facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Защо е важна предварителната поръчка на игра?
Превю | 02.07.2017 | автор:


Производител:
Издател:
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC

„Много клиенти продължават да ни питат каква е идеята на така наречените пре-ордъри или предварителни поръчки“ - споделя Александър Бакалов, PR мениджър на единствената българска верига за видеоигри Пулсар. „Въпреки че това е практика, която налагаме от години, все още има хора, които не виждат смисъл да си поръчат игра, която ще направи своята премиера и респективно – ще попадне в конзолата или компютъра им – след цели четири, пет или шест месеца. Летният сезон, който в гейм средите по правило свързваме с мащабни изложения като Е3 и GamesCom, когато повечето разработчици и разпространители обявяват над какво работят и привличат вниманието ни с мащабни рекламни кампании, е доста добър момент да обясним идеята за предварителни поръчки в Пулсар“ - добавя той.

Първо и най-важно – пре-ордърът по никакъв начин не е обвързан с предварително заплащане на даден продукт. Той просто гарантира на клиента, че неговата бройка ще бъде запазена и той ще я получи в деня на премиерата. „Ние, като фирма, се опитваме да направим жест към заклетите геймъри, които искат да имат дадена игра в ръцете си в мига, когато се появи на пазара, давайки им 10% отстъпка от крайната цена при предварителна поръчка“ - посочва Бакалов.

Жест към всеки, изразил предварително желанието и нетърпението си да се сдобие с някое обещаващо предстоящо заглавие правят и всички сериозни разпространители, давайки бонуси към самата игра, ако е запазена на пре-ордър. Въпросните бонуси варират от допълнително дигитално съдържание, обогатяващо игралното преживяване, през ранен достъп до затворен бета тест, чак до някаква реална физическа екстра под формата на сувенир от официалната мърчъндайз линия или по-луксозна опаковка на самата игра.

„По-горе споменах, че пре-ордърът гарантира на клиента, че неговото копие е запазено. Това може и да прозвучи малко странно за хората, пазаруващи от Пулсар, които знаят, че винаги правим всичко възможно да не оставаме без наличност от дадено заглавие и няма вариант да останем без бройки от – примерно – някое издание на FIFA, дори и години след премиерата. Тук обаче идва моментът с изданията, които се произвеждат в ограничени количества. Така например луксозните колекционерски издания на бестселъри като Assassin’s Creed, The Legend of Zelda или Call of Duty сериите, имат лимитиран брой копия в световен мащаб и веднъж изчерпани, те не могат да бъдат открити никъде, освен в сайтове като eBay, при това – обикновено – втора ръка и със солидна надценка“ - посочва още специалистът.

Според него, предварителната поръчка е форма на гаранция за всеки истински фен, че ще получи уникалното издание, за което копнее, още от обявяването му. „Разбира се, съществува риск, дистрибуторите да съкратят драстично предварително обещаните за нашата малка територия колекционерски бройки, но дори и в подобен неприятен момент на недостиг, клиентите, направили пре-ордърите си първи, имат далеч по-голям шанс да получат копието си. Просто защото при подобни форсмажорни обстоятелства преоритизираме изпълняването на поръчките спрямо датата, на която са постъпили“ - добавя още той.

„А ако след всичко изброено по-горе, някой все още има нужда от допълнителна мотивация да запази без никакво предплащане даден бъдещ хит в Пулсар, ето и още една добра причина да го направи. Вече от две години имаме традиционна коледна томбола, в която участват всички, направили реализиран пре-ордър в нашите магазини или онлайн, през www.pulsar.bg. Наградата за тази томбола е повече от примамлива, като миналата година късметлията имаше възможност да си избере награда измежду конзола от ново поколение или геймърска видео карта с върхови спецификации. Какво ни очаква в томболата на Пулсар тази година ли? Следете сайта ни и нашата Facebook страница и ще разберете. А до тогава – не спирайте да играете! 

напиши коментар
 

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 07.07.2017, 17:32 ?. :

Отдавна спрях да купувам физически издания на игрите. Вярно е че си имаш кутийка, Manual и прочие, но не ми се чака 1-2 дена ако не и повече че да дойде играта.

130 мнения
профил »
Osman каза на 14.07.2017, 03:23 ?. :

Ти да не живееш в Папуа Нова Гвинея ,та да чакаш 2 дена за да ти дойде играта на премиерата ? Аз съм в рамките на България и до сега диска ми е пристигал винаги на ден първи.Фирмите ги пращат един ден предварително.Превъртам играта и ако искам я продавам.Ако е дигитална - вечно моя.Освем това дигиталните копия при Сони,най добрата геймплатворма,говоря за новите игри,са по скъпи от физическите (129 vs 120 лв).При ПеЦето не знам как стоят нещата,а и честно казано не ме интересува,тъй като аз ПеЦе то за игри не ползвам,некомфортно ми е.

1880 мнения
профил »
Sentry каза на 14.07.2017, 09:02 ?. :

"Сони, най-добрата геймплатвормa"
Хм... мога да си взема нова Shadow of War за 125 лева за PS4 или за 74 лева за PC...

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 20.07.2017, 18:32 ?. :

Говоря по принцип за купуването на физически копия не само пре-ордъри. Аз ако искам Day 1, че дори и 2-3 дена по-рано да играя(ако играта го предлага) ще си я купя от съответния клиент(Steam,Origin). Bad Company 2 беше последното физическо копие което съм купувал.

189 мнения
профил »
Baldur каза на 08.07.2017, 13:45 ?. :

Никога не правя при-ордъри. Даже обичам да чакам GOTY. Всичко ти е на диска. И е по-евтино. За справка - Когато купувах в магазина DSIII беше 37 паунда, а DSIII GOTY - 39.99. А "Ариандел" и "Градът" в PSN струват по 12 паунда всяко. Само за Tekken 7 се изръсих здраво в деня на премиерата, ама за нея поне знам, че ще я играя с години.

130 мнения
профил »
Osman каза на 12.07.2017, 05:51 ?. :

Преордера не дава НИЩО ! АБСОЛЮТНО НИЩО .Освем тъпката че играеш играта в дей уан.Но пък затова си плащаш скъпо.След седмица в продавалника цената е най малко 20 -30 лева надолу.
А не дай си боже и играта да излезе некоя помия,както често напоследък се случва,то тогава преебавката е пълна.
Купувам само физически копия на игрите вече.Имам и над 20 дигитални,които са ми втръснали до припадък ,но не мога да ги продам понеже са ми на аккаунта,а доста пари съм дал за тях.Чиста загуба на пари ! Покупката на дигитална игра за мен лично е неприемливо решение,освем разбира се ако не е на някаква неустоима промоция,каквито пускат от време на време в Американски Стор.
Господина от Пулсар е абсолютно неубедителен в аргументите си.Не виждам с какво може да ме мотивира достатъчно един преордер.
При средна цена на ново заглавие в България от 125 лева,бих платил предварително не повече от 100.С безплатната доставка.Това е за мен "преордер"

1880 мнения
профил »
Sentry каза на 13.07.2017, 09:51 ?. :

Да, след "две седмици" е 20 лева надолу, а след две години - 50. Междувременно в steam sale-овете същите игри са на 50% цена два месеца след излизането си.

45 мнения
профил »
fenomena каза на 17.07.2017, 07:42 ?. :

Pre-order-a си заслужава само за шутърите. В днешно време доста от чаканите заглавия се оказват провали или пък много бъгави. Лично аз не си купувам с предварителна поръчка. Да не говорим, че цените на игрите падат още след втората седмица. Игра която е 125 лева на пре-ордер след две седмици, можете да я намерите на 80 лева. След шест месеца вече е 50 лева.

1880 мнения
профил »
Sentry каза на 18.07.2017, 18:35 ?. :

Добре де, защо точно за shooter-ите? Ако има жанр, който да си заслужава pre-order-а, това би бил MMORPG и то ако rush-ваш server first-ове.

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 20.07.2017, 18:35 ?. :

може би има предвид че при днешните шутъри, прогрес системата е направена така че е по-добре да играеш от по-рано, за да отключиш повече неща и прочие. Пример за мен е BF1. имам я Day 1, и г/д всичко беше балансирано(поне от към играчи). Спрях я за около месец и сега съм 40-ти ранк, а всичко живо е над мен с поне 10 ранка. Не че ранковете имат праяка връзка със способностите, но по-висок ранк=повече отключени неща.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 15.08.2017, 07:14 ?. :

Приключих отдавна с физическите копия. Steam надали някога ще падне в трапа имайки предвид колко е голяма общността, която ползва платформата. Има предостатъчно промоции и когато вземеш AAA игра за 10-15-20 лв. от какъв зор ще ревеш че не можеш да я продадеш? В последствие ако ти се доиграе просто си го сваляш на ново.

В днешно време ако спреш за няколко месеца да играеш(работа, семейство, ангажименти) и след това няма наваксване. Игрите, които си искал да играеш, вече са на смешни цени и няма никакъв смисъл да се затрупваш с физически носители, които само заемат място.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Защо е важна предварителната поръчка на игра?

новини:
На осъдения е забранено да играе игри за период от 2 години
От шутъра са продадени над 4 милиона бройки, което го прави лидер на върха по продажби за този празничен сезон.
Студиото Sledgehammer вече подготви пача, но случката е показателна и досега не се е случвала на игра от поредицата Call of Duty.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69