facebook facebook
 
 
 
   
 
Как да уловим коледното настроение в снимка
20.12.2017 | автор:


Вносител:

сайт на продукта »

Камерата на смартфона придобива още по-голямо значение по време на празниците. Тя има особено важна роля, за да можем да заснемем висококачествени снимки и видеа. Huawei от години си сътрудничи с легендарния в света на фотографията бранд Leica и камерата на Huawei Mate 10 Pro е най-новият резултат от това партньорство. Снимките, направени с нея, са още по-впечатляващи, и за това допълнително помага и изкуствения интелект, работещ в нея.

Технология, готова за празниците

Huawei Mate 10 Pro разполага с две камери с най-светлите обективи, които са използвани в смартфони до момента – с бленда f/1.6. Те позволяват повече светлина в двете камери, което значително подобрява качеството на снимките дори и при ниско осветление, например при нощни снимки, светлина от свещи, кадри на фойерверки или лампички от елха. Втората полза на обективите е по-подчертано замъгляване на фона при заснемане отблизо.

Повечето смартфон камери настройват фокуса, като ползват само един измерителен метод, и малък брой използват два вида. Huawei Mate 10 Pro настройва фокуса като използва цели четири различни технологии. Идентифицирането на фазата осигурява много бързо опериране, разпознаването на контраста увеличава прецизността, лазерното измерване на разстоянието до обекта е ефективно дори при най-трудните светлинни условия, и всичко това се допълва от измерване на дълбочината на полето. Така сме сигурни, че снимките винаги ще са ясни и камерата ще сработва веднага, позволявайки ни да уловим дори най-мигновеното изживяване или емоции, например момента на разопаковане на подарък-изненада. 

Следващият показател за качество е оптичната стабилизация, която намалява разклащането и осигурява снимки без нежелано замазване, дори когато снимаме в слабо осветена коледна обстановка. Да не забравяме, че и тук Huawei използва две матрици – една цветна и една черно-бяла, за да подсигури снимки с повече детайли и по-малко шум. А това дори не са всички функции, които камерата на Mate 10 Pro предлага.

Изкуствен интелект на коледната трапеза

Изкуственият интелект в камерата на Huawei Mate 10 Pro автоматично разпознава вида на заснеманата сцена и наглася най-подходящите настройки. Потребителят на Mate 10 Pro е информиран какъв вид сцена е разпозната чрез иконката в долния десен ъгъл на екрана. Сцените биват идентифицирани безпроблемно и бързо. Устройството може да разпознава цветя, растения, храни, изгреви и залези, сняг, хора, текст и други.

Благодарение на специални умни алгоритми, снимките, уловени с Huawei Mate 10 Pro, са с качество, достойно за професионални фотографи. Целият процес по оптимизация е автоматизиран, без да се налага намесата от наша страна.

Магията на Коледа, съхранена чрез снимки

Huawei Mate 10 Pro предлага и няколко различни режима, които ще улеснят заснемането на коледните срещи с приятели или вечерните разходки сред красиво осветените градове. Портретният режим отделя обекта от фона с невероятния „боке“ ефект. Режимът таймлапс (time-laps) ни позволява да „уловим“ по забавен начин украсяването на дома ни или празничната трапеза. Нощният режим е изключително полезен при вечерните разходки по празнично украсените улици и коледни базари. С друг режим за рисуване със светлина - light painting, постигаме ефекти, на които останалите смартфон потребители ще завидят.

С Huawei Mate 10 Pro ще „уловим“ коледната магия в супер качество, запазвайки празничното настроение чрез снимки и видеа в прекрасни и незабравими спомени. 

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ телефони
Смартфон: Nokia N8 76
Huawei Mate 10 Pro покори CES 2018 44
Xperia XA2 и Xperia XA2 Ultra 42
Huawei Mate 10 Pro: AI на помощ 26
GSM зарядно устройство за колело 25
Samsung Galaxy А3 и А5 2017 дебютират у нас 16
iPhone 4 – струва ли си? 16
Xiaomi Mi6 и Xiaomi Mi A1 първо в Мтел 14
Как да уловим коледното настроение в снимка 13
Снимай празника с Huawei 13