facebook facebook
 
 
 
   
 
Дигитален плейър: WD TV Live
22.12.2009 | автор: Иво Цеков


оценка:

Вносител:
Солитрон
Цена:
206.00
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Поддържа много формати
Възможност за директна връзка с РС
Елегантен и компактен
минуси
HDMI кабел не е включен

Доскоро смятан за лукс, днес HD стандартът все повече навлиза в нашето ежедневие. Ако обичате да се наслаждавате на най-различни по формат медийни файлове в удобството на стаята си, то със сигурност вече сте помислили над различните варианти за това. Разбира се, PlayStation 3 и Xbox 360 са отлична платформа за HD видео файлове, а освен това представляват мечта за всеки геймър. Но ако не си падате по видео игри или просто се придържате към класическото РС, конзолата не е опция. Освен това нито една от двете машини не е напълно съвместима с всички формати, в които се предлагат HD заглавията. Ето защо ви е необходимо друго решение.

Не, това не е харддиск   

Въпреки че носи престижната марка Western Digital и прилича доста на дисковете от серията My Book, макар и да е малко по-дебел, WD TV HD Media Player всъщност е точно това, което името му подсказва – плейър за най-различни HD файлове, който може да включите към вашия HD телевизор или монитор. Онези от вас, които са запознати с продуктите на WD веднага ще разпознаят характерния дизайн. Устройството е много елегантно и не заема повече място от един външен харддиск.

Главните функционални елементи на плейъра са изведени отзад. Там е изходът за захранването, USB порта (другият е отстрани), HDMI и A/V изходите. Предната версия се отличаваше с един основен недостатък – невъзможността за Ethernet връзка – но сега това също е предвидено, което означава, че може да стриймвате HD клипове директно от интернет. За съжаление самият HDMI кабел не е включен в комплекта.    

Размерът няма значение

Самият плейър не разполага с харддиск, но това всъщност е и основният замисъл на неговите дизайнери. С помощта на двата USB порта може да включите абсолютно всякакъв външен носител – от флаш памет до преносим харддиск – и да прегледате цялото медийно съдържание, записано на него. Освен това устройството поддържа NTFS формат, така че нямате ограничение за големината на файловете.

Поддържаните формати обхващат всичко, за което може да се сетите – видео (AVI, MPEG/MPG, VOB, MKV, AVC, MP4/MOV и др.), аудио (MP3, WAV, WMA, AAC, FLAC, OGG), картинки (JPEG, GIF, TIFF, BMP, PNG), както и субтитри и цели плейлисти.

Като аксесоар получавате едно дистанционно управление, което е много компактно и с размер колкото малък мобилен телефон. С негова помощ може лесно да се разхождате из менютата, които са семпли и лесни за навигация. Съдържанието може да бъде разглеждано по вид на файловете, име, мини изглед, размер и т.н. Плейърът показва и пълната информация за файла, който използвате в момента, като например име и албум на песента, неговата обложка, стил и следващата поред песен.

Компактният и елегантен вид, както и високата функционалност на устройството превръщат Western Digital TV HD Media Player в много добър избор за всеки, който иска да се възползва от по-висококачествения HD формат. 

напиши коментар
 

587 мнения
профил »
dumbass каза на 23.12.2009, 20:18 ?. :

Това ще чете ли пиратски филми от zamunda.net

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 24.12.2009, 21:51 ?. :

стига тея пиратски филми да не са формат .piratsko, що да не го чете ;]

366 мнения
профил »
Mersin каза на 23.12.2009, 20:29 ?. :
Редактиран на 23.12.2009, 20:30 ?.

Ми те всички четат,стига да поддържа:
"""Поддържаните формати обхващат всичко, за което може да се сетите – видео (AVI, MPEG/MPG, VOB, MKV, AVC, MP4/MOV и др.), аудио (MP3, WAV, WMA, AAC, FLAC, OGG), картинки (JPEG, GIF, TIFF, BMP, PNG), както и субтитри и цели плейлисти.
"""

2 мнения
профил »
Jamez каза на 27.12.2009, 18:59 ?. :

Всичко чете тоя плеър!

1 мнения
профил »
grik4 каза на 28.01.2010, 16:28 ?. :

Ползвам предишната версия от 7-8 месеца. Устройството е перфектно - поддържа наистина всички формати, прост интерфейс, лесно свързване. Недостатък - дребни субтитри, които не се регулират. Може пък да пуснат нов софтуер...Но не е кой знае какъв проблем. С плейъра видях що е HD. Препоръчвам го!

1 мнения
профил »
tihotit каза на 01.03.2010, 11:30 ?. :

От няколко дни ползвам този плеър и само едно нещо ми направи лошо впечатление.Не казвам че проблема е в плеъра но на някои формати (единият беше tv rip на български филм, другият divx) се разминава говора с картината.Плеъра е свързан с hdmi кабел към lcd full hd.Ако някой е запознат моля да пише защото не прочетох никъде за друг такъв проблем.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ фото и видео
Плейър: Diva TV7" Touch 25
Адаптер: Targus USB 2.0 Multi-Monitor Adapter 14
Мултимедиен плейър: Diva FX79 12
D-Link DCS-5222L управляема подвижна IP камера с Cloud услуга 11
Плейър: Hyundai HMB L-110 11
Плейър: Transcend DMP10 11
Фоторамка: Diva DF8V 11
Дигитален мултимедиен плеър - WD TV 11
Видео камера: A4 Tech PK-910H 10
Philips с признание за най-добър телевизор 10
ДРУГО ОТ Western Digital
Външен диск: WD My Book Essential 3TB 19
Медиа плейър: Western Digital HD TV 4
Дигитален плейър: WD TV Mini 3
Външен диск: WD My Passport Essential 3
Western Digital My Cloud Mirror 4TB 2
Външен диск: WD My Passport Studio 2
Външен диск: WD My Passport Essential SE 2
Кутия за външен HDD: WD Nomad 2
Мрежови плейър: WD TV Live Hub 1
NAS: Western Digital My Book Live Duo 4TB 1