facebook facebook
 
 
 
   
 
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB
18.05.2011 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:

Цена:
ок. 190 лв.
сайт на продукта »
плюсове
Модел, базиран на култовата Titanium HD

За външна звукова карта, тази предоставя отлично аудио

THX сертифицирана

Поддържа Dolby Digital
минуси
Няма 3.5 мм жакове

Всичко се извършва през един USB кабел, което се отразява малко или много на качеството на звука

X-Fi HD е странен продукт. Това е външна звукова карта за мобилни компютри, създадена от Creative – компания, която, сигурен съм, няма нужда от представяне. На нея дължим едни от най-качествените аудио продукти, излизали през последното десетилетие.

От една страна, X-Fi HD надхвърля очакванията ни многократно. Тази USB аудио карта ще ви зашемети с изключително качествения си звук. Но когато става дума за определени характеристики, човек няма как да не се зачуди какво са си мислили дизайнерите от Creative, когато са изработвали въпросния продукт.

X-Fi HD USB е базирана на архитектурата на X-Fi Titanium HD. С други думи – може да очаквате същото страхотно качество на звука, включително поддръжка на Dolby Digital, THX сертификат (т.е. отговаря на строгите стандарти, постановени от Lucasfilm на Джордж Лукас).

На практика няма да имате абсолютно никакъв проблем, за да се потопите във виртуалните светове на любимите в игри, като Средната земя или Азерот. Настройките на драйверите също са изключително гъвкави, най-вече благодарение на софтуери като Creative’s ALchemy и  EAX Studio.

За съжаление обаче, вследствие най-вече на силния шум и смущенията, които ще получавате поради факта, че картата черпи енергия и предава сигнали за звука през един и същи USB кабел (както и заради липсата на ASIO поддръжка, която намалява лага от аудио сигналите), качеството на саунда не е съвсем същото, като това на Titanium HD.

Не по-малко странен е и фактът, че X-Fi HD не разполага със стандартните 3.5-милиметрови аудио жакове. На тяхно място откриваме 0.25 инчови. Това означава, че за да ползвате по-голямата част от слушалките, ще ви трябва преходник от 0.25 инча към 3.5 мм, който, на всичкото отгоре, не е включен в цялостния пакет.

Същевременно обаче откриваме множество RCA и оптични входове и изходи, благодарение на които може лесно да преобразувате RCA към 3.5 мм (тук вече подобен кабел е наличен).

Когато става въпрос за портативни звукови карти за лаптоп, едва ли ще успеете да откриете по-добър продукт от този. Особено на подобна цена. Ако притежавате настолна машина обаче, Titanium HD е далеч по-добрия избор. Макар и сравнително по-скъп. 

напиши коментар
 

52 мнения
профил »
Infy каза на 21.05.2011, 20:29 ?. :
Редактиран на 21.05.2011, 20:29 ?.

Качествен саунд, примесен с досадно пукане (о, да усеща се, особено с хубави слушалки) просто НЕ е добра идея. Този "шум" за който сте писали е една от причините, поради която си сложих отделна Асус-ка, която е почти двойно по-евтина от тази. Фактът, че е за лаптопи не я оправдава много. Цената е последния пирон в ковчега, олицетворяващ пазарното й падение :)

2 мнения
профил »
zibeltbg каза на 26.05.2011, 11:20 ?. :

благодаря за мнението-пак се повтаря същата ситуация от аналоговата техника-портативно устройство-зарежи за качество (не че не може да се направи).
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 52
Усилвател за слушалки: FiiO E6 25
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 22
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 17
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 16
Слушалки: Sony Bluetooth DR-BT101 15
Altec Lansing MX-5021 14
Слушалки: Turbo-X H646MV 13
Колонки: Logitech Z10 12
Слушалки: Razer Megalodon 12
ДРУГО ОТ Creative
Колонки: Creative GigaWorks T3 6
Creative Sound Blaster X-Fi Go! 5
Медиен плейър: Creative Zen X-Fi 3 2
Колонки: Creative ZiiSound D5 1
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 0