facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » видеокарти
 
   
 
Видеокарта: AMILO GraphicBooster
10.08.2008 | автор: Пламен Димитров


Вносител:
Fujitsu Siemens
сайт на продукта »

"Съвременни игри на лаптоп? Не става, човече!” Доскоро това беше неоспоримата реалност в живота на хардкор геймърите, които имаха нужда от стабилно настолно РС, за да тестват най-новите заглавия на пазара. Ноутбуците ставаха само за определен тип игри – или достатъчно стари, за да не изискват кой знае какви ресурси и успешно могат да бъдат подкарани и на калкулатор; или по-бавни джитки, в които светкавичните рефлекси не са най-важното. Дори и видеоускорителят да бъде вкаран в машината по някакъв начин, остава проблемът с батерията. Една натоварваща игра би източила батерия на лаптоп за около два часа, което прави цялото занимание малко безсмислено, освен ако не монтират контакти в парковете и планините, макар лично аз да се съмнявам в тази възможност. Общо взето, досега преносимите компютри ставаха за една бърза (в най-широкия смисъл на думата) игра на Civilization във влака и толкова.

Всичко това е на път да се промени. Fujitsu Siemens са на път да придадат изцяло ново значение на думите “мобилен гейминг”, като ни дадат отговора на горните въпроси – как да подкараме сериозна игра на преносимо РС, без то да изгърми от свръх очакванията ни? Отговорът се нарича AMILO GraphicBooster – малка приставка за лаптоп, която неимоверно подобрява геймърския му потенциал. Джаджата съдържа в себе си външна видеокарта ATI Mobility Radeon HD 3870 с 512 MB GDDR3 памет, на която малко джитки могат да се опрат. Подходът с външен видеоускорител не е нова идея, но чак сега технологиите в тази област са достигнали необходимото равнище, за да може да бъде създадено достатъчно удобно устройство.

Охлаждането вече няма да е проблем, защото GraphicBooster-ът е разположен в специално проектирана кутия и на практика нито се влияе от температурата на самия ноутбук, нито от своя страна му оказва някакво въздействие. Самата кутия е изненадващо малка за благинките, които предлага – размерите й са едва 180 x 130 x 33.5 mm и тежи само половин килограм. Това означава, че спокойно ще можете да пренасяте Booster-а в раницата при самия преносим компютър, както и че няма да заема много място, ако сте ограничени в пространството (например във вече споменатия сценарий с влака).

AMILO GraphicBooster обаче не е само лъскава играчка за геймъри, на които често им се налага да пътуват. Машинката има всички необходими портове, за да служи като мултимедиен център – DVI-I (включително HDCP), HDMI (с HDCP и S/PDIF ) за любителите на всичко що е High Definition, разбира се USB 2.0 също не е забравен, ако ви се наложи да закачите мишка например. Към него могат да се закачат до три външни дисплея по едно и също време, което вече далеч надхвърля простото определение “външна видеокарта”.

На теория, ако разполагате с източник на електричество благодарение на GraphicBooster-а можете да постигнете същите, или дори по-добри резултати от тези при настолно РС. От Fujitsu Siemens твърдят, че ще забележите подобрение от 470% на графичната мощ на лаптопа си – приемам цифрата на доверие, защото джаджата още не е налична за тестване, но когато се появи, можете да сте сигурни, че ще я изцедим до последния силициев атом. Дотогава се настройте психически, че LAN партитата ще станат дори още по-лесни за организиране, когато не се налага да мъкнете 20-килограмовия си настолен кашон барабар с кабели и периферия. Бъдещето вече изглежда по-близо. Остава само и БДЖ да оправят влаковете и лично аз ще съм доволен.  

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ видеокарти
Nvidia обновява RTX линията със "Super RTX" 29
Sparkle GeForce GTX 260 21
Видеокарта: Sapphire Radeon HD4850 1GB 15
Видеокарта: Palit GeForce 9500GT 1GB Super+ 12
Видео карта: GeForce GT 430 12
Видео карта: ASUS EAH6870 DirectCU 10
Видеокарта: HIS Radeon HD5750 IceQ 9
Видеокарта: ASUS GeForce 9800GTX 9
Видеокарта: Palit GTX 460 1GB Sonic Pl. 9
Видео карта: Sapphire Radeon HD 6970 9
ДРУГО ОТ Fujitsu-Siemens
Лаптоп: Fujitsu-Siemens AMILO Si 2636 1
Лаптоп: AMILO PА 3515
Монитор: Fujitsu Siemens ScaleoView L24W-2
Лаптоп: Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile U920
Лаптоп: Amilo SA 3650
Лаптоп: AMILO Pa 3553
Лаптоп: AMILO Xa 3530