facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Всичко за PlayStation 4 Pro
Превю | 07.12.2016 | автор:


Производител:
Sony
Издател:
Жанр:
Екшън
Платформа:
PS4
сайт на играта »

Мнозина се питат какво точно е игровата конзола PlayStation 4 Pro, какви са разликите със стандартния модел PlayStation 4 и дали това всъщност не е PlayStation 5, който да положи началото на ново конзолно поколение. По-долу ще откриете максимално точни отговори на тези и други въпроси от екипа на веригата за видеоигри Pulsar, която предлага новата игрова система.

Като за начало – PlayStation 4 Pro не е PlayStation 5

Т.е. всички, които са решили, че конзолните генерации са започнали да се сменят твърде често, могат да бъдат спокойни. За PlayStation 4 Pro няма да има ексклузивни заглавия, недостъпни за старите „четворки“ и всички игри, на чиято кутийка пише PlayStation 4, работят безпроблемно на всеки PlayStation 4, независимо от модела и ревизията. Споменавайки ревизия, появата на Pro реално не е гигантска изненада, защото Sony, както и всеки друг производител на конзолни платформи, непрекъснато подобряват своите конзоли, които с всяка нова партида, слязла от поточната линия, стават по-тихи, по-стабилни и с по-добро охлаждане. Pro е естествената еволюция на този процес, с тази разлика, че освен стабилността, новата конзола предлага и малки, но важни промени в хардуера.

Всъщност има два фактора, които диктуват появата на Pro конзолата. Това са масовото навлизане на 4К телевизорите и нуждата от малко повече памет, за да могат игрите да вървят перфектно и пълният потенциал на конзолата да бъде реализиран. В резултат Pro вдига резолюцията до 4К или иначе казано - 2160p (стандартният PlayStation 4 е с максимална резолюция от 1080p) и добавя 1 гигабайт DRAM, която освобождава повече ресурс за активните апликации. Принципът е следният – ако потребителят гледа, примерно, Netflix на своя PlayStation 4 и си пусне игра, Netflix приложението остава активно на заден фон, за да позволи бързо превключване между двете, но респективно заема и част от оперативната памет. При Pro практически всички дейности, които се извършват на „заден фон“ биват поети от допълнителната памет и не натоварват допълнително оперативната такава. В резултат игрите вече разполагат с повече ресурс, за да бъдат забележително по-стабилни като кадри в секунда, да зареждат по-бързо, движенията да бъдат по-плавни и на екран да могат да бъдат генерирани повече обекти едновременно.

Като визия на игрите Pro отново предлага сериозни подобрения

Дори и да не разполагате с 4К телевизор, новата конзола работи с подобрена версия на познатите ни пиксели, което прави картината по-ясна, цветовете по-наситени, а светлинните ефекти – максимално близки до реалността. Околната среда в игрите е видима на по-голямо разстояние (View Distance), липсват ясно различими ръбове (Anty-Aliasing), а ефектите изглеждат по-фотореалистични от всякога.

Конзолата Pro е проектирана така, че да се възползва максимално добре от телевизора, с който разполага потребителят, независимо дали е с резолюция от 4К (2160p), HD (720p), Full HD (1080p) или дори SD или иначе казано – един от добрите стари телевизори с кинескоп. Т.е. - потребителят няма нужда от нов телевизор, за да се възползва от предимствата на новата конзола, защото независимо от резолюцията на наличния телевизор, PlayStation 4 Pro е платформа, която прави PlayStation 4 игрите – предишни, настоящи и бъдещи –

по-бързи, по-ясни, по-красиви, по-фотореалистични и като цяло - далеч по-ефектни

В момента разработчиците подобряват старите си заглавия чрез софтуерни ъпдейти, които се свалят автоматично от PSN, за да се възползват максимално от предимствата на Pro, докато много от предстоящите игри директно ще бъдат създавани с идеята за новата конзола и нейните възможности. Новият модел PlayStation 4 Pro може да бъде закупен в магазините на Pulsar Games, както и онлайн на www.pulsar.bg. 

напиши коментар
 

360 мнения
профил »
pepito_18.1 каза на 09.12.2016, 18:00 ?. :

Ай че хубаво, мечтаната конзола... най-мощната платформа за игри евър, страхотно!

189 мнения
профил »
Baldur каза на 09.12.2016, 18:12 ?. :

Да, тествахме у един приятел туй ПРО със супер бъгавата за PS4 Fallout IV. Браво, седем фрейма отгоре. Няма ли целенасочен ъпдейт, няма пържола за вечеря. Този човек си купи ПРО, защото нямаше PS4. Ако някой има вече кутията, закупуването на това нещо е огромна загуба на пари. Аз лично ще изчакам догодина и ще си я взема втора ръка, ако нещо се случи със старата.

И нещо, което няма да Ви кажат ей-така. ПРО е голям 4К гремлин на всеки телевизор, който не е марка SONY. Също ако телевизора Ви не е поне 50 инча, просто няма смисъл. Това нещо го пускат само и единствено заради VR. Пък тия цайси колко пари са, просто не ми се пише. Тия са луди.


360 мнения
профил »
pepito_18.1 каза на 10.12.2016, 08:04 ?. :

при мене със сони тв също има проблем, постоянно се налага да изключвам конзолата и да я включвам наново иначе няма образ. уж проблема бил в телевизорите (да бе) и теглих упдейт за тв-то ама ядец, все така се държи

30 мнения
профил »
mettall каза на 09.12.2016, 20:45 ?. :

@pcmania
Кога ще научите, че трябва да промените начина на показване на новините в началната страница. Сайта трябва да има един общ фийд с новини от всякакъв тип и отделен фийд с новини според различните категории, като всяка една новина трябва присъства минимум в 2 фийда (общия и специализирания). Разгледайте няколко новинарски сайта и вижте как са устроени. Дневник и Капитал са добър пример.
Когато се показва новина от дадена категория отстрани, като предложени статии, може да се показват други статии от втория фийд.

А ако се добавят и тагове на новините и статиите равни няма да имате (ама това е много advanced :p)

ПЦМания не е сайт само за игри, има и хардуерна рубрика, и ревюта, и превюта и етц. ("Джаджи" IoT ли трябва да преставлява?)

1878 мнения
профил »
Sentry каза на 14.12.2016, 04:42 ?. :

А бе, PCM, кога ще почнете да си отбелязвате платените промоции като такива в заглавието, да си цитирате source-овете и като цяло да се държите като gaming медиа, а не като блог на 15 годишен с огромна публика, на който му бутат пари от ляво и от дясно да промотира боклуци?

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 17.12.2016, 21:10 ?. :

Сядаш и играеш :D

https://www.youtube.com/watch?v=6__TvBzAVj8&featu re=push-u&attr_tag=bk17YGiFUtw-6
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Всичко за PlayStation 4 Pro

Превю:
Предимства на най-добрите игрови конзоли на пазара в момента.

новини:
Предложението важи само онлайн в PlayStation Store до понеделник, 12ти февруари.
Достъпно за всички играчи, включително и за настоящите PlayStation Plus абонати.
Рекламата с най-голям бюджет за позициониране (11,5 млн. долара) е “Star Wars Battlefront II: Heroes Are Born” за едноименния шутър.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Destiny 70
Shank 53
Grand Theft Auto V 29
Dragon's Crown 29
Red Dead Redemption - PCM2.0 21
Red Faction: Guerilla 18
Grand Theft Auto: Chinatown Wars 17
Killer is Dead 12
Shadow Complex 9
God of War 8