facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Книга-игра: Кръвта на зомбитата
Ревю | 24.09.2014 | автор: Ал Торо


оценка:
Производител:
Издател:
Жанр:
Ролева игра, Сървайвъл хорър
Платформа:
PC

Чували ли сте за Иън Ливингстън? Сериозен виновник е за разпространението на Dungeons & Dragons в Европа, създател на Games Workshop (Warhammer), CEO на Eidos Interactive (Deus Ex, Tomb Raider, Thief, Legacy of Kain, Hitman, Just cause), създател на дузина настолни игри. Освен всичко това той е от ключовите фигури за книгите-игри. Преди повече от тридесет години, заедно със Стийв Джаксън, създава серията Битки Безброй (Fighting Fantasy), придобила култов статус по цял свят, включително и в България. По случай тази годишнина излезе най-новата негова книга-игра „Кръвта на Зомбитата".

„Лудият мегаломаниак Гингрих Юр иска да отприщи армия от уродливи зомбита срещу света. Трябва да бъде спрян, ордата му - сразена. В това приключение на живот и смърт от решенията, които ТИ взимаш, зависи съдбата на света. Можеш ли да оцелееш, или и ТИ ще се превърнеш в зомби?"

Какво ще ви предложи тази книжка? Накратко:

 - почивка в злокобен замък, с нула звезди и с няколкостотин зомбита за персонал, силно мотивирани да ви извадят карантиите;

 - всякакви благинки, с които да им откажете учтиво - от бухалка и пистолет до автоматичен трион, гранати и тежка картечница;

 - няколко свръх-злодея, за които нищо няма да научите от мен (добре де, освен за Гингрих Юр);

 - един брой мацка за спасяване, както си му е реда;

 - много, много болка;

Битките се постоянни, но само с няколко хвърляния ги преминавате (живот и здраве), което се дължи на олекотената система и идва като много свежо разнообразие от типичните за ББ дълги схватки. Елементът с обикалянето, разучаването, че и картографирането на мястото пък си е абсолютно класически и освен ако нямате нечовешки късмет ще имате доста да разучавате опасностите, преди да се справите успешно с това приключение.

Относно литературата - не очаквайте дълбок сюжет, развитие на персонажи, морални дилеми и общочовешки драми. Вкратце, или разпарчатосвате зомбита, или те вас. Въпреки това може да се отбележи, че книгата все пак е повишила качеството на описанията спрямо старите представители на поредицата. Илюстрациите пък са много и меко казано страхотни.

Та, ако ви сърбят ръцете, можете да поръчате книгата от ТУК


Кръвта на зомбитата

Автор: Иън Ливингстън
Издател: Сдружение Книги-игри и БГ Книга
Преводач: Емануил Томов

Жанр: зомби екшън/ужас
Механики: шанс, предмети, тонове битки
Страници: 184
Епизоди: 400
Издадена: април, 2014 г.
напиши коментар
 

163 мнения
профил »
Pravilnika каза на 25.09.2014, 15:50 ?. :

Книгата е много добра! Обаче ако сте начинаещи в този жанр по-добре не си я взимайте,защото е доста трудна и в някои случай, дори НЕЧЕСТНА. Инъче ревюто е на ниво. Палец на горе от мен. :)

189 мнения
профил »
Baldur каза на 25.09.2014, 19:31 ?. :

Иън Ливингстън е и автор на "Смъртоносен лабиринт", една от най-великите и трудни книги-игри в историята. Само веднъж успях да я премина. Бях на тринадесет, но това не е оправдание. Човекът има огромно въображение, не може да му се отрече.

С кеф ще си закупя и тази. Да се върна малко назад. После може да я захвърля и пак да отворя "Лабиринтът" но не се знае.

15 мнения
профил »
Ал Торо каза на 26.09.2014, 08:33 ?. :

Ако не бъркам точно "Смъртоносен Лабиринт" държи рекорд по продажби и преводи на най-много езици. Преди близо година Йън Ливингстън сподели в интервюто си за българските почитатели на жанра, че е плануван и филм по нея :)

189 мнения
профил »
Baldur каза на 26.09.2014, 10:01 ?. :

И филм, и конзолна игра, плюс PC. Абе, всичко. Но ще трябва голям бюджет, това не е шега работа. И не го направиха.

Също и много филм по игри изгоряха. Като Bioshock. Dead Space също. Причината е финансова и рейтингова.

15 мнения
профил »
Ал Торо каза на 28.09.2014, 11:51 ?. :

А, защо да са изгорели - конзолната игра си я има за Playstation, ако не бъркам, сега я има и в Steam, a филма в ImdB се води In development.

8 мнения
профил »
poison_rain каза на 26.09.2014, 10:48 ?. :

Няма да забравя как като дойде лятото и от училище ни даваха един списък от 10-15 книги за четене за през ваканцията. А ние ходихме до библиотеката и вместо посочените автори си взимахме по една-две книги игри и в рамките на една седмица ги изигравахме. Смътно ми се въртят още няколко заглавия на Ливингстън, едното беше 'Гората на обречените' и 'Храмът на ужасите' - определено най-трудната книга за мен.

163 мнения
профил »
Pravilnika каза на 26.09.2014, 11:40 ?. :

Хах, сега като ги спомена, се сетих за първата си прочетена книга-игра "Реката от която никой не се завръща" на Колин Уолъмбъри. И разбира се някои от любимите ми класики-"Нощта на Върколака" и "Огнена Пустиня" отново написани от г-н Уолъмбъри. :)

15 мнения
профил »
Ал Торо каза на 28.09.2014, 11:52 ?. :

Ето ги ;) ББ определено са много трудни всичките, там идеята не е да имаш малък шанс да я минеш от първи път, ами да я разкостиш цялата, за да можеш да го направиш.

http://www.knigi-igri.com/catalog.php?sea rch=%D0%98%D1%8A%D0%BD%20%D0%9B%D0%B8%D0% B2%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%81%D1%82%D1%8A%D0 %BD&author=on&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D 1%81%D0%B8

11 мнения
профил »
Efix каза на 26.09.2014, 17:37 ?. :

Ужасно трудна книга-игра. Ако някой иска нещо трудно за изиграване - това е което препоръчвам. :)

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 26.09.2014, 22:50 ?. :

Аз тази я играх на андроид лятото, ама не успях да убия вички зомбита, броят им е бил 333 или нещо подобно, ама има един момент дето трябва да сметнеш колко си убил, а да ги преброиш точно е трудна работа.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Книга-игра: Кръвта на зомбитата

Ревю:
Книга-игра от ново поколение която се чете и играе по електронната поща.

Интервю:
Интервю с Колийн Ливингстън – младата надежда на Новата вълна в Книгите-игри, автор на почти апокрифната „Мъдростта на Царя" и на новата „Самсон”.

новини:
Припомнете си какво беше този позабравен жанр, или ако никога не сте ги виждали, запознайте се с тях!
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78
Path of Exile 77