facebook facebook
 
 
 
   
 
Колонки: Creative GigaWorks T3
14.10.2009 | автор: Пламен Димитров


оценка:

Вносител:
Солитрон
Цена:
329.00 лв
сайт на продукта »

Лично аз съм голям фен на 5.1 каналните аудиосистеми, но нека си го признаем – те са адски неудобни за настройка. Повечето притежатели на такива или не могат, или не искат да подредят петте колонки както трябва – около слушателя, и просто ги подреждат в редичка на бюрото. Все пак опасването на цялата стая с кабели не е нито безопасно, нито приятно за окото. Накрая усещането е като за гръцки храм – колони навсякъде и постоянни вопли към боговете, когато някой се спъне в окабеляването на субуфера.

Creative, като едни от най-големите в този бизнес, носят своята отговорност за ситуацията, но сега правят реверанс към музикалните фенове, които нямат нужда от пет канала с новата си система Creative GigaWorks T3. Тя е своеобразно продължение на GigaWorks T20, която беше 2.0 и нямаше субуфер. Причината за това е, че очевидно доста хора са недоволни от кохезията между баса и другите звуци. Басът или заглушава всичко останало, или почти не се забелязва. При GigaWorks T3 обаче, подобен проблем няма.

Двете сателитни колонки са наистина дребни, но за сметка на това стабилни и добре направени. Субуферът, който трябва да поставите под бюрото си, разбира се е по-голям. Той има три мембрани – отпред, отляво и отдясно, така че да няма загуба на звук както и да го позиционирате. В задната му част пък има контроли за звука на самия субуфер, така че да си го настроите както искате – нито прекалено силно, нито незабележимо слабо. Иначе управлението на цялата аудиосистема се извършва с елегантно кръгло (по-точно сферично) дистанционно. Освен контролите на звука, то приютява и два жака за line-in и слушалки.

Звукът е ясен, което в не малка степен се дължи на доброто напасване между сателитните колонки и субуфера. Естествено, пет-канално аудио ще възпроизвежда по-добри резултати, но не е там въпросът. С GigaWorks T3 получавате красива, мощна и най-важното – лесна за употреба система, която може да задоволи всичките ви звукови потребности, при това на сравнително достъпна цена. 

напиши коментар
 

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 15.10.2009, 18:55 ?. :

Ае някой аудио маниак да ми обясни къде точно трябва да се държи буфера за максимално добър звук, под бюрото така ли? Понеже на него ми са бутоните за увеличаване и намаляне на звука и баса

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 16.10.2009, 05:30 ?. :

Ми ако не е чак толкова голям може и на бюрото да го сложиш. Щотото как ше стане номера да се навеждаш...На един ФР системата му е подобна и го е сложил на бюрото, самоче е малък баса

693 мнения
профил »
perro каза на 16.10.2009, 05:32 ?. :
Редактиран на 16.10.2009, 05:32 ?.

цитат от тази статия. третия абзац от горе надолу:
"Субуферът, който трябва да поставите под бюрото си, разбира се е по-голям."

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 16.10.2009, 09:39 ?. :

Ахам ок благодаря:)
Между другото така и не разбрах кой сте Вие Г-н perro?

7 мнения
профил »
angelovarna каза на 21.10.2009, 13:07 ?. :

Имам Logitech Z-5500, но помещението, в което съм го сложил не е особено голямо и озвучението не се получава както трябва да бъде. Та искам и аз да попитам къде е най-добре да се постави буфера (като се има внапредвид, че в упътванията му пише да не се доближава на по-малко от метър от каквато и да е техника заради силния магнит, 188W RMS)?
В момента се намира на земята в един от ъглите на стаята. Лошото е, че помещението е продълговато и по дължина има поставена секция, която допълнително го стеснява. В самата секция е компютъра (който сам по себе си е 20 кила), монитора (20.1"), принтера и 3 от колоните на системата (предни лява и дясна, и център). От секцията до отсрещната стена разстоянието е 4 метра, дължината на самата стая е около 8-9 метра (може и повече да е, на окометър го карам).

693 мнения
профил »
perro каза на 22.10.2009, 16:19 ?. :

Аз, признавам си, не съм добър в аудио техниката, но съм добър с google.bg :)
Ето какво изрових: http://bgaudio.org/modules.php?name=News& file=article&sid=15
Статията е за домашно кино, но има доста за 5.1 системите и разполагането им. Дано съм помогнал :)
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 110
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 35
Усилвател за слушалки: FiiO E6 35
Мултимедийни колонки: X-Mini II Capsule 34
Altec Lansing MX-5021 34
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 33
Слушалки: Sony Bluetooth DR-BT101 30
Колонки: Logitech Z10 30
Слушалки: Turbo-X H646MV 28
Мултимедиен четец: Diva E-Book 7 27
ДРУГО ОТ Creative
Creative Sound Blaster X-Fi Go! 5
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 2
Медиен плейър: Creative Zen X-Fi 3 2
Колонки: Creative ZiiSound D5 1
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 0