facebook facebook
 
 
 
   
 
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25
14.03.2012 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:

Цена:
210 лв.
сайт на продукта »
плюсове
Вади добър 360-градусов звук
Силен бас
Лесна за употреба
минуси
Не работи с батерии, захранва се от електрическата мрежа
Странен дизайн
Няма дистанционно

Безжичният музикален стандарт на Apple, наречен AirPlay, даде тласък на най-разнообразни безжични колонки като Libratone Live и Teac NS-X1. Първоначалният стандарт за слушане на песни без кабел през Bluetooth обаче все още не е умрял. Напротив - развива се силно, особено благодарение на продукти като Sony SRS-BTV25, които, според компанията, вадят 360-градусов звук.

На пръв поглед колонката изглежда доста прилично. Има объл вид, подобен на топка с диаметър 138мм. В нея обаче цари своеобразен безпорядък - многоцветни лампички, бутони и портове са разпръснати буквално навсякъде. С други думи - липсва стил и естетика, характерна за Aliph Jawbone Jambox например.

Изработката й също не впечатлява. Пластмасовият корпус е достатъчно солиден, а бутоните са закрепени стабилно. Освен това тежи дотолкова, че да ни подскаже, че в нея има наистина качествени компоненти. Както вече стана дума обаче - SRS-BTV25 е изработена изцяло от пластмаса. Съпоставена с алуминиевата Pasce Minrig, тази на Sony буквално бледнее.

Откриваме шест бутона за управление и множество мигащи светлинки с различни цветове, индикиращи Bass (червено), Power (зелено), Bluetooth (синьо) и Audio In (оранжево). Уви, няма дистанционно.

Свързването на колонката с вашия телефон обаче е детска игра, стига да се намира на 10 метра разстояние от него.

SRS-BTV25 разполага и с USB порт, в случай че трябва да заредите своя мобилен апарат (трябва да си носите просто съответния кабел).

Целият този странен дизайн на колонката се дължи отчасти на относително големия 2.2-инчов драйвер. Над него пък е разположен 20мм пищялка. Между тях откриваме странна пластмасова част, която функция е да разпределя звука във всички посоки (т.нар. 360-градусов саунд). Ефектът от цялата тази комбинация е наистина забележителен.

Колонката вади звук, достатъчно силен, че да обгърне средно голяма стая. Е, няма да потрошите прозорците с 13W мощност, но общо взето е идеална за предоставянето на фонова музика.

SRS-BTV25 вади и изненадващо силен бас. Той обаче не идва за сметка на яснотата на звука - той остава изчистен от всякакви смущения.

Уви, колонката не работи с батерии, а се нуждае от захранване от електрическата мрежа. Това до голяма степен елиминира фактора мобилност и означава, че ще може да я ползвате в най-добрия случай в хотелската стая по време на поредното пътешествие.

Въпреки това ако търсите малка колонка със странен дизайн и отличен звук, значи сте попаднали на правилното място. 

напиши коментар
 

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 20.03.2012, 13:03 ?. :

200 лева ли, бе? XD
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 40
Усилвател за слушалки: FiiO E6 27
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 18
Мултимедийни колонки: X-Mini II Capsule 17
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 16
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 14
Колонки: Geepas 5.1 13
Колонки: Logitech Z10 13
Altec Lansing MX-5021 13
Слушалки: Turbo-X H646MV 12
ДРУГО ОТ Sony
Плейър: Sony NWZ-W202 10
Мишка: Sony Vaio VGP-BMS55 Bluetooth 10
MP3 плейър и говорители: Sony NWZ-E463K 10
Диктофон: Sony PCM-M10 4
Плейър: Sony NWZ-S738F 3
Мтел стартира приордъри на Xperia XZ1 0
Фотоапарат: Sony Cyber-shot DSC-TF1 0
Sony Xperia XZ1 е вече във Виваком 0
Екшън камера: Sony Action Cam HDR-AS15 0
Sony подарява билет за мача Ювентус-Барселона 0