facebook facebook
 
 
 
   
 
Група играчи баннати доживот във Fallout 76
01.12.2018 | автор:


Bethesda банна група играчи във Fallout 76 , след като те атакуваха друга група играчи, поради хомофобски подбуди. "Жертвите" са трима играчи, сред които AJ от Чикаго, който споделя причините за "инцидента".
"Ние тримата си прекарвахме добре, като към нас се присъедини NathanTheHicc, в търсене на предмета Disease Cure. Един от съотборниците ми коментира персонажа му или неговия външен вид, че бил "сладък", на което Nathan отговори "I don't fuck with that homo shit" и напусна групата". 10 минути по-късно NathanTheHicc се завърнал с приятели, които започнали да обиждат AJ и неговите съотборници. PvP системата на Fallout 76 е устроена така, че ако вие реагирате пасивно на вражески огън - понасяте незначителни щети.
"Играта ме извести, че ако не отговоря на огъня, те ще могат да ни нанесат ограничени щети, така че ние не им отговорихме. Надявахме се да се отегчат и да ни оставят. Но те не ни оставиха и дори ни се подиграваха как сме най-издръжливите куиъри, които са виждали". Не след дълго NathanTheHicc и неговите приятели успели да убият AJ. След като respawn-али те сменили сървъра, с цел да избегнат други атаки от NathanTheHicc и приятелите му.
Малко по-късно AJ оповестил инцидента в Twitter, тъй като в играта няма вградени функции за докладване на недопустимо поведение. Community мениджърите на Bethesda изпратили линк към уеб базираната функция за докладване на играчите, но AJ установил, че тя не работи подходящо.
"Tweet-ът ми беше препратен до някои community мениджъри на играта, които се оказаха много вежливи  и полезни. Беше ни даден линк, чрез който да докладваме играчите, но имахме проблеми с него. Сайтът изискваше видео файл от инцидента, но търсените файлове не бяха видео файлове. Така че ние не можахме да изпратим. На мен страницата дори не ми се зареждаше. Като цяло е доста трудно да докладваш други играчи".
Самият NathanTheHicc качил кадри от срещата му с AJ и неговите приятели, на собствения си YouTube канал. Клипът бил озаглавен "Clensing of the queers". В мейл кореспонденция с големи гейм медии, Nathan потвърждава, че е известен от Bethesda за тридневен бан, който му е наложен, заедно със забележката, че това ще е единствено предупреждение. Той споделя своята версия на инцидента:
"Беше просто късна вечер, в която се забавлявахме с приятели в играта. След като ги срещнахме (AJ и приятелите му - бел. авт.)  почувствахме, че ще е забавно да ги обидим някак си. Не съжалявам за инцидента. Няма да се извиня. Не мисля да постъпвам така за напред, но за да съм честен - не съм планирал предварително, това, което се случи. Просто попаднах на тях и реших да го направя."
NathanTheHicc няма да има шанса да повтори този инцидент обаче, тъй като след изявлението му Bethesda наложиха на него и неговите приятели перманентен бан от Fallout 76.
Трябва ли емоционално-чувствителните хора да бъдат привилегировани и в игрите и да получават администраторска подкрепа или игрите трябва да останат диво и свободно място където всеки трябва да може да защити самочувствието си единствено със своите in-game умения? Очакваме вашите отговори в коментарите. 

напиши коментар
 

322 мнения
профил »
GiantR15 каза на 01.12.2018, 13:22 ?. :

60 долера в кенефа. Който казва че always Online е добро нещо е баси кретена. Могат по всяко време да ти вземат парите.

206 мнения
профил »
fordy каза на 01.12.2018, 15:12 ?. :

Да те банът в тая игра не мисля, че е най-голямата загуба :D. Но интересно дали можеш да си я рефънднвш, след като бетеста ти отказват да я играеш. Не мога да разбера как може да те банът защото си тролвал и убил някой в игра... по тая логика може да баннеш 80% от играчите във всяка една игра. Колко досадни и тролващи хора има в интернет. Да не говорим че нали за това може да убиваш хората в играта.. то направо си е фитчър на играта.

77 мнения
профил »
ToxicZ каза на 01.12.2018, 17:16 ?. :

Какъв безживотник трябва да си за да ревеш в twitter че някой те убил в игра хахахах. Баннатите са късметлии, отървали са се от недъгавата игра.
напиши коментар