.2009, 14:58 ?. :

"Пренасянето на всичко това от малкия компютърен екран на многоинчов телевизор не е проста работа. Дори LCD-то или плазмата ви да имат USB конектори (такива вече присъстват в някои нови модели), не можете просто да закачите външен харддиск към тях и да разгледате съдържанието му."

Това не е вярно!!! Вече за целта има МУЛТИМЕДИЙНИ (външни) ТВЪРДИ ДИСКОВЕ.

320 мнения
профил »
dido_y каза на 31.08.2009, 15:00 ?. :

P.S. т.е. няма нужда да ностите със себе си и хард диск, и външен медиа плейър, след като можете да носите на половина по-малко!

587 мнения
профил »
dumbass каза на 07.09.2009, 05:37 ?. :

Aве dido_y разбирам че сигурно ги разбираш. Аз просто искам да знам дали това ще чете пиратски филми от нета.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ фото и видео
Плейър: Diva TV7" Touch 25
Адаптер: Targus USB 2.0 Multi-Monitor Adapter 14
Мултимедиен плейър: Diva FX79 12
Фоторамка: Diva DF8V 11
Дигитален мултимедиен плеър - WD TV 11
D-Link DCS-5222L управляема подвижна IP камера с Cloud услуга 11
Плейър: Hyundai HMB L-110 11
Плейър: Transcend DMP10 11
Philips с признание за най-добър телевизор 10
Видео камера: A4 Tech PK-910H 10
ДРУГО ОТ Western Digital
Външен диск: WD My Book Essential 3TB 19
Дигитален плейър: WD TV Live 6
Дигитален плейър: WD TV Mini 3
Външен диск: WD My Passport Essential 3
Кутия за външен HDD: WD Nomad 2
Western Digital My Cloud Mirror 4TB 2
Външен диск: WD My Passport Studio 2
Външен диск: WD My Passport Essential SE 2
Външен диск: Western Digital My Book Elite 1
NAS: Western Digital My Book Live Duo 4TB 1