facebook facebook
 
 
ИГРИ » Онлайн игри
 
   
 
Из дневника на един хан, версия 5.5
Ревю | 27.06.2013 | автор: Светлин Бояджиев


оценка:
Производител:
XS Software
Издател:
XS Software
Жанр:
Походова стратегия
Платформа:
Онлайн игри
сайт на играта »

Вход в играта
Играй
безплатно

плюсове

Множество малки и големи промени, правещи "Хановете" още по-детайлна и приятна за игра

Новата помощна лента е наистина полезна

Три канали за чат

минуси

Няма такива

Денят започна както обикновено – с натрапчива мирис на кравешка тор и досадното кудкудякане на прислужничките ми. Нещо друго обаче ме дразнеше много повече и доскоро не можех да разбера какво е. Нещо, заради което рядко ми се излизаше от пределите на моите покои. Сега обаче знам. Думичката беше мир. Левият ми клепач потръпна. Крайно време беше нещо да се направи по този въпрос.

Отдавна не бях влизал в тронната зала. Но ето, че днес беше денят! Пратениците от далечната земя на име XS Software ме уверяваха, че версия 5.5 на новата ми играчка много ще ми хареса. Трябваше да я видя с очите си и най-накрая да се саморазправя с досадните си съседи, с които бях сключил примирие преди толкова много време и заради които едва не се бях превърнал в лоено буре от бездействие.

- Парола, велики Han_1981 – отвърна войникът пред мен с телешки поглед. Идеше ми да го обезглавя, ей така, за да си оправя настроението.

- 12345 – отговорих аз и го изтласках от вратата.

И ето. „Хановете“ 5.5 бе най-накрая пред очите ми.

Рицари по лагерите

Крайно време беше! Вече ще мога да командировам мързеливите си рицари в лагер, за да ръководят армиите ми. Дори мога да си ги размотавам от кампания в кампания, а когато искам да ми дадат отчет, мога да ги накарам да изпълзят обратно до замъка ми, без да повличат целия лагер или армия с тях. Чудесно! 

Мини по картите

Ето един начин да стана още по-богат и влиятелен. С минно дело. Всички тези мини по картата могат да бъдат мои, стига да ги превзема. Те ще ми предоставят постоянен приток на ресурси, дори на кредити! А ако някой реши, че ще ми я отнеме, ще трябва първо да премине през охранителите й!

А най-хубавото е, че вече няма да се налага да пращам работници в мините. Те ще функционират буквално автоматично. Как се е случило това, не знам. Същото обаче забелязах и при ковачниците! 

Нов военен доклад

Най-накрая вестоносците ми всъщност ще започнат да си вършат работата и ще ми връщан обобщен доклад за резултатите от битката. Така ще знам колко души са пукнали, кои са си взели поука от сражението и са станали по-добри и какво количество ресурси съм загубил или спечелил.

Чат

В случай, че битката е преминала зле, винаги ще мога да съобщя какво мисля на отсрещната страна в собствения чат. Той има три прозореца. Ако се покажа през единия и викна достатъчно силно, ще може целият свят да ме чуе. През втория прозорец посланията ми ще бъдат персонално насочени към клана, а третият е за хановете от определена държава.

Промяна в нивата на играчите

Дълго време бях едва 36-годишен. Така де – 36-то ниво. Най-накрая ще мога да отпразнувам и 40-годишнината си, като тогава ще получа и общо 48 точки за умения.

Благородниците и специалните единици на нацията

Никога не съм харесвал благородниците. Сега обаче те ще се подобряват, което ще ги прави по-ефективни в защитно или нападателно отношение! Впрочем – същото важи и за специалните единици на нациите.

Поглед към враговете

А сега – към последния доклад, който получих наскоро от един от моите вестоносци. Оказва се, че нациите също са претърпели промени, наред с моята собствена. Зачитам…

Руснаци

Премахва се умението да могат да разрушават сгради под ниво 5 (например Орден);

Премахва се по-големия шанс за събаряне на ниво на сграда. От сега нататък той ще бъде 50% , както на останалите Нации;

Перси:

Новите стойности на бонуса са до 70% към умението Стрелец и когато се достигне специалното подобрение то ще достига 80%;

Японци:

Бонусът от специалната единица на нацията вече ще работи след всеки рунд в зависимост от количеството на специалните единици. Преди то имаше ефект след края на битката. Тази нация ще бъде заменена от Иберийците. 

Всички бонуси на нацията остават същите. 

Специалната единица на нацията се заменя с Ездач Фалката. Бонусите от нея са същите освен промените, които са изброени по-горе.

Византийци:

Специалната единица ще дава своя бонус в началото на битката.

Новите стойности на бонуса са до 30% към умението Образование и когато е направено специалното подобрение до 35%;

Латвийци:

Новите стойности на бонуса са до 50% към умението Кавалерист и когато е направено специалното подобрение до 60%;

Българи:

Всяка специална единица носи 0.2% бонус към умението Лечител, вместо досегашния бонус от 0.1.

Новите стойности на бонуса са до 18% към умението Лечител и когато е направено специалното подобрение до 22%;

Британци:

Новите стойности на бонуса са до 40 към умението Лидерство и когато е направено специалното подобрение до 45%.

Бележка за себе си. Трябва да накарам вестоносците да пишат по-кратки доклади.

За какво няма мога да плащам повече

Всеки път, когато ми поискат пари, леко потръпвам. Оттук насетне с радост мога да завя, че следните платени опции отсъстват:

• Покупка на ресурси
• Втора покупка на ресурси
• Мотивация за оборка
• Мотивация за товаримост
• Мотивация за обсада
• Мотивация за Шпионаж
• Наеми популация
• Публични съобщения
• Разширение на капацитета на кулата
• Начетеност
• Смяна на столицата
• Разширен боен доклад

Вместо купи ресурси, мога да използвам увеличение на добива на ресурси с 25 процента за пет дни. Е, стига да се изръся със 100 жълтици за един от ресурсите и 300 за всички четири вида.

И така, мисля, че е крайно време да разбуня духовете в кралството и да сложа край на досадния мир. А преди това постановявам с декрет, че повече случайни събития няма да съществуват и никой никога няма да може да си сменя своята столица! Точка! 


Още промени в „Хановете“ 5.5

Ново разпределение след регистрация

След като играчите се регистрират, те ще бъдат поставени в точно определен регион на картата в зависимост от държавата, от която играят те. По този начин ще има едно голямо интернационално общество, а играчите от една и съща държава ще се поставят в близост един от друг.

Помощна лента в дъното на екрана

Ще има нова помощна лента на в долния край, която ще събира в себе си много полезна информация. Ето списък с разделите на лентата и информацията, която те показват.

• Опашката на сградите, които се строят;

• Списък с активните кампании;

• Опашката на подобренията, които се извършват;

• Опашка на трениращите се единици в Казармата;

• Опашка на трениращите се единици в Конюшнята;

• Опашка на трениращите се единици в Работилницата;

• Меню за вербуваните;

• Чат за играчи от една държава;

• Чат за играчи от един клан;

• Общ чат за целия игрови свят.

Без повече кампании Оборка

Във версия Хановете 5.5 , кампаниите Оборка няма да съществуват.

Промяна в Опашката на Подобрения

Играчите ще могат да правят по 2 подобрения в опашка без ВИП абонамент и 4 подобрения в опашка , ако активират ВИП абонамент.

Промяна в количеството ресурси, които се възстановяват при спрян процес в играта.

Когато и да е прекъснат някой от изброените по-долу процеси, преди той да е завършен, само 50% от инвестираните в него ресурси ще бъдат възстановени.

• Строеж на сграда

• Подобрения

• Трениране на единици

Промяна в обирането на ресурси след успешно проведена битка

Когато играч е победител в битка, той ще може да краде до 50% от ресурса в замъка. Ето какво се случва, ако има развито скривалище в замъка: Ако играча има сумарно 1600 ресурс и скривалище с капацитет 1000, те ще получават 0.5 * (1600-1000) = 300.

Нови механики на сградата Лазарет

След битка 25% от изгубената популация ще бъде запазена в Лазарета. Подобрявайки нивата на Лазарета ще увеличавате капацитета на популацията и ще можете да запазите повече „ранени“. Ранените единици могат да се излекуват със скорост 6 единици на минута.

Всяка излекувана единица ще струва 10% от цената за тренировка на единицата. Отменянето на лекуването на единици ще върне 50% от ресурсите, които са похарчени. Играчите ще могат да завършват моментално лекуването, като заплатят по 1 жълтица за 10 минути от времето за лекуване.

Лазаретът вече има 20 нива, което е с 10 повече от преди.

Спиране на Ваканционен мод в първите 48 часа след активация

От сега нататък деактивирането на ваканционен мод в първите 48 часа след пускането му ще струва 200 Жълтици, а не 100 както бе преди.

Промени при покачването на лоялност

Тази опция позволява на играчите да похарчат Кредити, с цел да увеличат почасовото възстановяване на Лоялност. Увеличението е точно число, което зависи от количеството жълтици, което ще похарчи играча. Ето с колко ще се увеличи почасовото възстановяване спрямо цената в жълтици:

+100 Лоялност на час за 30 Кредита

+200 Лоялност на час за 50 Кредита

+300 Лоялност на час за 70 Кредита

напиши коментар
 

29 мнения
профил »
Infernal каза на 29.06.2013, 15:39 ?. :

минуси:
Няма такива


Това не е свързано с рекламите ви на играта в сайта. :D
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Из дневника на един хан, версия 5.5

Ревю:
Най-мащабното обновление в историята на българската средновековна браузър стратегия е вече факт. Какво откриваме в Хановете 4.0 - Борба за трона?

Интервю:
Българската историческа браузър стратегия не престава да се развива. Какво да очакваме от нея за в бъдеще? Разговор с нейния продуцент - Петко Стоянов.

новини:
Стратегическата онлайн игра "Хановете" се сдоби с нова версия, където личат редица подобрения по геймплея и специални бонуси за ВИП потребителите.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
World of Tanks 25
Sofia Wars 25
MMOG: Second Life 19
Интервю: Хановете 18
За новата рубрика „Онлайн игри” 15
Nemexia - Еволюция 15
Стратегия: Nemexia 14
Време за мъже: Lady Popular 13
Първи стъпки: Nemexia 13
Интервю: BGmafia 12