facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » компоненти
 
   
 
Захранване: Corsair RM850 Gold - 850W PSU
13.01.2015 | автор: Ивайло Йошков


оценка:

Вносител:
Солитрон
сайт на продукта »
PC Mania Store
281
90
 
Купи
от магазина

плюсове

- модулно окабеляване

- минимални отклонения във волтажа

- Zero RPM Fan Mode

Говорейки за процесори, видеокарти и други компоненти на любимия ни компютър, често забравяме за основната движеща сила на цялата система - захранването. Това разбира се изобщо не е правилно, защото ако не друго, то поне мощността на захранването е от значение за работата на цялата система. Освен това сметките за ток са в пряка зависимост от качествата на захранването, а както всички знаем - нивата на шум по време на работа - също. 

Corsair RM850 Gold - 850W PSU е сертифицирано захранване с модулно окабеляване, което ще ви спести пари от сметката за електричество и ще направи работата ви безшумна и комфортна. Това се постига благодарение на 135 милиметровия Corsair NR135L вентилатор, оборудван със специални перки, които издават минимален шум при работа, както и на системата Zero RPM Fan Mode, която позволява вентилаторът изобщо да не се върти докато устройството не е натоварено. Това е постигнато благодарение на минималната топлина, отделяна от устройството. Когато все пак вентилаторът се завърти, неговата скорост се контролира от датчик, за да осигури нужното охлаждане с минимален шум и разход на енергия. 

Модулното окабеляване позволява да използвате само кабелите, които са ви необходими. Останалите можете просто да запазите в кутията и да използвате при нужда. Така бързо и лесно можете да моделирате захранването според индивидуалните си вкусове и нужди. Освен всичко това, чрез Corsair Link hub (който се предлага отделно) можете да следите оборотите на вентилатора, така и характеристиките на преминаващия през захранването ток. Трябва да признаем, че това не е чак толкова често срещана възможност сред захранванията на пазара. Повечето устройства, позволяващи мониторинг и контрол на оборотите са дигитални, докато RM850 Gold не е. 

Захранването идва в лъскава кутия с изображение на самото устройство. На задната страна са обяснени някои от по-важните му характеристики като ниските нива на шум, модулното окабеляване и т.н. Сред тях можем да открием, че вентилаторът не се включва докато захранването не достигне 40% натоварване. 

Под лъскавата кутия има надеждна картонена кутия. В нея е разположено захранването и съответните кабели. Устройството е издържано предимно в матово черно, като на страничните панели има лого на прозиводителя и модела, а на предния са разположени конекторите за модулното окабеляване. 

Захранването разполага с 12V, 5V и 3.3V линии. При тестовете с натоварване те показаха минимално отклонение (между 2% и 3%) от първоначалния волтаж. Нивата на шум, измерени от осцилоскопа варираха между 12mV в началото, 25mV при средно натоварване и 39mV при пълно натоварване. Захранването напълно покрива посочените от производителите специфики, според които то е в състояние да работи с 87%/90%/87% ефективност, съответно при 20%/50%/100% натоварване. 

Corsair отдавна си осигури добро разположение в целия спектър на пазара на захранванията. Тяхната Axi серия няма почти никаква конкуренция във високия клас. От друга страна CM серията също осъществява големи продажби, предлагайки висококачествени бюджетни продукти. Corsair RM850 Gold - 850W PSU допълва пазарната ниша на производителите си, предлагайки качество и надеждност на цена, което трудно може да срещне конкуренция. Модулното окбеаляване пък дава възможност за персонализиране на захранването, като по този начин системата ви може да придобие собствена индивидуалност. 

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ компоненти
SSD диск: Transcend SSD370 128GB SSD 37
Кутия: Therlmaltake V3 BlacX Edition 36
Захранване: Corsair RM850 Gold - 850W PSU 33
Захранване: Thermaltake Smart M750W 32
Кутия: Thermaltake Armor Revo 28
Система + кутия: Cooler Master HAF 922 17
Point of View Black Diamond 500W 15
Видео карта: Gigabyte GTX 550 Ti 1GB GDDR5 14
Графична карта: Sapphire R9 270X Vapor-X OC 14
Вентилатор: Cooler Master Excalibur 14
ДРУГО ОТ Corsair
Памет: Corsair XMS3 6GB DDR3 22
Захранване: Corsair Builder Series CX430 V2 7
Водно охлаждане: Corsair H80i и H100i 5
Захранване: Corsair RM1000 2
RAM - Corsair Vengeance Pro 2400MHz DDR3 1
SSD диск: Corsair Force GT SATA III 120GB 1